La Caleta – en ukjent idyll sør på Tenerife

Den sjarmerende fiskerlandsbyen La Caleta ligger bare et steinkast unna en av de travleste feriedestinasjonene på øya og er et must å besøke hvis du er på ferie sør på Tenerife. Folk som er så heldige å vite om denne perlen, kommer hit for å nyte de beste sjømatrestaurantene på øya og for å ta en dukkert i det fantastiske turkise vannet.

 

Fra fiskelandsby til sjømat-eldorado

 

La Caleta på Tenerife

La Caleta ligger på sørvestkysten av Tenerife, nær den populære feriedestinasjonen Adeje Costa. Det tar omtrent en time å gå til La Caleta herfra. Du kan også komme til  landsbyen med bil eller rutebuss om du har en feriebolig i Los Cristianos eller en villa i Playa de las Americas.

 

Fiskebåtene ligger fortøyd i bukta utenfor landsbyen, og fiskerne har en tendens til å svømme i stedet for å seile helt inn til lands. La Caleta er blitt hjemstedet for mange utlendinger som har bestemt seg for å nyte det rolige livet i denne landsbyen.

 

Matelskernes paradis

 

La Caleta-restauranter

I løpet av de siste årtier har La Caleta forvandlet seg til et fantastisk hotspot for kulinariske herligheter på Tenerife. Folk som er besatt av mat kommer hit for å smake noe av den beste sjømaten på øya, smake et par glass av lokale viner og nyte den avslappede atmosfæren.

 

Det er nesten umulig å bomme på de restaurantene som finnes her, mange av dem ligger rett ved sjøen. Masia del Mar er en familiedrevet sjømatrestaurant. Prisen for å spise ute i La Caleta er litt høyere enn i andre områder på øya, men du kan også finne noen rimelige restauranter her, som Varadero i Calle las Artes.

 

Sjømat-retter i La Caleta

Mange kommer også hit for å nyte de spektakulære solnedgangene. Hver kveld samles folk for å oppleve de siste solstrålene før sola forsvinner bak naboøya La Gomera.

 

Strendene ved La Caleta

 

Det er ingen sandstrender ved La Caleta. Kystlinjen er steinete, men du kan finne mange trapper ned til sjøen som gjør adgangen lettere. Det klare, glitrende og turkise vannet innbyr til å ta en dukkert.

 

La Caleta på Tenerife

Du kan finne noen fantastiske strender bak fjellene på høyre side av La Caleta. Du må imidlertid klatre litt for å komme ned til dem, og de er ikke tilgjengelige via veier. Stiene er litt rufsete og bratte ulike steder, så husk å ta med gode sko, litt vann og snacks.

 

Den første stranden du kommer til er Playa Los Morteros. For 25 år siden visste bare noen få personer på øya at dette stedet eksisterte. Morteros er heller ikke en sandstrand, det er en steinete bukt der du kan hoppe i havet. Det finnes også et lite hippiesamfunn som holder til på stranden, selv om camping ikke er tillatt.

 

Playa de los Morteros på La Caleta

Etter Playa de Los Morteros kommer du til Playa Diego Hernandez, men for å komme dit, må du først gå nedover en bratt og steinete sti. Playa Diego Hernandez blir regelmessig stemt fram som en av de vakreste strendene på Tenerife.

 

Diego Hernandez-stranden er ca. 80 meter lang og har pulveraktig, hvit sand. Atmosfæren er avslappet. Mange naturister kommer hit for å nyte fred og ro og samtidig få litt farge over hele kroppen.

 

Playa Diego Hernandez ved La Caleta på Tenerife

Det anbefales å besøke Playa Diego Hernandez mens det er lavvann, for da har du god plass til håndkleet ditt. Hvis det er høyvann, kan du nyte den varme kanariske solen fra klippene med for eksempel en piknik-kurv.

 

Diego Hernandez-stranden ligger ved siden av Golf Costa Adeje. Du kan også gå hit fra den vakre landsbyen El Puertito - en av de vakreste landsbyene sør på Tenerife.

 

Tradisjonelle festligheter i La Caleta

 

Tradisjonelle fester i La Caleta på Tenerife

Hver august avholder La Caleta den tradisjonelle feiringen av Virgen del Carmen. Her arrangeres en religiøs prosesjon der statuen av jomfruen blir båret ned til stranden og plassert i en blomstersmykket båt. Jomfruen blir deretter fulgt langs kysten av lokalbefolkningen. Feiringen fortsetter fram til neste morgen og omfatter dans, musikk, god mat og – selvsagt – fyrverkeri.

 

En annen stor fiesta i La Caleta avholdes i januar og er dedikert landsbyens skytshelgen, San Sebastian. Ifølge legendene har skytshelgenen makt til å beskytte landsbyen mot skadedyr og plager. San Sebastians feiring er veldig lik Virgen del Carmen-prosesjonen. Skytshelgen blir fraktet til La Enramada-stranden, før helgenen seiler bort i en blomstersmykket båt. Denne religiøse prosesjonen blir etterfulgt av bading og velsignelse av dyrene for å sikre at de skal holde seg friske. Det er en unik og sjarmerende opplevelse når geiter, esler, kyr, hester og sauer blir fulgt ut i vannet.

 

Klart vann i La Caleta

La Caletas tradisjonelle fiestas gir tilreisende muligheter for å oppleve noe helt autentisk spansk. Selv om mange av disse feiringene i hovedsak er religiøse, gir de gode grunner for å feire fram til morgengryet.

 

Kart