Finn din favoritt blant de største Kanariøyene

Kanariøyene består av åtte hovedøyer (pluss fem ubebodde og isolerte holmer og skjær). For å finne ut hvilket reisemål som passer deg og dine ønsker best, er det viktig å vite mer om hva som er ulikhetene mellom øyene.

 

Tenerife – Øya med evigvarende vår

Playa del Duque på Tenerife Tenerife er på en måte todelt. Her finner du spesialkonstruerte feriesteder for turister som Playa de las Américas og Costa Adeje, og så er det resten av øya som er en mye større del, og her har det bodd canarios i fem århundrer.

Øya har mye å by på. Den er stort nok til å romme travle byer med historiske sentra, små landsbyer, landlige jordbruksområder og enorme vidder i nasjonalparken der du kan gå og gå og ofte ikke møte en sjel.

På øya finner du også det høyeste fjellet i Spania, det ruvende Teide-fjellet med sitt enorme krater som gir en spektakulær introduksjon til besøkende som kommer med fly. Og selvfølgelig, nesten over hele øya, finnes det utrolige strender for enhver smak.

TeideFor å kunne brødfø en stor lokalbefolkning, finner du utenfor de store turist-resortene alt fra tradisjonell- til avantgarde restauranter (Tenrife er den eneste Kanariøya med Michelinstjerne-restaurant), mens den unike kanariske kulturen (en blanding av spansk og søramerikansk med en «tuch» av afrikansk påvirkning) sørger for alle de fargerike fiestas´ene som arrangeres på øya.

Du trenger ikke å bruke mye penger for å bli kjent med Tenerife. Her er ti ting på øya som ikke koster én krone, og her er en liste over utleie på Tenerife for alle lommebøker.

Passer best for: Naturopplevelser, vannsport og natteliv

 

Gran Canaria – Strand- og byliv

Güigüi

Gran Canaria lider av det samme bildet som ofte skapes av Tenerife, nemlig at øyene først og fremst er preget av masseturisme. I virkeligheten gjelder det samme for Gran Canaria som for Tenerife; at de mest interessante stedene befinner seg utenfor turistområdene.

Ironisk nok er de to øyene ganske like, til tross for den voldsomme rivaliseringen dem imellom. Mennesker som liker Tenerife, bør i teorien like Gran Canaria, selv om det også er forskjeller. Gran Canaria har bedre strender, Las Palmas er bedre enn Santa Cruz når det handler om attraktive historiske kvartaler, en fantastisk bystrand i Las Canteras og en blomstrende, levende musikkscene.

Catedral de Santa Ana på Las Palmas, Gran Canaria

Landsbyer på Gran Canaria er lettere å få øye på enn dem på Tenerife, og naturen er mer Arizona-lignende i visse områder. Beboerne på Gran Canari hevder å ha den beste utsikten over Tenerifes megavulkan, selv om de ikke selv har noe Mount Teide med det fascinerende vulkanske krateret.

Igjen er det et valg for folk som liker mangfold på stedene de besøker. 

Passer best for: Familieferier, natteliv, ting å se og gjøre

 

Lanzarote – Fantastiske landskaper

 

Playas de Papagayo på Lanzarote

Noen ganger omtaler folk Lanzarote som en av de minst turistifiserte av Kanariøyene. Det er et par grunner til det. En av dem er en lokal helt, César Manrique. Han var en miljøvennlig visjonær hvis innflytelse hindret lokale politikere i å ødelegge landskapet med høyhus og feriehoteller.

Den andre er, som en tinerfeño (som innbyggere på Tenerife på kalles) en gang påpekte; «Ingen bor der». Det de mente var, takket være det uvennlige terrenget, var at det historisk ikke bor mye av canario-befolkning her sammenlignet med de mer befolkede øyene. Deretter er ikke den kanariske kulturen like sterk, og mangfoldet av restauranter som er rettet mot en lokal befolkning er ikke like mange.

Vineyards, La Geria på Lanzarote

Terrenget her på en av de eldste av øyene i denne østlige delen av øygruppen, er preget av svart, vulkanske sand. Det gir et hypnotisk og utenomjordisk utseende. Imidlertid mangler Lanzarote de grønne omgivelsene som de mer vestlige Kanariøyene har.

I løpet av de siste årene har øya mer og mer tiltrukket seg sportsorienterte turister med løpere, turgåere og syklister som dyrker breddeidrett. Som andre østlige øyer, har Lanzarote et utvalg av gylne strender de vestlige øyene bare kan se på med misunnelse. Hvis du planlegger en ferie på øya, kan du sjekke feriehusene våre på Lanzarote.

Passer best for: Strandliv, familier, par, arkitektur og landskaper

 

Fuerteventura – Strandliv

 

Par på Fuerteventura

Dette er den eldste Kanariøya og også den mest vindfulle. En nesten konstant bris er det som møter brettseilerne og kiteboarderne, men vinden kan være til irritasjon for solslikkere. Fuerteventura er et strandparadis, med Corralejo-sanddynene som mer minner om et mini-Sahara enn en strand.

Fuerteventuras feriesteder kan kanskje synes å mangle litt sjarm, skjønnheten kommer fra den gylne sanden og det turkise havet.

