De beste fornøyelsesparkene i Spania

Når du bestiller en familieferie i Spania, ønsker de fleste seg en ferie som familien sent vil glemme. En dag på én av de største fornøyelsesparkene bør stå høyt på listen over ting dere skal gjøre. Du kan velge mellom alt fra klassiske badeland til steder med utfordringer som trigger adrenalinet i kroppen din. Hva velger du?

 

1. Parque Warner i San Martín de la Vega i Madrid

 

Warner-parken i Madrid

Hvis du vil feriere i Madrid, må du ta med barna dine og oppleve favorittkarakterer som Superman, Batman eller Bugs Bunny i Warner-parken.

 

Denne parken ligger i San Martin de la Vega og har mange unike attraksjoner og et bredt utvalg av show og forestillinger. Warner Park er kåret til en av de beste fornøyelsesparkene i Europa og har blant annet attraksjonen Venganza del Enigma som først løfter deg 100 meter opp og deretter ut i nærmest fritt fall i 80 km/t!

 

En annen attraksjon for de dristige er "Superman" der du vil oppleve en reise med superhelt-fart. Hvis du vil, kan du være med i Scooby-Doo gjengen og løse mysteriene på en spesiell herregård. Her kan du også prøve å fange spøkelser på herregården.

 

Du vil også finne mange berg- og dalbaner og fem temaområder i stil med mytiske Hollywood-filmer som er produsert av Warner Brothers: Hollywood Boulevard, Old West Territory, DC Super Heroes World, Warner Bros Studios.

 

2. Port Aventura på Costa Dorada

 

Port Aventura på Costa Dorada

 

Port Aventura er en av favorittdestinasjonene i Spania og er den tredje største fornøyelsesparken i Europa. Denne parken tilbyr seks temaområder der du kan la fantasien løpe fritt og slippe løs ditt indre barn i ulike miljøer; middelhav, polynesisk, kinesisk, meksikansk, det fjerne vesten og Sesam stasjon.

 

Hvert område har sine respektive utstillinger og attraksjoner, blant annet har berg- og dalbanen "Dragon Khan" en av de høyeste loopene som noensinne er bygget. Hvis du søker spenning, kan du besøke "Furius Baco", en berg-og dalbane som kommer opp i hele 135 km/t i løpet av bare 3,5 sekunder – den raskeste i Europa. I 2016 åpnet den nye temaparken "Ferrari Land" dørene og har siden vært en stor hit for folk som elsker motorer og hestekrefter. I tillegg til alt dette, finnes det også et badeland som ligger rett ved siden av noen av de vakre strendene på Costa Dorada.

 

Denne parken har en ekstraordinær beliggenhet der den ligger, bare én time fra Barcelona, og er en av hovedattraksjonene for familier som vil feriere på Costa Dorada.

 

3. Dinópolis i Teruel

 

Dinópolis-parken i Teruel

Denne parken og det tilhørende museet ligger i Teruel i Aragón og kombinerer lærdom og moro gjennom å utforske dinosaurenes spennende verden. Du vil bli tidsmessig forflyttet til den gang da livet på jorden oppstod og der de nå utdødde vesenene er blitt levende igjen. Opplev disse modellene med sine realistiske dimensjoner og lær om de mest utrolige skapningene som har bodd på jorden.

 

Hvis du liker fossiler, er du heldig. Det paleontologiske museet er nemlig spektakulært og omfatter en 3D-kino, en virtuell 4D-simulator, tematurer og tilbyr en spasertur som viser utviklingen av mennesket – homo sapiens. Ikke gå glipp av T-rex-showet! Barna dine kommer til å elske å se på at dinosauren blir levende.

 

Det finnes flere tematurer både for barn og voksne. ”The Last Minute” er en båttur som også viser utviklingen av homo sapiens. Den andre turen er ”The Journey in Time” som forklarer utviklingen fra The Big Bang fram til utryddelsen av dinosaurene.

 

4. Siam Park på Tenerife

 

Siam Park på Tenerife

 

Hvis du skal på ferie med barn til Tenerife, må du ta dem med til en av de beste badelandene i Spania, det såkalte "vann-kongedømmet", Siam Park. Kast deg ut i den utrolige, thailandskinspirerte arkitekturen, full av frodig vegetasjon og la deg drive nedover elva med sine fossefall. The Lost City er en attraksjon som både barn og voksne elsker.

