Rimelige spisesteder i Barcelona

Barcelona har noen av de beste restaurantene i verden, men hvis du gjerne vil spise uten å måtte tenke på prisen, skal du bare lese videre i denne guiden over rimelige spisesteder i Barcelona. Det behøver ikke vært dyrt å spise godt.

Tilbake til Baskerland – Txirimiri

Pintxos

Med flere pigger enn en kaktusplantasje, er Txirimiri stedet å gå hvis man har lyst på noen pintxos i Barcelona. Stedet ligger i La Ribera området og holder åpent fra klokken 09:00 til klokken 23:30 fra og med tirsdag til og med søndag. Postadressen er Carrer de la Princesa, 11, Barcelona, 08003 (34 933 101 805).

Bar snacks – Snack 55

Prøv å ikke gå deg vill i L'Exiamples modernistiske labyrint, i din søken etter å finne en bar som serverer noe mer sofistikert å knaske på enn bare chips og peanøtter. Ikke langt fra Tetuan metrostasjon på Linje 2 finner du Snack 55 som i tillegg til rimelig mat også tilbyr en trivelig atmosfære og fotball på storskjerm. Snack 55 har adresse Passeíg de Sant Joan, 55, Barcelona, 08009 (34 932 657 419).

Det smaker av fisk – Fish and Chips

Fish and chips 

 

Lyst på no' engelsk? Ta turen til Rambla del Raval's Fish and Chips. Stedet er åpent fra klokken 09:00 til klokken 02:00 om natten (til klokken 02:30 på fredag og lørdag). De serverer også engelsk frokost hvis man ber om det.

Tid for pai – Rekons

Empanadas 

Ta turen tilbake til L'Exiample, denne gangen til Rekons, for å lære mer om den spanske varianten av pai, den berømte empanadas. Empanadas nytes med en mengde forskjellige fyll, inkludert bacon, kylling og tunfisk. Det finnes også flere varianter for vegetarianere på menyen, og dørene åpnes mellom klokken 10:00 og 12:00 hver eneste dag.

Sprudlende bobler – Q bo

Cava 

Den perfekte drikk til Carrer de Vilomat's Q bo og deres fantastisk lavt prisede meny? Cava, selvfølgelig, den katalanske champagne. Du finner ikke billigere boblevann noen andre steder i Barcelona.

Middelhavets diett – Manduka Coquería

Barcelona - Gracia

Gracía er Barcelonas svar på Greenwich Village, og det er her man finner Manduka Coquería. En av deres spesialiteter er cocas, en katalonsk variant av et pizzalignende bakverk, og man finner også en del spennende pålegg her. De dessertglade blir heller ikke skuffet, da det også finnes et rikholdig utvalg av søte saker å avrunde måltidet med.

"One night in Bangkok" – Rubí

Barcelona - El Born

Få tilfredsstilt dine smaksløker i den hippe baren i Born, hvor thai-inspirerte retter står i høysetet. For å komme til Rubí kan man spasere ned Princesa fra Via Laietana, ta til høyre ved Bany Vells, og da ligger baren på din høyre side.

Nudler i alle varianter – Bun Bo Vietnam

Nudler

Ta smaksløkene med på en tur til det fjerne Østen med et besøk hos denne restauranten som ligger i det gotiske kvarteret, nær Plaza de Catalunya. Her tilbyr restaurant Bun Bo Vietnam en rimelig meny del día. Her praktiseres en streng reservasjonspolitikk, men du kan imidlertid bestille take-away.

Overraskelse - Caramba

Barcelona - El Raval

Stikk innom for tapas på den måten de skal lages. Fra tiden før de ble moderne, og de fortsatt var små porsjoner som ble servert med rikelige mengder alkohol til. El Raval er et jordnært sted hvor et tilbakelent klientell kommer for å nyte tradisjonell mat til fornuftige priser.

Vegan Verden – Gopal

Barcelona - Barrio Gotico

Gopal i Barri Gótic, eller det gotiske kvarteret, tilbyr vegetarmat av alle slag, og blant deres spesialiteter finner man vegetarburgere, kaker og friskpresset juice. Gopal er åpent fra klokken 10:00 til 23:00 fra søndag til fredag, og fra klokken 13:00 til 24:00 på lørdag.