Guide til strender i Benissa

Benissa er en liten by nord på Costa Blanca. Med sitt vakre og pittoreske bysentrum er dette en oase av ro der du kan slappe av og nyte en velfortjent stillhet under strandferien på Costa Blanca. Noen få kilometer unna sentrum finner du de lokale strendene og calas (buktene) med krystallklart vann og som ligger i imponerende, naturlige og steinete omgivelser. Mens du jobber med å få fart på brunfargen, kan du fordype deg i det turkise vannet og utforske det rike maritime livet. Her er strendene i Benissa som du ikke må gå glipp av!

 

Benissas strender- video

 

 

Playa la Fustera

 

Playa la Fustera

Sannsynligvis er dette Benissas mest berømte strand. La Fustera er en lett tilgjengelig sandstrand, ca. 110 meter lang og 40 meter bred. Stranden oser av en perfekt, avslappet atmosfære som gir deg en flott stranddag, rett ved ditt feriehus i Benissa. Her finnes et lekeområde for barn, et stort parkeringsområde og en strandrestaurant kalt Mandala Beach. Prøv lokale spesialiteter fra det brede utvalget av risretter og tradisjonelle tapas.

 

La Fustera har miljøutmerkelsen Blått flagg og er en favoritt blant familier takket være det rolige, turkise vannet der barna kan leke hele dagen lang, mens du nyter den uslåelige utsikten over Middelhavet fra badehåndkleet ditt. En ting du må oppleve her er å snorkle og utforske den uberørte undervannsnaturen som er full av havgress og ulike former for maritimt liv.

 

Cala Els Pinets

 

Cala Els Pinets

Cala Els Pinets er en liten bukt med både sand og steiner. Den er 20 meter lang og perfekt for en familiedag ute ved sjøen. Els Pinets er et paradis for deg dersom du foretrekker mindre strender. Bergartene du finner her sammen med det turkise vannet gjør dette til et ideelt sted for snorkling. Fra selve stranden kan du nyte en fantastisk utsikt over det berømte fjellet Peñon de Ifach i bakgrunnen.

Hvis du vil bevege deg litt og strekke på beina etter å ha slappet av i solen hele dagen, kan du gå den økologiske stien (Paseo Ecológico) som strekker seg fire kilometer langs Benissa-kysten og som er den perfekte måten å oppdage de lokale vikene. Fra Cala Els Pinets vil denne stien ta deg til ''Mar Morta i Roques Negres'', et naturlig klippebasseng som er svært geologisk interessant. Når du kommer til stranden, kan du la bilen stå på parkeringsplassen. Det er også et stativ for sykler.

 

Cala de la Llobella

 

Den steinete Cala de la Llobella er den villeste og mest uberørte bukta du finner i Benissa. Stranden er et glimrende sted å tilbringe en fin og rolig dag og for å nyte de naturlige omgivelsene og bade i det rene og krystallklare vannet. Stedet ligger i et litt uframkommelig område et stykke unna selve byen og er derfor et bra sted for feriegjester som søker ensomheten. La Llobella byr på flotte snorkling- og dykkeropplevelser, og mange entusiaster innenfor disse aktivitetene søker seg hit. Bukta er tilgjengelig med bil og har godt med parkeringsplasser.

 

Cala Advocat

 

Denne bukta er trolig best kjent fordi den ligger slik til at sjøen er ganske rolig her. Små trapper som går ut i sjøen, gjør det lett og behagelig å bade, nærmest som å bade i et basseng. Med alle nødvendige fasiliteter tilstede, er denne bukta og den lille og beskyttede sandstranden svært godt egnet for de minste. Cala Advocat er det perfekte stedet for en familiedag utendørs og med et trygt miljø for barna dine å streife fritt rundt.

 

I sommersesongen slokker du tørsten og får slutt på den rumlende magen på den lokale baren som serverer et stort utvalg av forfriskninger og mat. Utsikten er uovertruffen fra denne Benissa-stranden med Peñon de Ifach i det fjerne og den 47 meter høye El Cantalar-klippen til høyre.

 

Det er mulig å parkere nær bukta. Vi anbefaler at dere kommer ganske tidlig for å sikre dere et bra sted.

 

Cala Baladrar

 

Vi avslutter denne guiden ved å dra til Cala Baladrar, en strand som består av småstein og klipper. Siden stedet ligger naturlig beskyttet mot vinden, er dette et fint sted å bare slappe av på stranden eller ta en drink i chiringuito´en – strandbaren – der det ofte er live-musikk. Med sitt grunne, krystallklare vann og med klippen som er kalt ''La Polida'' (30 meter høy), er Cala Baladrar nok en bukt som du ikke må gå glipp av under en ferie på Costa Blanca.

 

Dra til Benissa og oppdag en kystlinje full av strender og bukter som passer for enhver smak. Nyt de naturlige omgivelsene og la det krystallklare vannet forføre deg på din strandferie på Costa Blanca!

 

Kart