Våren er en flott tid for et storbyopphold i Madrid

Madrid er absolutt en by det er verdt å besøke, men variasjonene i temperatur og fuktighet på de ulike tidene av året er ekstreme for å si det mildt, og velger du feil tid til å besøke byen på, kan selv den best planlagte ferie bli ødelagt.

Byen kan være utrolig varm i sommermånedene, noe som gjør at selv de fastboende rømmer til kjøligere deler av landet, hvilket betyr at mange butikker, barer og attraksjoner ikke holder åpent, selv om du trodde de ville være det.

Madrid - Gran Via

Hvis du velger "feil" tid på året, og har planlagt en masse rundturer i Madrid, er august nok ikke den ideelle tiden å reise på. Derfor er det viktig å lære litt om været, og om hvilke tider det er best å reise på, før du kjøper flybilletten.

Dette er en veldig spennende, travel og kosmopolitisk by, som er fullpakket til randen med tusenvis av år med kultur og historie som bare venter på å bli oppdaget. Min personlige anbefaling er å besøke Madrid om våren, da klimaet er "akkurat passe", spesielt hvis du velger et av våre gode steder å bo i Madrid!

Madrid - Palacio Real

Det regner sjelden om våren i Madrid, men det er ikke umulig, så det anbefales å ta med litt forskjellig tøy, i tilfelle det skulle komme noen regndråper, og noe varmt i tilfelle det skulle bli kjølig om kvelden.

Så når dette er på plass, og du er i Madrid om våren, hva man du så se og gjøre?

Sightseeing om våren i Madrid.

Å tilbringe tid i byen i løpet av våren, er definitivt en av mine personlige favoritter. Å vandre rundt i denne enorme byen, og se Madrid bokstavelig talt "våkner til liv" på mer enn en måte.

For det første er det utrolig mange handlemuligheter, det er mengder av museer og kunstgallerier, og mange andre rare og vidunderlige tin å se og gjøre. Faktisk så mange, at det er ikke plass til alt i en enkelt artikkel.

På grunn av byens størrelse anbefales det å bruke undergrunnsbanen til å reise rundt i byen. Det er enkelt, behagelig, og betraktelig renere enn hva man finner i mange andre europeiske storbyer.

Madrid - Parque del Buen Retiro

Når våren endelig kommer, dagene fylles av sollys og nettene ikke lenger er så kalde som om vinteren, temperaturen kan faktisk falle til under null her i Madrid, noe som gir de reisende langt flere muligheter til å oppleve friluftslivet i Madrid, som de fastboende setter så stor pris på.

Madrid har mange parker som kan nytes til sitt fulle om våren. Deriblant Retiro park, som er avbildet ovenfor, en av Madrids mest kjente parker som brer seg ut over et område på hele 120 hektar. Den inkluderer en berømt rosehage, kjent som Roselada, Palacio de Cristal, Palacio de Velazquez og en fin liten innsjø med båter, som også kan ses på bildet.

Madrid - Parque del Retiro

Det er også Casa de Campo parken, Campo del Moro & Sabatini Gardens, Quinta & Parque de la Fuente de Berro (ovenfor) som har spesielle sensoriske hager for blinde. Det er også The Botanical Gardens (Jardin Botanico), Parque del Oeste, Parque de la Dehesa de la Villa, Parque Enrique Tierno Galván og til slutt Monte de El Pardo i utkanten. Nesten alle parkene kan nås medundergrunnsbanen.

Nattugler i Madrid.

Våren er også den rette tiden til å delta i det nattlige kulturlivet i Madrid, da byen på en måte "starter opp" igjen etter den kalde vinteren. Da åpner tapasbarene over hele byen, og man kan se hvordan lokalbefolkningen lever, og hvordan de nyter byen sin.

Bar 

For nattugler, er Madrid det ideelle stedet for å oppleve underholdning over hele byen. Inkludert konserter, flott musikk av alle slag, eller du kan bare nyte en paseo, en spasertur, rundt i byen eller i en av alle parkene, hvor du kan trekke inn den fantastiske atmosfæren, og med flott vær, men ikke for varmt, kan jeg forsikre deg om at du vil komme tilbake for mer i ikke altfor fjern fremtid.