Fotografier som inspirerer til en ferie i Cadiz

Cádiz er ikke bare den eldste byen i Europa, den er også en stor favoritt for de tusenvis av turister som årlig kommer til byen for å slappe av på en av de mange paradisiske strendene som finnes der. Vil man finne et unikt sted med store mengder av kultur, historie og sol, så er Cádiz så absolutt en toppkandidat. Så neste gang du skal på ferie vet du hvilken by du skal tenke på når billetter og feriebolig skal bestilles.
 
Når man spaserer rundt i byen er det vanskelig å ikke bli sjarmert av alle de små detaljene som tar deg tilbake i historien, og ettersom mange mener at byen har en viss likhet med Havanna kalles den også for "Little Havanna" på folkemunne. Det finnes både magi og overraskelser rundt hvert et gatehjørne, og de karakteristiske omgivelsene fanger enhver som kommer inn i den spesielle atmosfæren. Dessuten er det mye sol, strand og gastronomi i Cádiz.
 
Byens ulike områder byr på en utrolig reise gjennom gamle gater og smug, som alle skjuler små severdige barer og restauranter som byr på alt fra variert gastronomi til imponerende bygninger, og sist men ikke minst, eksotiske strender som kan minne om det som må være et paradis på jord.
 
Har du fortsatt ikke hatt muligheten til å besøke denne lille oasen i Spania, så er det vel strengt tatt på tide å komme av sted.

Utsikten fra La Torre Tavira

For den beste utsikten med et 360° panorama utsyn over byen, må man bevege seg opp til 45 meters høyde over havet i tårnet på bildet nedenfor. Torre Tavira er det høyeste vakttårnet i både havnen og byen.

 

 Nikki (@nikkiii87) el

Catedral de Cádiz - Katedralen

Denne imponerende bygningen byr på en herlig arkitektur som kombinerer flere forskjellige stiler. Den er kjent som den evige domkirken som aldri slutter, og er man i Cádiz er den så absolutt verdt et besøk.

Katedralen er dessuten et godt utgangspunkt for en spasertur gjennom den gamle bydelen og når man kommer til det gamle romerske teateret kan man finne veien videre ut til et område med vingårder, og har man så en god porsjon eventyrlyst skal man bare ta det som det kommer og nyte en vidunderlig reise på den spanske landsbygda i sør.

Torre de Poniente

Om du liker å få overblikk fra høye punkter, så er The West Tower et godt alternativ. Torre de Poniente er en del av katedralen og et av tvillingtårnene. Høyden er på hele 74 meter over havets overflate, og noen bilder fra toppen her hører så absolutt hjemme i fotoalbumet.

 

Barrio de la Viña

Barrio (Forstaden) de la Viña er et av de mest populære områdene i Cadiz. Det som tidligere var et beskjedent og stille strøk har med tiden utviklet seg til å bli en av de mest livlige og spennende stedene i byen.

Gatene er fulle av tapasbarer og restauranter, og når man først er i dette området skal man definitivt prøve seg på en av de berømte churros, "Lola". Kanskje du også finner den i Cádiz? En annen favoritt i byen er selvfølgelig en spasertur gjennom de trange gatene under karnevalet. Anbefales.

 

@phillygrama 

En romantisk spasertur gjennom parken Genovés

Om du er på leting etter et romantisk sted for en rolig spasertur i Cadiz så ligger den største parken i byen, "Genua Park" høyt på listen. Her finner man blant annet en stor botanisk hage, en sjø med et vannfall og dessuten en plass der en mengde ulike fuglearter samles.

 

 

 Monika (@monaliza1515) 

Alameda Apodaca

En annen vakker og romantisk plass i Cádiz er "Alameda Apodaca" hvor de fargerike blomstene elegant følges av brostenbelagte stier, omkranset av visuelle lyktestolper som løper linjerett i vakker design. Utsikten herfra er fantastisk.

Plaza de San Antonio

Plaza de San Antonio er et stort torg som ligger i byens historiske sentrum. Torget er kjent for å være en av de mest historiske stedene i den vakre byen Cádiz. Her finner man flotte og elegante bygninger som skaper et koselig og unikt miljø. Tidligere lå det også et kapell her, San Antonio kapellet, hvilket også har gitt inspirasjon og navn til torget slik det liggger i dag.