Vindsurfing og kiting på Fuerteventura

Bortsett fra det har øya noen hyggelige overraskelser og et ganske interessant fugleliv. I likhet med Lanzarote betyr en liten lokalbefolkning mindre kultur og et begrenset utvalg av gode tradisjonelle restauranter, men det er noen få historiske landsbyer her.

Vindmøller i Antigua på Fuerteventura

Mange steder er landskapet formet av den sterke vinden som har omformet de opprinnelige fjellene til duvende bakker og daler, og man får lett assosiasjoner til den tørre Nordafrikanske naturen, spesielt når man ser de mange ville geitene som tripper omkring i de solbrente, oransje bakkene.

Sjekk ut feriehusene våre for å bestille overnatting på Fuerteventura.

Passer beste for: Strandliv, vannsport, avslapping og velvære

 

La Palma – «La Isla Bonita»

 

Caldera de Taburiente på La Palma

La Palma, kjent som La Isla Bonita (den vakre øya), er, som navnet antyder, muligens den peneste på Kanariøyene. Øya har historie, Santa Cruz de la Palma var en skipsbyggingshavn i dagene da eventyrere krysset havet over til den nye verden og pirater streifet rundt i disse havområdene.

Den har også vakker natur du ikke finner på andre Kanariøyene - som Caldera de Taburiente og vanntunnelene ved Marcos y Cordero. Den har også landområder som er mindre enn 50 år gamle, takket være vulkanen Teneguías utbrudd i 1971.

Calle O'Daley i Santa Cruz de La Palma

La Palmas større byer kan virke stressende, men er ganske sofistikerte, pluss at det råder en sterk søramerikansk stemning på øya (de ruller til og med sigarer på øya). Øya er blant de mindre Kanariøyene, men har sin personlighet. På noen måter er La Palma fremdeles som en fortid på Kanariøyene, og likevel sliter den med å tiltrekke seg turister.

Passer best for: Naturopplevelser, aktiv ferie

 

La Gomera – En annen verden

 

La Gomera

Den mest storslåtte av Kanariøyene må utvilsomt kunne sies å være La Gomera. Øyas ville landskap favner i et blikk en blanding av bittesmå terrasser og palmer, frodig regnskog og åser som ser ut som om de hører hjemme i Atlasfjellene.

Øya preges av de mange kløftene og dalene, noe som gjør det å komme seg rundt med bil til en tidkrevende virksomhet. Noen ganger er det like lett å gå. Dessuten er det få veier, men turstier overalt, og derfor er øya som en magnet for turgåere fra hele Europa.

Torre del Conde på La Gomera

Det finnes et par feriesteder på øya, som Playa Santiago og Valle Gran Rey, men de er ikke av den samme høye standarden som man finner på de andre øyene. Selv hovedstaden San Sebastian er en relativt stille by, som primært slår seg opp på at Columbus i sin tid avla byen en snar visitt på sin ferd videre mot Amerika. La Gomera har også et par strender, men de fleste som besøker øya gjør det for å nyte naturen og for å ta en liten pause fra menneskemengdene.

Finn den perfekte overnatting for ferien på La Gomera!

Passer best for: Naturopplevelser, turer og avslapping

 

El Hierro – Fred og natur

 

Utsikt over Las Playas på El Hierro

Helt siden tidenes morgen har man betraktet El Hierro som ytterkanten av verden, og øya er stadig omgitt med mengder av mystikk.

Øya er dominert av en fantastisk eventyrskog, gigantiske øgler, en pussig liten bosetning og et hotell som en gang faktisk var verdens minste.

El Hierro

Dykketilbudet her sies å være det beste på Kanariøyene, mens åsene, med deres flokker med ulltunge sauer og tørre steinmurer, noen ganger kan minne mer Yorkshire enn om en øy rett ved Afrika. Mangel på flytrafikk og en tre timers ferjetur holder besøkstallene lave, noe som gjør at El Hierro i utkanten av Kanariøyens verden virkelig fortjener begrepet «uberørt».

Passer best for: Naturopplevelser, ro

 

La Graciosa – Utenfor allfarvei

 

Caleta de Sebo på La Graciosa

Inntil nylig ble La Graciosa offisielt sett på som en «holme» som tilhørte Teguise kommune (Lanzarote). I 2018 ble den imidlertid endelig anerkjent som den åttende bebodde øya blant Kanariøyene og oppnådde en slags administrativ uavhengighet.

Øya ligger mindre enn et par mil utenfor nordkysten av Lanzarote (et ferjeselskap opererer regelmessig strekningen). Det er bare to byer her; Caleta de Sebo og Casas de Pedro Barba, nesten ingen asfalterte veier og utallige viker med turkist vann. Det er det rette stedet å trekke seg tilbake, slappe av på stranden, nyte en tidløs atmosfære og de vakre bildene som de hvite tradisjonelle husene og det vulkanske landskapet skaper.

Playa de las Conchas på La Graciosa

Ikke gå glipp av et besøk på Playa Francesa, en vakker strand som ligger sør på øya, så vel som til Playa de las Conchas i nord. Hvis du leter etter en avslappende strandferie utenfor allfarvei, er La Graciosa det perfekte reisemålet.

Passer best for: Strandliv, naturopplevelser og ro

 

Anbefalte artikler for deg:

Kart