11 bildeskjønne strender i Cullera, Valencia

Badebyen Cullera ligger i Valenciaregionen. Navnet Cullera ses på lang avstand på grunn av de hvite bokstavene, som i beste Hollywood-stil er plassert oppe på Sierra de Les Rabosses, fjellkjeden som troner over byen

Cullera ligger cirka 53 kilometer sør for selve Valencia by, som for øvrig også har en lang rekke vakre strender ved blant annet de to byene La Malvarrosa og Las Arenas.

Cullera

Cullera er spesielt populær på grunn av sine vakre strender, og det er ikke uten grunn at omtrent halvparten av dem er belønnet med det prestisjefulle Blå Flagg. Med sin fine sand og klare vann, er disse bildeskjønne strendene så absolutt perfekte reisemål for en ferie med familien.

Cullera har 11 strender totalt, og de dekker hele spekteret fra familievennlige strender med alle bekvemmeligheter til rolige viker velegnet for svømming og snorkling og til strender med forskjellige varianter med vannsport.

Nedenfor finner du en kort introduksjon til hver og en av de 11 strendene som strekker seg fra nord til sør langs kysten av Cullera (se kartet nederst i artikkelen).

Med unntak av strand nummer 1 og strand nummer 11 på listen (som begge ligger noe mer isolerte), finnes det alle de nødvendige bekvemmeligheter alltid tilgjengelige på alle strendene.

1. Playa Mareny de San Llorenç

Playa Mareny de San Llorenç, Cullera

Den første stranden på listen er tre kilometer lang og 40 meter bred. Det er en av de stilleste strendene i Cullera. Playa Mareny de San Llorenç grenser mot byen Sueca i nord og er en del av Albufera naturpark. Den er også beliggende i et område ikke langt fra grønnsakshager og sitronplantasjer. Denne forholdsvis urørte stranden har betraktelig færre besøkende enn de fleste andre strender i området, og en del av stranden er avsatt til nudisme. Blant de grunnleggende tjenestene på stedet finner man badevakter, men det mest spennende her er nok de flotte sanddynene.

2. Playa Dosel

Playa Dosel, Cullera

Playa Dosel har et vakkert landskap, gyldne sanddyner, og en overflod av vekster som er typiske for denne delen av Valenciaregionen. Stranden strekker seg 1,6 kilometer i lengde og er 50 meter bred. Da den er en del av Albufera naturpark er bekvemmelighetene derfor også noe begrenset. Det finnes for eksempel ingen strandpromenade her, men det gjør bare stranden mer vakker. Playa Dosel er for øvrig også tildelt det "Blå Flagg"

3. Playa Faro

Playa Faro, Cullera

Playa Faro, til høyre for Cabo del Faro, er en vik med fin, gylden sand beliggende mellom to små åser på en stenrik del av Culleras kystlinje. Stranden tilbyr rent og krystallklart vann, hvilket gjør den velegnet for familier. Det finnes også fantastiske muligheter for dykking og en smal strandpromenade går langs hele stranden. Da den kun er 140 meter lang og 18 meter bred er den forholdsvis liten, men tilbyr alle de nødvendige bekvemmelighetene man forventer seg.

4. Playa Los Olivos

Playa Los Olivos, Cullera

Los Olivos er en vakker bukt som er 510 meter lang og 60 meter bred, med fin sand og svært rolig vann takket være bølgebrytere i begge ender av stranden. Det her er en strand som er spesielt sikker for barna å svømme på, og følgelig en ideell familiestrand. Da den ligger like inntil Playa del Faro bør man nytte sjansen til å avlegge dem begge et besøk når man først er der. Prøv noen av de lokale risrettene på en av restaurantene, hvorfra man kan nyte utsikten over Middelhavet. La Isla de los Pensamientos, Ettertankenes Øy, ligger også like i nærheten. 

5. Playa Cap Blanc

Playa Cap Blanc, Cullera

Denne stranden er full av små sanddyner, spredt ut over langs den 630 meter lange og 65 meter brede fine stranden. De omgivende bølgebryterne skaper muligheter for å oppdage en hel del fargerike fisk i nærheten, og Cap Blanc velkjent blant surfere på alle nivåer. Her er det noe for både nybegynnere og de mer erfarne, og alle finner stor glede i den milde havbrisen om morgenen og den noe sterkere om kvelden. Det finnes også en vindsurferskole her hvor man kan leie alt nødvendig utstyr.

