Finn din favoritt blant de 7 Kanariøyene

Kanariøyene er kjent for deres gode klima og evige solskinn, og det er ikke uten grunn de regnes for å være blant de absolutt mest populære feriedestinasjonene i Spania. Men de sju øyene er i virkeligheten svært forskjellige, og med hver deres unike karaktertrekk.

Her får du et overblikk over hvem som er hvem av Kanariøyene. Se videoen om den berømte øygruppen eller hopp direkte ned til beskrivelsen av hver enkelt av de sju øyene.

Tenerife

Mount Teide, Teide National Park, Tenerife, Kanariøyene

Tenerife er kontrastenes land. På den ene siden finner man typiske feriesteder som Playa de las Américas og Costa Adeje, og på den andre siden er den største del av øya stadig befolket av de innfødte Canarios.

Tenerife er dessuten stor nok til å ha to kosmopolitiske storbyer samt adskillige mindre, men ganske livlige byer, små hyggelige landsbyer, store landbruksområder og en enorm nasjonalpark, hvor man kan vandre i timevis helt uten å møte et eneste menneske. På Tenerife ligger også Spanias høyeste fjell, Mount Teide, hvis imposante silhuett byr gjestene velkommen på lang avstand.

Gastronomien varierer fra tradisjonelle lokale retter til avant-garde (Tenerife er faktisk den eneste av Kanariøyene hvor man finner Michelin-restauranter). Den unike kanariske kulturen, som er en blanding av spansk og sydamerikansk med et touch av afrikanske særpreg, kjennetegnes med en de mange fargerike festene, som underholder og betar både lokale og tilreisende på alle tider av året.

Gran Canaria

Tejeda, Gran Canaria, Kanariøyene

Gran Canaria har stort sett det samme omdømme som Tenerife, og avskrives ofte som en overbefolket turistfelle. Men ut over de enkelte feriestedene på øya byr Gran Canaria på en uendelig rikdom av natur- og kulturopplevelser. Tenerife og Gran Canaria kjemper innbyrdes om åt tiltrekke seg flest feriegjester, men grunnleggende kan man nok si at de to øyene er ganske så like.

Dog har Gran Canaria bedre strender, og den kanariske hovedstaden Las Palmas overskygger Santa Cruz de Tenerife med sitt sjarmerende historiske sentrum, den lekre urbane stranden Las Canteras og en sprudlende musikkscene. Landsbyene oppe i fjellene på Gran Canaria er enda skjønnere og landskapet er enda mer betakende. De lokale påstår ikke rent ubeskjedent, at de også har den beste utsikten til Tenerifes Mount Teide!

Lanzarote

Costa Teguise, Lanzarote, Kanariøyene

Lanzarote omtales til tider som den mest uspolerte av Kanariøyene. En av årsakene er at den lokale kunstner César Manrique - som er en helt i mange innbyggeres øyne - brukte sin innflytelse til å forhindre lokalpolitikerne i å bygge nye feriesteder på bekostning av naturen og miljøet.

En annen årsak er - som en beboer på Tenerife fortalte oss - "at det ikke bor en levende sjel her". Hvilket har en helt naturlig forklaring da jorden på Lanzarote ikke er så velegnet til landbruk, hvorfor færre mennesker i tidenes morgen bosatte seg på øya. Videre er Lanzarote en av de eldste øyene, og store deler av dens areal er dekket av større eller mindre vulkaner, hvilket gir den et nærmest surrealistisk utseende. Den mangler dermed også de grønne områdene som typisk preger de mer vestlig beliggende øyene.

Til gjengjeld har Lanzarote de senere år nytt stor oppmerksomhet fra et voksende segment av sportsutøvere, idet løpere og syklister i stadig økende grad slutter seg til de mange vannsportsentusiastene som kommer til øya. Lanzarotes helt store styrke er at øya kan bryste seg med noen usannsynlig flotte, gyldne strender, som de vestlige øyene ikke kan hamle opp med.

Fuerteventura

Kiteboarding, Fuerteventura, Kanariøyene

Fuerteventura er den eldste og mest vindfylte av Kanariøyene. Den nærmest konstante brisen lokker et stort antall vindsurfere og kiteboardere til øya, men avskrekker så til gjengjeld de fleste andre strandgjestene. En skam, for Fuerteventura har noen av øygruppens mest paradisiske strender - eksempelvis må Playa Corralejo snarere karakteriseres som et mini-Sahara.

Fuerteventuras feriesteder er nok ikke blant de mest sjarmerende, men de er til gjengjeld omgitt av gyldne sandstrender og turkisblått vann. Ut over dette byr øya også på et rikt og variert fugleliv og en håndfull skjønne, tradisjonelle landsbyer. På samme måte som på Lanzarote er det ikke noen stor lokal befolkning, hilket gjør at tilbudet på tradisjonelle restauranter og skikker er begrenset. Landskapet er formet av den sterke vinden som har formet de opprinnelige fjellene til duvende bakker og daler, og man får lett assosiasjoner til den tørre Nordafrikanske naturen, spesielt når man ser de mange ville geitene som tripper omkring i de solbrente, oransje bakkene.

