De beste stedene og aktivitetene for luksusferie i Spania

En ferie skal alltid gi deg en følelse av luksus og at du unner deg selv noe ekstra. Uansett hvor du velger å reise, ønsker du komme hjem og føle deg godt uthvilt og med oppladede batterier. Hva en luksusferie betyr, vil avhenge av hvem du spør. Det kan handle om alt fra kulinariske opplevelser til fitness-senter. Vi har sjekket ut de beste spanske destinasjonene for luksuriøse reiseopplevelser, så vel som de mest eksklusive utfluktene. 

Spis med Michelin-stjerner i Bilbao

Et opphold i Bilbao er i seg selv en luksusopplevelse – byen er velstående og livlig, full av smaker, fantastisk arkitektur og kunst. Bilbao er et mekka for Michelin-stjernemat der kokkene er kjent for å lage tradisjonelle baskiske retter. Ikke bare smelter kreasjonene deres i munnen, presentasjonen av maten er også perfekt.

Et av de beste stedene å prøve ut maten i Bilbao, er restaurant Victor Montes og baren Pintxos. Den ble etablert i 1849 og serverer fortsatt autentiske, baskiske retter. For Michelin-stjernemat, kan du bestille et bord på Nerua Guggenheim Bilbao med nyskapende baskisk mat og en uteservering med eksklusiv utsikt over byen. Azurmendi var den første restauranten i byen som ble tildelt to Michelin-stjerner. Den ligger rett utenfor Bilbao i luksuriøse og landlige omgivelser.

Ta turen over til Andra Mari for utsøkt mat og med utsikt over Ibaizabal-elven og fjellene. Denne Michelin-restauranten ligger også rett utenfor byen, på et gammelt landsted i baskisk stil. Hvis du er ute etter Michelin-mat i sentrum av Bilbao, har Mina restaurant én Michelin-stjerne. Stedet ligger ved elvemunningen. Deres utsøkte meny serveres i rustikke omgivelser, med steingjerder rundt en tidligere gruve. Det har gitt restauranten navnet "Mina". Nyt smaken av lokale råvarer og ta en spasertur nede ved elven Nervión etter måltidet.

Et annet tips til luksusreise i Bilbao er å besøke Indautxu-distriktet. Her finner du butikker med eksklusive smykker og klær sydd etter mål. Du kan vandre rundt i gater som Rodríguez Arias og Alameda de Urquijo, eller besøke Plaza de Campuzano og treffe på tradisjonelle baskiske tavernaer som Museum of Fine Arts samt pittoreske uteserveringer og parker.

Les mer:

Å reise gjennom Nord-Spania på et luksustog

San Sebastián er virkelig en spesiell del av Spania. Landskapet er preget av frodige grønne åser og en vakker og hardfør kystlinje, helt perfekt hvis ideen din er en luksusferie der du er i ett med naturen og slapper av.

Oppdag Nord-Spania med tog. Luksustogene spesialiserer seg på utflukter gjennom spektakulær natur. Slapp av i utsøkt hotellsuiter og nyt smakfulle retter under reisen. Toget stopper på kjente steder som Santiago de Compostela, Bilbao og Santander der du kan gå av og glede deg over spa, naturskjønne turer, livlige byer og sjarmerende byer oppe i åsene. 

Denne regionen var historisk sett den foretrukne feriedestinasjonen for spanske kongelige, særlig på grunn av de ville strekningene langs den fantastiske Atlanterhavskysten. Ta noen dager og lei et feriehus på landsbygda eller ved sjøen. Du kan våkne opp til lyden av vind som suser gjennom åsene eller til bølgene som slår inn mot strendene. Fyll lungene med frisk luft og gå opp til toppen av Monte Igueldo. Her på 184 meters høyde over havet tilbyr stedet en enestående utsikt over Concha-stranden og det vakre baskiske landskapet.

