En tur langs strendene i Cadaqués

Cadaqués – det tapte paradiset på Costa Brava! Denne fiskerlandsbyen har gått inn i historien som hjemmet og inspirasjonskilden til den katalanske kunstneren Salvador Dalí og på grunn av sine flotte strender og naturlige sjarm. Hvis du lurer på hva du kan se og gjøre i Cadaqués, er svaret enkelt: Besøk strendene, fra de pittoreske og sentrumsnære strendene til de mest intime og bortgjemte buktene nordover mot Cabo de Creus.

Strendene i Cadaqués

Det er så mange strender langs kysten av Cadaqués at det er en håpløs oppgave å velge ut den beste. Men denne strandguiden vil forhåpentligvis hjelpe deg til å finne din favoritt:

 

Playa Grande

 

Dette er den mest sentrale stranden i Cadaqués. Du kommer dit ved å følge strandpromenaden. Her finner du alle fasiliteter. Stranden er 200 meter lang og 20 bred og vanligvis godt besøkt fordi familier gjerne foretrekker å dra hit.

Statuen av Salvador Dalí på strandpromenaden i Cadaqués

Det er ikke hvem som helst som hilser deg velkommen til Playa Grande. Men her står altså Salvador Dalí, en slags hovedperson i Cadaqués, i velkjent positur. Her på stranden kan du nyte velsmakende og lokal mat på de to barene som finnes på stranden, slappe av i solen eller gå langs strandpromenaden.

 

Es Llané- og Llané Petit-strendene

 

Vi fortsetter med de to søsterstrendene som egentlig er svært forskjellige. Vi kommer til den første via strandpromenaden. Stranden 130 meter lang med 12 bred og kjennetegnes ved sin flate steiner. Vanligvis besøkes den ofte av familier fordi stranden er nokså langgrunn.

Es Llané-stranden

Fra Es Llané-stranden går du videre til Llane Petit-stranden som er mye mindre og roligere; favoritten til fiskerne i Cadaquésf. Hvis du bestemmer deg for å leie en feriebolig her, kan du nyte alle strendene i området rundt.

 

Es Sortell-stranden

 

Bare 300 meter fra sentrum av Cadaqués ligger en av våre favorittstrender. Som de fleste av strendene i Cadaques, har den stille, klart vann og består av småstein og grus. Det beste er utsikten fra badehåndkleet, for her ser du rett på de vakre, hvite husene i Cadaqués,  de modernistiske bygningene langs strandpromenaden og med fjellene i Puig de Paní og Puig de Bufadors i bakgrunnen.

Fra Cadaques på Costa Brava

På den ene siden av stranden ligger en liten bro som fører over til øya Es Sortell og som kan benyttes om du bare vil gå deg en tur eller nyte sjøbrisen.

 

Playa Sa Conca

 

Fortsetter du sørover langs kysten i retning mot fyret Faro de Cala Nans, finner du denne vakre naturistbukten. Selv om det ligger hus i nærheten, er stemningen naturlig. Vannet er krystallklart og stille inntil en viss dybde slik at båter kan ankre opp her.

Strendene i Cadaqués

Playa Sa Conca ligger litt lenger fra Cadaqués, men er ikke en del av Cabo de Creus. Stranden er et godt alternativ hvis du ønsker en naturiststrand uten å måtte beve deg for langt bort fra sentrum av Cadaqués. Dessuten har du en flott utsikt herfra.

 

Es Pianc-stranden

 

Vi vender nå tilbake til sentrum av Cadaqués å se nærmere på strendene i den nordlige delen av bukta. Hvis vi fortsetter promenaden rundt 500 meter, finner vi den lille stranden Es Pianc der du kan oppleve den flotteste solnedgangen i Cadaqués og på Costa Brava.

Cadaqués

På grunn av beliggenheten svært nær sentrum, trekker vanligvis en god del folk hit. Det finnes også barer og restauranter på selve stranden. 