6. Playa Racó

Playa Racó, Cullera

Playa Racó er beliggende sør for Playa Cap Blanc og den strekker seg helt til Calle l'Aguila. Det er en livlig strandby og en av de mest populære i Cullera. Det finnes alltid noe å finne på her. Det er en langstrakt strand på hele 1200 meter x 30 meter, som tilbyr alle typer bekvemmeligheter inklusiv utleie av solsenger og en vindsurferskole. 

Strandpromenaden er omgitt av palmer på begge sider, og mange turister kommer på besøk om sommeren, flere også for å besøke noen av de lokale markeder. For barna finnes det en lekeplass langs paseo marítimo. Her finnes det også mengder med barer, kaféer og restauranter hvor man kan nyte noe kaldt å drikke eller et måltid i skyggen under en parasoll. Stranden er også tilpasset for funksjonshemmede personer og det tilbys helt spesiell assistanse for disse i juli og august.

7. Playa San Antonio

Playa San Antonio

Playa San Antonio er Culleras mest kjente og mest sentrale strand. Dette er en urban strand som er hele 1750 meter lang og 75 meter bred. Den har en hyggelig atmosfære, og består av fin hvit sand og krystallklart vann. Som på Playa Racó, tilbyr også Playa San Antonio spesialassistanse til funksjonshemmmede personer i juli og august. 


Du kan lese mer om Playa San Antonio i vår artikkel 
Playa San Antonio: Cullera's favourite beach

8. Playa Escollera

Playa Escollera, Cullera

Denne Cullerastranden er 537 meter lang og 75 meter bred,  og ligger ved munningen av Júcarelven og er en naturlig forlengelse av Playa San Antonio. Den er betydlig roligere enn den mer urbane San Antonio stranden og er derfor spesielt populær blant familier med barn. Selv om bygningene i San Antonio finnes like i nærheten så gjør de naturlige sanddynene denne stranden svært vakker.

9. Playa Marenyet

Playa Marenyet, Cullera

Playa Marenyet er en sann skjønnhet. Denne rolige familiestranden måler ikke mindre enn 1800 meter i lengde og 18 meter i bredden, og er full av fin gylden sand. Den ligger ved utløpet av Júcarelven, like nord for Illa, som er en liten sandbanke i et vakkert område omgitt av uberørte strender. På grunn av de tidvis friske vindene er dette et utmerket sted å surfe på.

10. Playa Estany

Playa Estany, Cullera

Denne stranden er 1 kilometer lang og 30 meter bred og består hovedsakelig av fin og myk sand. Den har en beliggenhet like nord for utløpet av Estany de Cullera, en pittoresk ferskvannsjøDenne forholdsvis uberørte stranden tilbyr ikke bare gylden sand men også et fantastisk klart vann som kommer fra utløpet av elven Júcar.

Playa Estany er en av de stilleste strendene i Cullera da den er noe vanskeligere å komme til enn mange av de andre. Det er stort sett kun private boliger i områdene rundt og det tilbys bare noen få grunnleggende bekvemmeligheter. En interessant observasjon kan være at det ofte er flere fiskere enn badegjester ved stranden, uten at det har noen praktisk betydning. Avslutt gjerne dagen med en paella på en av de lokale restaurantene. 

11. Playa Brosquil

Playa Brosquil, Cullera

Dette er en av de lengste strendene i denne oversikten, hele 2,2 kilometer lang og 30 meter bred. Stranden ligger rundt fem kilometer utenfor Cullera, og man finner den like sør for utløpet av Estany de Culllerasjøen. Her finner man klart vann og absolutt ro og fred da man stort sett kun er omgitt av appelsintrær. Avslutningsvis finnes det mengder av utmerkede restauranter i nærheten - hvor man kan prøve lokale retter og fersk fisk som er typisk for området

Hvis du vil besøke noen av disse strendene i løpet av ferien kan du ta en kikk på våre ferieboliger i Cullera og Valencia og glem for all del ikke å ta med badeklærne. 

Kart over strender i Cullera, Valencia