 

rulin (@rulin)

Sjarmerende kroker med kunst

Cádiz er full av små og intime steder, fulle av kunst og som gir den ene hyggelige overraskelsen etter den andre. Det er ikke få ganger vi sperrer øynene opp for å få med oss alt som skjer rundt oss på turen.

 

Barrio del Pópulo

Om du vil dykke dypere ned i historien om Cádiz, så er gatene som leder inn i denne merkelige bydelen en god start. Byen byr på utrolig mange spennende historier om sivilisasjoner som har både kommet og gått, og alt fra fønikere til romere og arabere har gjort sitt inntrykk på byen. Spesielt Barrio del Populo er et av de områdene som byr på fortellinger fra disse tidene, i form av skulpturer på mange av byens gatehjørner.

El Mercado de Abastos de Cádiz - Byens Marked

Glede og latter er en naturlig del av den typiske atmosfæren som oppstår når hjemmeværende husfruer blandes med restaurantenes kokker, turister med kamera og alle de utrolige luktene fra de mange salgsbodene med lokale produkter på byens markedsplass. Gå ikke glipp av en spasertur gjennom Cádiz sin markedsplass, El Mercado de Abastos.

Casa Manteca

Casa Manteca ligger i nærheten av en vingård, og her finner man et fantastisk sted hvor man kan nyte gode tapas, god vin og en behagelig atmosfære. Er du på jakt etter en typisk spansk tapasbar eller kro for å nyte en god spansk øl, så er dette et godt sted å velge.

 

Promenade langs stranden

En fantastisk promenade full av overraskelser, og som byr på utrolige likheter med strandpromenaden i Kuba. For å finne de vakreste strendene i Cádiz skal man søke seg hit til stranden i Caleta. Her kan man oppleve en utrolig solnedgang sammen med sine nære og kjære.

 

 

@circassian_miii

Slottet San Sebastian de Cadiz

Ifølge legenden så knyttes denne bryggen til byen via den øya som det sies tempelet Kronos lå på. Denne festningen sto som vern mot eventuelle angrep på byen.

 

@thedevilswearzara on

Magiske steder

Ta med deg din kjæreste, og oppdag byen på dine egne premisser. Cádiz inneholder mange små og store overraskelser og små skjulte perler hvor man kan sitte og nyte været, utsikten, og hverandre.

 

 

Lorena (@lorynardini) 

Ancha gaten

C./ Ancha er den gågaten du burde ta deg tid til å besøke dersom du vil shoppe og handle souvenirer. Her finner man de typiske motebutikkene, og en lang rekke lekre kaféer hvor man kan nyte en god kopp "café con leche".

 

 

@thedevilswearzara

Ønsker du å leie en feriebolig i Cadiz finner du de beste tilbudene her

Du kan også legge oss til på enten

Leilighet i Cádiz by (Cadiz Gamleby)

 • 3 soverom
 • 5 sengeplasser
 • 1 badeværelse
 • 100 m² innendørs boligareal
 • Wi-Fi
 • Terrasse
 • Aircondition
 • Oppvarmet
 • Vaskemaskin
Id: 53368 Legg til utvalg Fjern Fjern
NOK 7 708 - 15 572/uke NOK 1 101 - 2 225/natt Vis detaljer

Leilighet i Zahara de los Atunes

 • 3 soverom
 • 6 sengeplasser
 • 2 badeværelser
 • 70 m² innendørs boligareal
 • Felles pool
 • Balkong
 • Hage
 • Terrasse
 • Terrassemøbler
Id: 33083 Legg til utvalg Fjern Fjern
NOK 5 349 - 18 889/uke   Vis detaljer

Leilighet i Zahara de los Atunes

 • 2 soverom
 • 4 sengeplasser
 • 1 badeværelse
 • 65 m² innendørs boligareal
 • Felles pool
 • Wi-Fi
 • Balkong
 • Terrasse
 • Satelitt
Id: 45877 Legg til utvalg Fjern Fjern
NOK 5 619 - 12 931/uke   Vis detaljer

Kommentarer

X
Vinn et gavekort på €750!
Abonnér på vårt nyhetsbrev og vinn 750€ til din neste ferie i Spania.


Jeg har lest og godtar personvernreglene
 Vinn et gavekort på €750! 
Feriebolig-Spania.no bruker egne og tredjeparts cookies for å forbedre servicen og vise annonser i tråd med dine preferanser ved å analysere dine navigasjonsvaner. For å endre konfigurasjonen og få ut mer informasjon , klikk her