For en luksuriøs oval weekend i San Sebastián, bør du bo i den flotteste delen av byen; Gamlebyen (Parte Vieja). Du kan vandre rundt i de sjarmerende gatene som er spekket med historie og kultur og med en rekke rustikke Pintxos-barer. For Michelin-stjernemat, kan du ta turen til Kokotxa som ligger ved siden av den ikoniske Basílica de Santa María del Coro.

Et annet tips for luksusaktiviteter i San Sebastián, er å besøke øya Santa Clara. Den ligger midt i La Concha-bukta, og du kommer hit med båt. Tilbring dagen med å nyte naturen, fersk mat og oppdag hemmelige og naturlige bassenger langs øyas bredder.

Les mer:

Dra til en luksuriøst wellness-resort på Ibiza

Ibiza har alltid vært populært, og det startet da hippier bosatte seg her på 1960-tallet og har holdt fast på festingen fram til i dag. Bortsett fra å være selve «partyøya», forbindes også Ibiza med helse og velvære.

Flere velger Ibiza for ren luksusferie med total avkobling og fokuserer bare på helsen. Velg mellom sentra bare for kvinner og mindfulness-workshops med yoga og åndelig helbred. Yoga Rosa Retreat er et holistisk velværeparadis, gjemt inne i en fredelig furuskog. Du kan bo på stedet, eller besøke stedet én dag og nyte en kombinasjon av ulike yoga-teknikker, pranayama-meditasjon, nyte stille refleksjoner og deilige, plantebaserte måltider.

Hvis du ikke er ute etter et spesielt helse-resort, kan du bo på en av de nærliggende øyene med sine hvitvaskede villaer. I området Portinatx er du innen gangavstand fra de uberørte strendene og intime buktene som omgis av åser med vakker furuskog. Eller du kan bo i Eivissa og vandre rundt i de brosteinsbelagte gatene i Ibizas gamleby. Finn flotte pyntegjenstander på et av markedene og studer de historiske bygningene. For designerklær kan du finne det mest prestisjefylte shoppingområdet i Ibiza i Marina Botafoch der du kan dukke inn og ut av «high-end-butikkene» som ligger blant elegante restauranter.

Hvis ønsket om luksusferie i Spania også omfatter de mest eksklusive arrangementene på de mest stilfulle klubbene, vil du selvfølgelig ikke bli skuffet på Ibiza. To av de mest luksuriøse klubbene på Ibiza er KM5 i Eivissa og Nassau Beach Club på Platja d'en Bossa. Reserver et bord og fest med eliten eller tilbring dagen med å slappe av til musikken på stranden slik at du både får sol og kule vibber.

Dra på luksusvinsmaking i La Rioja

La Rioja er en region som er kjent for sine rolige byer, bølgende åser, gamle klostre og for vinproduksjon. Regionen er ideell for en kort luksusferie. Du kan bo i en liten landsby med utsikt over fantastiske vingårder og hengi deg til vin ledsaget av tradisjonell nordspansk mat.

En av de beste bodegaene i Rioja er Bodega Mugas, den eneste bodegaen i Spania med egne tønnemakere. Stedet ligger i Obarenes-fjellene og tilbyr daglige turer der du kan fordype deg i vinproduksjonsopplevelsen. Ta luksusturen opp et nivå og se regionen La Rioja ovenfra på en luftballongtur. Vinprodusenten vil hente deg på et avtalt sted en time før soloppgang, og du vil fly over vinmarkene. Se solen lyse opp landskapet og vise fram fargene av grønne, røde, okerfarger. Etterpå kan du glede deg over tapas og selvfølgelig et glass med de gode vinene.

Hvis din luksuriøse feriereise i Spania også skal omfatte natur, har Camino de Santiago mange pilegrimsruter (caminos) som svinger seg rundt i hele Nord-Spania. En del av denne kristne pilegrimsveien går gjennom regionen La Rioja, via hovedstaden Logroño. Tilbring en dag med å vandre rundt i byens historiske sentrum - en blanding av middelalderhus og gotiske kirker. Nyt et glass rødt på skjulte torg og tradisjonelle pintxos i de sjarmerende og romantiske gatene.