La Palma

Caldera de Taburiente, La Palma, Kanariøyene

La Palma er bedre kjent som La Isla Bonita, den yndige øya, og som navnet tilsier er dette formentlig den også den skjønneste av de sju Kanariøyene. Ut over dette har den så også en svært interessant historie, for da spanjolene begynte å krysse verdenshavene for å nå Amerika, hadde hovedstaden Santa Cruz de la Palma en stor havn med flere betydningsfulle skipsverft.

Naturen her er helt enestående - med nasjonalparken Caldera de Taburiente og vanntunnelene ved Marcos y Cordero blant høydepunktene - og det finnes ikke maken til disse på noen av de andre øyene. Visse områder på øya er ikke engang 50 år gamle, da de oppsto så sent som under Teneguía-vulkanens utbrudd i 1971.

De større byene på La Palma syder av liv og er ganske sofistikerte. Man merker tydelig den sydamerikanske innflytelsen på øya, blant annet i form av håndrullede sigarer. La Isla Bonita har dermed det sjarmerende særpreget som er typisk for en liten øy, samtidig med at den har mange av de store øyenes kvaliteter. Til tross for sin attraktive personlighet og historiske sjarme, tiltrekker La Palma seg ikke så veldig mange turister.

La Gomera

Hermigua, La Gomera, Kanariøyene

Den mest storslåtte av Kanariøyene må utvilsomt kunne sies å være La Gomera. Naturen er mindre temmet og består hovedsakelig av en blanding av naturlige terrasser og palmelunder, frodig regnskog og fjell, som er som hentet ut av de afrikanske Atlasfjellene. Øyas helt særlige karakteristikk er de mange kløfter og daler, som gjør det til en svært tidkrevende affære å komme seg omkring på øya i bil. I noen tilfeller kan det derfor bedre betale seg å bevege seg til fots, og det er da også stier alle vegne, mens det knapt er så mange veier.

Der finnes et par feriesteder på øya, som Playa Santiago og Valle Gran Rey, men de er ikke av den samme høye standarden som man finner på de andre øyene. Selv hovedstaden San Sebastian er en relativt stille by, som primært slår seg opp på at Columbus i sin tid avla byen en snar visitt på sin ferd videre mot Amerika. La Gomera har også et par strender men de fleste som besøker øya gjør det for å nyte naturen og for å ta en liten pause fra menneskemengdene.

El Hierro

El Hierro, Kanariøyene

Helt siden tidenes morgen har man betraktet El Hierro som den ytterste kanten på verden, og øya er stadig omgitt med mengder av mystikk. Øya er dominert av en fantastisk eventyrskog, gigantiske øgler, en pussig liten bosettelse og et hotell, som en gang faktisk var verdens minste.

Fjellene, de golde steinveggene og flokkene med de langhårete fårene kunne like så gjerne ha vært i Storbritannia som på en øy utenfor kysten av Afrika, men det undersjøiske landskapet omkring El Hierro sies å være helt enestående og gir eminente forhold for dykkere.

Det er ingen flyplass på øya, så det er kun adgang dit via en 3 timer lang tur i ferge. Derfor er det heller ikke særlig mange turister på El Hierro, som i sannhet lever opp til betegnelsen "uspolert". Selv om den ikke lenger utgjør kanten av verden, så ligger El Hierro dog i utkanten av Kanariøyene, og man får en gjennomgripende fornemmelse av virkelig å befinne seg langt fra sivilisasjonen.

Rekkehus i Playa del Inglés

(2)
 • 2 soverom
 • 5 sengeplasser
 • 2 badeværelser
 • 80 m² innendørs boligareal
 • 20 m² terrasse
 • Felles basseng
 • Wi-Fi
 • Balkong
 • Patio
Id: 39089 Legg til utvalg Fjern Fjern
NOK 4 252 - 17 716/uke NOK 607 - 2 531/natt Vis detaljer

Leilighet i Playa de las Américas

 • 2 soverom
 • 5 sengeplasser
 • 2 badeværelser
 • 2 Toaletter
 • 100 m² innendørs boligareal
 • 20 m² terrasse
 • Felles basseng
 • Oppvarmet basseng
 • Wi-Fi
Id: 56570 Legg til utvalg Fjern Fjern
NOK 7 795 - 15 590/uke   Vis detaljer

Hytte i Tias

 • 2 soverom
 • 4 sengeplasser
 • 1 badeværelse
 • 1 Toalett
 • 90 m² innendørs boligareal
 • 45 m² terrasse
 • 400 m² hage
 • Wi-Fi
 • Patio
X
Vinn et gavekort på €750!
Abonnér på vårt nyhetsbrev og vinn 750€ til din neste ferie i Spania.


Jeg har lest og godtar personvernreglene
 Vinn et gavekort på €750! 
Feriebolig-Spania.no bruker egne og tredjeparts cookies for å forbedre servicen og vise annonser i tråd med dine preferanser ved å analysere dine navigasjonsvaner. For å endre konfigurasjonen og få ut mer informasjon , klikk her