Familieaktiviteter med adrenalin i L'Escala

L'Escala er beviset for at det ikke bare handler om feriaér og fiestas i Spania. Dette stedet er som en sommerdrøm og ideell for familier som ønsker en aktiv ferie. L'Escala ligger i Catalonia, 90 minutter fra Barcelona og mindre enn én time fra flyplassen i  Girona. Her finnes store familiestrender, historiske attraksjoner og flott natur. Det er ikke uten grunn at den katalanske landsbyen L'Escala er en av de mest populære destinasjonene i Girona.

Strand på Costa Brava

Utvalget av sportslige aktiviteter er stort, og mellom måltidene du kan nyte i de gode og lokale restaurantene, kan du dyrke vannsport, ta del i byens festivaler, eller velge en av de kulturelle arrangementene som er beregnet på de aller yngste. La deg inspirere og lei en ferieleilighet i L'Escala for en uforglemmelig sommer.

 

Go-kart for familie og venner

 

Et besøk i L'Escala kan lett tilfredsstille dine behov for spenning. Hva med å ta med hele familien på go-kart og virkelig få adrenalinet til å pumpe?

Go-kart er et tilbud som de fleste i familien kan delta i

Den lokale operatøren har over 30 års erfaring innen racing og byr på en fabelaktig bane med mange svinger der du kan teste dine kjøreferdigheter, utfordre venner og familie eller delta i forskjellige former for konkurranser. I første runde rundt banen utforsker du banen, og først når du begynner på andre runde, markerer flagget at løpet er i gang for alvor. Kanskje blir det du som til slutt kan bestige pallen, heve pokalen og sprute bort en flaske sjampanje?!

 

I tillegg til å ha det moro, kan du også lett lære barna dine om viktige verdier gjennom slike go-kart-konkurranser, bl.a. om selvkontroll, tillit og vise skikkelig sportsånd, uansett om du taper eller vinner.

 

Aktiver de sansene i Parque Natural de Montgrí

En av L'Escala fremste kvaliteter er det store naturreservatet med et økosystem som omfatter fjell, strender, sanddyner, klipper, øyer og frisk luft. Vi snakker om Montgrí naturpark, Medes-øyene og Baix Ter, et område på 80.000 mål, som ble fredet som naturområde i 2010.

 

Parken er åpen for alle og ligger bare kort vei unna sentrum i L'Escala. Den er et must å besøke med barn, for her kan dere ha en dag med nærkontakt med naturen: Lære å bruke sansene til å orientere dere, identifisere lukter og kanskje kan dere prøve å identifisere noen av de mange artene av fugler som lever her (blant de vanligste fuglene er vandrefalk, ørner, ugler og ulike typer sjøfugl).

 

Og om du tar med badetøy, er det ingenting som kjøler deg bedre ned enn et bad på én av de uberørte strendene med Medes-øyene i bakgrunnen. Perfekt for mennesker som liker sunn livsstil og har respekt for naturen. Det er ikke bare internett og videospill som må til for å skape det gode liv!

 

Overrask barna med et besøk i badeland

Badelandet Aquabrava på Costa Brava

Når varmen er på det heteste, hva er da bedre enn å tilbringe dagen i vannet? I Roses finner du en av de største vannparkene i regionen, Aquabrava, og der får du garantert  oppleve spenning.

 

Aquabrava byr på 19 forskjellige attraksjoner, blant annet høye og svimlende vannsklier, bassenger til avslapping og kunstige elveløp. Høydepunktet denne sommersesongen er Cobra, en stort lukket rør der du kommer opp i høye hastigheter.

 

Det finnes også lekeområder for de mindre med fossefall og mini-sklier, blant annet. Parken er godt sikret med flere livvakter på området og parken følger ellers de høyeste kvalitetsstandarder.

 

Hvis du ønsker å tilbringe en helg i området for å nyte Aquabrava med barna, bør du vurdere å leie et feriehus i Roses, rett i nærheten av Aquabrava!