 

Ses Oliveres- og El Ros-stranden

 

Mindre enn 500 meter fra Es Pianc, finner vi to strender: Ses Oliveres og El Ros, begge fulle av trebåter. Strendene skiller seg ut på grunn av alle tjenestene de tilbyr, inkludert kajakkutleie. For eksempel kan du padle til Cucurucuc-holmen, midt i Cadaqués-bukten, som inspirerte Salvador Dalís arbeider.

 

Calas i Punta de S'Oliguera

 

Nord for Cadaqués ligger la Punta de S'Oliguera. Et sted med mange strender, flere av dem små og som du kan besøke om du disponerer bil. Blant disse strendene anbefaler vi gjerne S'Arenella-stranden som ligger rett overfor en liten øy med samme navn.

Strendene i Cap de Creus

Også stranden des Caials er ideell, særlig for dykkere. Havbunnen i dette området byr på et fantastisk mangfold av fauna og flora og tapte skatter, bl.a. restene av det engelske skipet Llanishen som ble senket av en tysk ubåt i 1917, med et helt spøkelsesaktig utseende.

 

Portlligat-stranden

Portlligat-stranden

Denne stranden er den viktigste i denne bukten, særlig på grunn av nærheten til Gaudís hjem og museum, for det var her kunstneren skapte sine verker. Stedet ligger i Potlligat-bukta rett mot en liten øy med en vakker sandstrand. Her finnes ikke dusjer eller badevakter, men det er noen barer i området, og én der du kan leie kajakker for å utforske kysten.

 

Cala S'Alqueria Gran, S'Alqueria Petita og Cala Sant Lluis

 

I bukta Racó des Moro finner du to vakre strender; store og lille S'Alqueria. Atmosfæren er veldig diskret og rolig, og hit til dette området trekker mange naturister.

Strender i Cadaques

Halvveis mellom diss to strendene ligger naturiststranden Cala Sant Lluis: en stille perle der du kan nyte solen og havet uten å bli forstyrret. Stranden er omgitt av natur og er lite besøkt, selv i sommermånedene.

 

Cala Portaló

 

Dette er en annen av våre favoritter. Stranden ligger nær Cabo de Creus-fyret, og å komme hit kan være litt komplisert. Derfor er det heller ikke mange mennesker på denne sandstranden. Du kan nyte sola komfortabelt på et badehåndkle. Omgivelsene preges av steiner og klipper, noe som gjør stedet ganske intimt.

Portaló-bukta

Cala Culleró

 

Dette er kanskje den mest spennende stranden i hele Spania, geologisk sett. Steiner og klipper som omkranser stranden har blitt formet av vind- og sjøerosjon, noe som har resultert i flere fantasifulle figurer i denne delen av Cabo de Creus.

Strender i Cadaqués

Stedet preges av en avslappet atmosfære. Med sitt krystallklare vann, byr Cala Culleró på en fascinerende havbunn der det er funnet rester av båter fra antikkens Hellas og Roma som trolig sank etter å ha gått på skjær og holmer eller som ble tatt av den sterke vinden Tramontana.

 

Cala Jugadora

 

Dette er en av juvelene på Cabo de Creus-halvøya. Vannet som er klart og stille, gjør det til et paradis for snorklere. Tatt i betraktning at stranden ligger et stykke fra sentrum og ikke har særlig med fasiliteter, er stranden middels godt besøkt. For å komme hit må du kjøre til fyret Cabo de Creus. Buktene i Cape Creus er supre, men langs alle de lange kystområdene i Spania finner du underverker, dersom du er ute etter å oppleve de 10 beste strendene i Spania.

Jugadora-bukta i Cabo de Creus

Så langt vår guide over strendene i Cadaqués og rundt Cabo de Creus. Dette området av Costa Brava er formet av vinden og havet og har skapt vakre bukter mellom klippeveggene. Bestill ditt feriehus på Costa Brava og oppdag alle hemmeligheter.

 

Før du drar, må du huske å finne inngangen til "Helvetet i Cova de l´Infern", en hule skapt av havet og som ser ut som inngangen til helvete når solstrålene reflekteres i vannet ved solnedgang. Nå som det gode sommerværet er på vei, bør du dra til Cadaqués og oppdage de fantastiske strendene, oppleve sol og varme dager, nye opplevelser og time etter time med moro.

 

Kart