 

Siam Park har 29 vannsklier, én av dem er bare egnet for de mest følelsesløse med sitt nesten frie fall og høye hastighet gjennom et hai-akvarium!

 

5. Loro Park på Tenerife

En annen verdensberømt park som er verdt å besøke hvis du vil feriere på Tenerife sammen med barn, er Loro Parque. Parken er integrert i La Orotava-dalen, et naturparadis der mange ulike dyrearter holder til. Når dere går gjennom parken, kan dere oppdage Antarktis i Planet Penguin, et isfjell med flere enn 200 pingviner; se levende spekkhoggere på Orca-sjøen og delfiner som utfører akrobatikk og mange andre aktiviteter.

 

6. Tibidabo Amusement Park, Barcelona

 

Fornøyelsesparken Tibidabo i Barcelona

 

Fornøyelsesparken Tibidabo i Barcelona by ligger mer enn 500 meter over havet. I tillegg til utfordrende og pirrende aktiviteter, byr parken også på en spektakulær utsikt over byen. Stedet ligger i naturparken Collserola som også er kjent som det ”magiske fjellet” - et symbol for byen Barcelona. Parken er over 100 år gammel, noe som gjør det til den tredje eldste fornøyelsesparken i Europa.

 

Noen av de berømte attraksjonene inkluderer det fargerike pariserhjulet som står på det høyeste punktet på fjellet. Der du sitter og nesten kan ta på skyene, har du også en fantastisk utsikt over Barcelona, havet og omgivelsene. 

 

7. Isla Mágica i Sevilla

 

Isla Mágica i Sevilla

 

Isla Mágica byr på en flott dag utendørs for barna dersom du har valgt å leie feriebolig i Sevilla. Denne fornøyelsesparken har mange attraksjoner for unge og eldre barn, med både våte og tørre turer. Berg-og dalbanen Jaguar har fem looper og en spesiell ”spiralvri” mot slutten av turen. Som den største berg- og dalbanen på Isla Mágica, kan du oppleve nærmest fritt fall fra en høyde på 32 meter og oppnå en maksimal hastighet på 85 km/t i løpet av den 765 meter lange turen. Anaconda er en spennende vannsklie med tre fall. Du passerer gjennom tett vegetasjon, du svinges, løftes opp og ned og avslutter med tre fall fra henholdsvis 8, 9 og til slutt 17 meter høyde. Pirrende? Ja, men helt ufarlig!

 

8. Tivoli World i Benalmádena

 
Tivoli World i Benalmádena på Costa del Sol

 

Tivoli World er en av de beste stedene å besøke under en familieferie i Benalmádena. Mellom fontener og hager finnes det mange attraksjoner for hele familien. De arrangeres også flamencoshow, utstillinger, show for barn og arrangementer gjennom hele året.

 

Denne parken er lett tilgjengelig for familier som leier feriebolig på Costa del Sol. Kjøp "Supertivolino-billetten" som gjør at du kan nyte ubegrenset tilgang til de 36 attraksjonene i parken.

 

9. Parque de Atracciones i Madrid

 

Parque de Atracciones i Madrid

 

Denne berømte fornøyelsesparken er et must for familier som ferierer i Madrid. Med attraksjoner for alle aldre, har hele familien et underholdningstilbud. "Abismo" er den mest ekstreme opplevelsen i parken og er nyeste generasjonen berg-og dalbane for dem som vil ha et adrenalinkick. Berg- og dalbanen kombinerer de sterkeste opplevelsene med alle sine looper og alt som hører til, i hastigheter rundt 100 km/t. Her kan du tilbringe hele dagen, nyte attraksjonene og restaurantene og showene.

 

10. Oasys MiniHollywood temapark i Almería

 

Temaparken Oasys MiniHollywood i Almería

 

Denne temaparken ligger i Almería og i Europas eneste ørken, Tabernas. Her har utallige scener til Hollywoods cowboyfilmer blitt spilt inn. Skuespillere som Clint Eastwood og Birgitte Bardot har kastet glans over ørkensanden her. En virkelig unik fornøyelsespark i Spania med et gåtefullt landskap, en cowboy-by, zoologisk hage og en akvatisk sone.

 

Tenk nøye over når du planlegger å besøke temaparken, for her kan temperaturene om sommeren bli svært høye!