 

Ha en luksuriøs stranddag på Cala Montgo

Cala Montgo er den mest berømte stranden i L'Escala og ligger i sør. Navnet omfatter ikke bare stranden, men også den naturlige skråningen som omgir den. Cala Montgo ligger i nærheten av naturparken Medes og Baix Ter.

 

Det har mange tilbud dersom du tilbringer dagen på stranden. Alle aktivitetene gjør at barna dine aldri vil kjede seg. Her er det solsenger og parasoller til leie, strandbarer og godt med badevakter, og vil du ha det moro i vannet, kan du prøve pedalbåter, kanoer og surfebrett. Om kvelden er det vanlig med seilbåter utenfor på det rolige vannet ved denne stranden.

 

Nyt det varme været, den fine sanden og de ulike attraksjonene som er tilgjengelige i Cala Montgo og ha en uforglemmelig sommer.

 

Opplev Parc d'Aventura

Parc d'Adventura i Pals som nettopp har åpnet her på Costa Brava, er en storslått naturpark, full av underholdning og opplevelser som gjør at du føler deg som en ekte Tarzan i jungelen. Den ligger en kort kjøretur fra L'Escala og byr på stor spenning, særlig for ungdommer.

 

I parken er det bygd på toppen av trærne med mer enn 90 aktiviteter der du kan  hoppe og nærmest fly gjennom naturen. Her finnes også en mer enn 500 meter lang ”slide” – en slags taubane med et slags surfebrett – men innlagte utfordringer. Her kan du garantert tilbringe en hel dag sammen med familien der dere tester ut fysiske evner og mot. Sterke følelser er garantert!

 

Erobre havet med en spennende båtturer

Ta en seiltur rindt i området

Har du en hang etter nye eventyr og har gjort deg ferdig med badestrendene, er det kanskje tid for nye utfordringer. Hva med en seiltur langs kysten som flere lokale aktører tilbyr?

 

Vi anbefaler spesielt operatøren Mare Nostrum, en av byens beste tilbud på båtturer med glassbunn. Dermed kan du følge med på hva som skjer i havet under føttene dine. Du kan bestille turer til Medes-øyene, til Cape Creus, til Cadaqués, eller til flere grotter langs Costa Brava som bare kan nås med båt. Ta utfordringen og oppdage alle hemmelighetene i sjøen!

 

Hva med litt vannsport?

Denne delen av kysten er ideell for ulike typer vannsport

Sterke følelser og moro er ikke mangelvare på L'Escala, særlig fordi du kan drive med ulike former for vannsport langs strendene og i vannkanten, bl.a. vindsurfing, wakeboard og vannski eller kajakkturer.

 

Å leie utstyr og ta timer eller få veiledning om disse formene for vannsport, må du oppsøke en av operatørene i byen, som for eksempel Funtastisc Emporda, og  bestille time. Denne operatøren har drevet et senter for vannsport i L'Escala siden 1978 og er også en del av en seilakademiet "RS Academy" som har en luksuriøs flåte og arrangerer kvalitetskurs innenfor sporten.

 

Lei en sykkel og oppdag byen

Med leiesykkel kan du oppdage byen

Det blir ofte sagt at for å bli fort og godt kjent med en by, er sykkel det beste framkomstmiddelet.

 

I L'Escala finner du flere muligheter for å leie sykler, men vi anbefaler spesielt to operatører: de Nou Empordà Bikes og Scale Bikes. Uansett hvem du foretrekker, kan du velge mellom forskjellige typer sykler – terrengsykler, urbane sykler, barne- eller juniorsykler. Prisene er gunstige: 8 € for 4 timer; 13 € for en dag.

 

I L'Escala kan du og resten av familien virkeliggjøre drømmer. Dere kan ligge på stranden, besøke landsbyen som er full av arkitektoniske og geologiske atrraksjoner fra den tiden da grekerne og romerne rådde grunnen her.

 

Men det finnes mange flere destinasjoner i Spania som er verdt å besøke hvis du drar på ferie med familien. Her finner du andre begivenheter og arrangementer som du heller ikke bør gå glipp av.