Luksusyacht-charter i Marbella

Luksusyachter i Puerto Banús i Marbella

Marbella har lenge vært assosiert med luksusferie i Spania der de rike samles for å slappe av, spise og feste på de mest eksklusive stedene. Mens jetset´et fortsatt ferier her, er det en mengde luksusaktiviteter som tilbys i Marbella.

En av de mest eksklusive aktivitetene i Marbella er å leie en luksusyacht. Tilbring dagen med å cruise opp og ned langs Costa del Sol. Nyt den uendelige strømmen av sjampanje, utsøkt mat, vannsport og under den varme middelhavssolen. Maia Fair Marbella tilbyr et utvalg av charteropplevelser fra dagsturer til overnattinger med mannskap for å dekke alle dine behov.

Designer-shopping blir ikke særlig mye bedre enn den du opplever langs den berømte stripen Puerto Banús. Her finner du alle de beste designermerkene på ett sted, fra Gucci og Tom Ford til Hermes og Dior. Bakteppet av superyachter fortøyd i havnen og alle sjampanjebarene setter prikken over i´en under luksusshoppingen.

Kombiner din kjærlighet til golf med spa, helse og velvære. Western La Quinta ligger i "Golf-dalen" omgitt av Sierra Blanca-fjellene – en ekte oase for avslapping og et fristed for golfentusiaster. Start turen på den 27-hulls lange golfbanen om morgenen og unn deg en ettermiddag med den beroligende mauriske stilen. Velg mellom en rekke skjønnhetsbehandlinger og massasjer, fra terapibad til ulike kroppsbehandlinger.

En av de mest luksuriøse tipsene er å tilbringe dagen på en strandklubb, og nettopp i Marbella finner du noen av de mest eksklusive strandklubbene i Europa. Sleng rundt på La Sala by the Sea eller Amàre Beach der sjampanjen flyter hele dagen under den spanske solen. For de mest overdådige klubbene og ekstravagante festene, bør du ta turen til Puerto Banus og sørge for å reservere et bord på topplasseringer som Olivia Valère and Pangea for å oppleve den ultimate VIP-behandlingen.

Luksusshopping i Madrid

Madrid er en by som oser av luksus. De mest eksklusive strøkene er Chamberí, Salamanca, Retiro. Chamberí var historisk kjent som den aristokratiske delen av Madrid og preges i dag av kunstgallerier, barer og fine restauranter. Salamanca-distriktet har noen av de fineste bygningene i byen med elegante foajéer, fasader og interiør og ligger bare et steinkast fra Spanias dyreste handlegate, Calle Serrano.

En god idé for en luksusreise til Madrid er å leie en personlig shopper som tar deg med rundt i de mest eksklusive butikkene. Hvis du leier for 3-4 timer, vil shopperne sikre deg den beste handleopplevelsen. På Calle Serrano finner du mange toppmoderne designere og alt på ett sted, i tillegg til små butikker som er forbeholdt dem som kjenner stedene.

Se noen av Madrids mest berømte kunstsamlinger og bestill en privat tur på Reina Sofia-museet. Her kan du beundre Picassos mesterverk, Guernica, (et av de største og mest innflytelsesrike kunstverkene i verden), langt borte fra travle folkemengder og avslutte kvelden med en cocktailmottakelse. Thyssen- og Prado-museet tilbyr også eksklusive turer. Etter turen kan du overraske partneren din med middag og underholdning i luksuriøse omgivelser ved et av museene.

For luksuriøse middagsopplevelser byr Madrid på noen av de beste kokkene i verden. David Muñoz er for tiden en av de mest kjente kokkene i Madrid, og menyene hans er konstruert rundt konseptet "En reise gjennom hedonisme og grådighet". Med en 3-timers matopplevelse med mer enn 20 retter, kan du smake på den sublime avantegarde-kreasjonen hos DiverXO i Chamartin-området. For mer velutviklede retter har restauranten Santceloni i Salamanca-distriktet en kritikerrost 2-stjerners Michelin-meny. Med plass til bare 45 gjester og en røykeklubb, kan du bestille på forhånd for å sikre bordet ditt.

Les mer: