Å reise med baby til Spania

Et nytt familiemedlem vil forandre livet ditt for alltid. Noen foreldre bestemmer seg for å kutte ut reisingen de nærmeste årene til babyen er større og mer uavhengig. Men det trenger ikke å være slik. Du kan fortsatt dra på drømmeferie til Spania, selv med små barn. 

Ofte kan foreldre føle seg overveldet av tanken på å reise med en baby og dusinvis av poser fylt med bleier, melk, sterilisator, klær og medisiner sånn i tilfelle, osv. Men det blir av mange hevdet at nettopp barn opp til to år kan være den ideelle reisepartneren; de snakker lite, de fleste kan fortsatt ikke løpe fort, de sover fortsatt noen timer midt på dagen, noe som betyr at du kan få litt tid til å slappe av i solen.

 

Når du reiser med et lite barn, er det selvsagt nødvendig med en viss organisering. Men selv om barn krever mye oppmerksomhet, trenger de ikke underholdes hele tiden. Det betyr at du ikke må legge planer for besøk i badeland, dra på dagsturer eller gjøre andre familieutflukter. Du kan rett og slett tillate deg å bare slappe av i en familievennlig feriebolig som du leier i Spania. 

Hvor i Spania bør du dra med en baby eller et lite barn?

Avhengig av hva slags ferie du liker, har vi samlet fem forslag til deg som er glad i natur, kultur, sport, soling, weekend-turer, samt til deg som er opptatt av god mat.

 

1. Gran Canaria på Kanariøyene

 

Fra Puerto de Mogan på Gran Canaria

 

Gran Canaria er en av de grønneste av Kanariøyene. Nesten 40% av øya er fredet. Det finnes en rekke turistruter og byer skjult bak øyas grønne åser, noe som gjør en aktiv turisme med et lite barn mye lettere. Hvis du bor i en ferieleilighet i Las Palmas de Gran Canaria, så sørg for å gå en tur i en av de lokale parkene og ta deg tid til å besøke hipster-restaurantene i Las Palmas.

 

Tejeda på Gran Canaria

 

Hvis du liker å traske rundt i sjarmerende byer, så ta en stopp i Puerto de Mogán. For de mer eventyrlystne, ta barnet ditt med i en babysele og ta en vandretur rundt fjell som Arreucas eller Tejeda.

 

2. Fuerteventura på Kanariøyene

 

Surfing, padlebrett, sykler, vegetar-spisesteder, hvite hus, kaktus og vulkaner! Fuerteventura er en drøm av en øy for foreldre som elsker å drive sport, ta vare på seg selv og som setter pris på en avslappet atmosfære. En feriebolig i Corralejo er ideelt for dem som vil slippe unna rutiner og leve "øylivet" en uke, koble fra og slappe av. I tillegg finner du et stort utvalg av fantastiske strender på Fuerteventura.

 

 

Vurder å dra til Kanariøyene på ferie med små barn. Hvis du har barn under to år, kan du reise på ferie utenom skoleferiene, noe som betyr at du kan finne både billigere fly og ferieboliger på Kanariøyene. Temperaturen høst og vinter er også ideelle for små barn. Dessuten er byene og strendene mindre overfylte utenfor skolenes ferie slik at du da lettere kan nyte litt skikkelig familieavslapping. 

 

3. Madrid

 

 

En helgetur til et av de mest interessante og inspirerende byene i Europa kan gjennomføres selv med et lite barn eller en baby. Madrid har et svært svært godt rykte når det gjelder familieferier. I tillegg har den spanske hovedstaden et stort antall ferieleiligheter i sentrum av Madrid. Byen har mange attraksjoner og severdigheter for folk på jakt etter kulturelle opplevelser og noe av det beste kjøkkenet i hele Spania.

 

Malasana i Madrid

 

Madrid har en mengde tapasbarer, gratis attraksjoner og mange parker. Byen er også kjent for sine mange trendy puber, alternative butikker og barnevennlige steder der også babyer er velkommen.

 

4. Menorca på De baleariske øyer

 

 

Drømmer du om fred og ro på Balearene, men vil styre unna overfylte strender på Mallorca eller Ibiza? Menorca er ikke bare flott for ferier med eldre barn, men også fordi den er mindre overfylt og mer eksklusiv, vil øya også appellere til foreldre med yngre barn. Menorca har mange familievennlige strender og små, intime bukter, beskyttet av trær og skog som garanterer skygge på varme dager.

