Naken på Kanariøyene

Kanariøyene er stedet å være hvis du vil ha solskinn og varme også om vinteren. Øygruppa ligger bare en fire timers flytur fra kulda i Nord-Europa, har mer enn 320 soldager i året og et bredt utvalg av naturiststrender.

 

Kanskje det er solen, ferieatmosfæren, nærhet til Sahara-ørkenen eller den uslåelige naturen som gjør Kanariøyene til foretrukne reisemål? Uansett, naturistferier på disse øyene blir stadig mer populært. Finn fram til de beste naturist- og nudiststrendene du leier en feriebolig på Kanariøyene.

 

Nudiststrender i Spania

 

Ifølge spansk lov kan alle strender betraktes som naturiststrender, og naturisme eller nudisme er lovlig over hele Spania.

 

Det er sikkert mer akseptert på noen steder enn på andre. Men det er strengt tatt ingenting som kan stanse deg fra å kaste klærne hvor du vil!

 

Kanariøyene har alltid ligget i forkant av ”naturistrevolusjonen” i Spania. Faktisk ble en av Spanias første naturistlandsbyer, Charco del Palo på Lanzarote, bygget for mer enn 30 år siden.

 

Naturiststrender på Fuerteventura

 

Fuerteventura - også kjent som "øya med evig vår" er det åpenbare utgangspunktet. Som den nest største av Kanariøyene og bare 60 kilometer fra kysten av Afrika, tilbyr den flest naturiststrender av alle øyene.

 

Dersom du bor i en feriebolig på Fuerteventura, er du omgitt av et naturlig paradis og har enkel adgang til noen av de beste naturiststrendene på Kanariøyene.

 

Naturiststrand i Spania

 

Det mest populære stedet å leie ferieboliger på Fuerteventura er i Corralejo på nordspissen av øya.

 

Strendene utenfor Corralejo sentrum har "valgfri klær"-politikk, og turister blir raskt vant til naturistene. Selv om Corralejo ikke har noen spesielle naturiststrender, anses Corralejo-stranden og La Cala de Cotillo-stranden å være best egnet for naturistene.

 

La Cala de Cotillo er den mest populære av de to og ligger omtrent 20 minutters kjøring fra Corralejo.

 

Strendene lenger sør ligger mer bortgjemte og er kanskje enda bedre egnet for naturister.

 

Noen av de beste strendene i Corralejo finner du på Jandía-halvøya. Dette er et område med enestående vakker natur som har noen virkelig spektakulære kystlandskap, med saltvannsmyrer, sanddyner og forskjellige skjulte viker. De mest populære naturiststrendene i dette området er Playa Barca, Playa de Sotavento og Playa de Butihondo.

 

Naturiststrender på Lanzarote

 

Bare 11 kilometer nordøst for Fuerteventura ligger den populære øya Lanzarote. Denne østlige Kanariøya med sin vulkanske opprinnelse og månelignende landskap, tilbyr fantastiske strender.

 

Naturiststrand på Lanzarote

 

Naturisme er godt etablert på Lanzarote, og øya har lenge vært et flott reisemål for turister som vil ha naturistferie på Kanariøyene.

 

På nordsiden av øya ligger de to mest populære naturiststrendene Playa Famara og andre ”strender” med sine naturlige steinbassenger rett ved naturistlandsbyen Charco del Palo.

 

Fortsetter du videre sørover, kommer du til Playa Guasimeta like ved flyplassen i Arrecife, som også er blant de beste nudiststrendene på Lanzarote.

 

Playa de Papagayo på øyas sørligste spiss har rykte som Lanzarotes beste strand, men her er det vanligvis turister i badetøy som dominerer.

 

Det er imidlertid tre steder i nærheten som anses svært godt egnet for naturister som vil leie feriehus på Lanzarote; Playa del Congrio, Playa Las Mujeres og Playa del Pozo. Alle ligger relativt tilbaketrukket og har ikke mange servicetilbud å by på. Så ta med alt du trenger!

 

Naturiststrender på Gran Canaria

 

Gran Canaria er den nest mest folkerike av Kanariøyene og huser mange strender som passer godt for nakne soltilbedere.

 

Den mest berømte stranden blant folk som bor i feriebolig i Maspalomas på Gran Canaria, er Playa de Maspalomas. Kilometer på kilometer med sandstrender har gjort Playa de Maspalomas på Gran Canaria svært populær. Uten tvil er dette en av Kanariøyenes mest populære strender, og et paradis og fristed for naturister.

 

Den fine hvite sanden etterfylles fortløpende med sand som blåser over fra Sahara. Dette har gjennom tidene skapt mange spektakulære sanddyner som gir all den intimiteten du kan håpe på.

 

Maspalomas på Gran Canaria

 

Adgang til stranden (også klassifisert som et naturreservat) er mulig fra feriestedet Maspalomas eller fra Playa del Ingles. Begge tilbyr rikelig med fasiliteter.

 

Vanligvis har naturister tendens til å holde til midt på stranden og unngår de mer bebygde områdene på hver side. Med 12 kilometer med sanddyner har du rikelig med valgmuligheter og er garantert ro.

 

Det er mange andre naturiststrender å oppdage under en ferie på Gran Canaria. Et annet populært sted er stranden med småstein ved Playa Veneguera, rett utenfor Mogán.

 

Naturiststrender på Tenerife

 

Tenerife er den største og mest befolkede av alle Kanariøyene. Tenerife er faktisk den mest befolkede øya i Spania og her finnes også Spanias høyeste fjell; El Teide.

 

Playa de la Tejita er den mest populære stranden på Tenerife der du selv velger om du vil bruke badetøy eller ikke. Også kjent som Playa de Montaña Roja - oversatt bokstavelig talt som den røde fjellstranden som er den største og lengste sandstranden på Tenerife, – selv om den egentlig består av to strender.

 

De fleste av naturistene har en tendens til å samle seg i og rundt en liten snackbar som ligger ved siden av Montaña Roja, det røde fjellet.

 

Playa de la Tejita på Tenerife

 

Playa de las Gaviotas like nordvest for Santa Cruz er en populær naturiststrand. Den består av svart, vulkansk sand og er innrammet av bratte klipper. Her finner du et flott landskap som også er et populært utfartsmål for folk som bor i Santa Cruz.

 

Andre naturiststrender å besøke når du leier feriehus på Tenerife, er Playa de Diego Hernandez (La Caleta-området), Playa de los Patos (Puerta de la Cruz-området) og Playa de La Pelada (el Medano-området).

 

Naturiststrender på La Gomera

 

Bare en 40 minutters rask fergetur fra Tenerife ligger den lille øya La Gomera, underutviklet og uberørt, to ord som ofte brukes for å beskrive øya.

 

Playa del Ingles på La Gomera

 

De to viktigste naturiststrendene på øya ligger i nærheten av Valle Gran Rey. Den svarte sandstranden, Playa del Ingles, er den mest populære av de to.

 

Tilgang til den andre stranden er vanskeligere og innebærer litt gange. Den ligger like bortenfor havnen ved Vueltas og er kjent som La Playa Calera.

 

Valle Gran Rey var inntil ganske nylig en tidligere hippieleir, og dette påvirker fortsatt området.

 

Foto: @Flickr patipoludniak / Phil Tremblay / msanfel / klaus_z74 / diwiesign