 

 

Øya er ikke stor, og om du leier en bil kan du enkelt utforske hele øya og finne ut hvor du skal bo på Menorca. Hvis du velger å bo i større byer, som Ciutadella eller Mao, vil restauranter, barer og butikker ligge innen gangavstand fra ferieboligen du leier.

 

5. San Sebastián i Baskerland

 

 

San Sebastián har et sterkt og godt rykte blant folk som er opptatt av mat. I tillegg er denne idylliske byen omgitt av åser og sjø, noe som overalt sørger for en uforglemmelig utsikt. Bor du i en feriebolig i San Sebastián, må du gå rundt i byen, besøke de moderne pubene og de utallige mer tradisjonelle barene som serverer smakfulle pintxos (baskiske tapas) der turister og lokalbefolkningen trekker seg tilbake fra hverdagens plikter for å feire med familie og venner når som helst på dagen. 

Familieferie med en baby – hvordan ordner du det?

1. Til din første ferie med en baby, er det best å velge et reisemål som ikke er så langt hjemmefra. Ta hensyn til tiden på året for å unngå altfor overfylte steder og destinasjoner med for høye temperaturer, fordi dette vil være ubehagelig for babyen din.

 

Med barn på flyet

2. De fleste flyselskaper tar ikke betalt for barn under to år, og du trenger ikke eget sete til dem. Før du reserverer, er det verdt å sjekke ut om flyselskapenes egne regler for ikke å få problemer når du skal sjekke inn på flyreisen. Du bør også undersøke muligheten for å ta med ekstra bagasje.

 

Med egen vugge på flyet

3. Hvis du ikke vil forstyrre babyens innarbeidede soverytme, bør du undersøke om det er mulig å bestille plass til en vugge på flyet. Slike plasser er ofte begrenset. På noen fly finnes ikke dette alternativet, så vær oppmerksom på dette når du velger transportør og husk at vektgrensen for en vugge er 11 kg.

 

4. De fleste flyselskaper gir framtidige mødre og foreldre med små barn muligheten til å gå ombord på flyet uten å måtte stå i kø. Det er også verdt å undersøke om du kan kjøpe såkalt fasttrack gjennom sikkerhetskontrollen. Da kan du slippe unna mye unødig stress.

 

Bagasjen til små barn

5. Når du planlegger en ferie til Spania med en familie, bør du vurdere hva du faktisk må ha med og hva du enkelt kan kjøpe når du kommer fram. Begrens antall bleier, kluter og solkremer som du jo likevel lett kan kjøpe i utlandet. Da vil du ha mer plass i bagasjen din til andre viktige gjenstander. 

Hvor bør man bo med små barn?

6. En av de viktigste faktorene når du planlegger en ferie med et småbarn eller en baby, er valg av overnatting. Hvis du allerede har planlagt en tur og vet hvor du vil, hva du ønsker å se og hva du skal gjøre, så let etter overnatting i nærheten av steder du har merket av på kartet ditt. Når barnet sover, grip øyeblikket, gå ut og utforske stedene til fots med barnet ditt i en barnevogn slik at du kan se og oppleve mer.

 

En spasertur rundt i byen

7. Fordi små barn trenger rutine og fred, er det verdt å vurdere hvor du ønsker å bo. Når du leier en leilighet, så tenk på områder der du kan slappe av når barnet sover, for eksempel en spansk villa med terrasse og privat basseng. På grunn av uforutsigbarheten i forhold til barnets rutiner, er det praktisk å bo i en feriebolig der dere kan styre det meste selv, bl.a. med eget kjøkken der dere kan tilberede mat til enhver tid på dagen for hele familien. 

En bæresele er foreldres beste venn

8. En barnestol er avgjørende for enhver tur (må ikke veie for mye og må være enkel å slå sammen). En barnesele bør være nummer én når du pakker, spesielt hvis du planlegger å gå gjennom brosteinsbelagte gater, byer med trapper eller trange gater. Det er også nyttig på flyplassen når du ellers har hendene fulle.

 

9. Ha det gøy og få mest mulig ut av tiden der du også har kontroll over situasjonen. Før du vet ordet av det vil barnet styre det du gjør på ferie. En tur med et lite barn vil gi deg muligheten for å være litt egoistisk og velge det reisemålet som passer deg best. Hvis du er rolig og glad, vil pjokken din klare den nye situasjonen perfekt, og du kan nyte uforglemmelige øyeblikk med hele familien.