De vakreste landsbyene i Spania

Over hele Spania finner du koselige landsbyer med gamle bygninger, brosteinsbelagte gater, balkonger prydet med blomster, hvitkalkede hus og slott som minner oss om Spanias fargerike historie. Uendelig med opplevelser venter deg. Utforsk disse sjarmerende landsbyene for å finne ut hvor du vil leie en landlig feriebolig i Spania.

 

Valldemossa i Sierra de Tramontana på Mallorca

 

Lei et feriehus i Valldemossa, denne mallorcanske landsbyen som inspirerte komponisten Chopin så sterkt at han kalte den for den vakreste byen i verden og en av de mest romantiske og sjarmerende landsbyene i Spania. Beliggenheten i Sierra de Tramuntana skaper fantastiske rammer rundt de elegante bygningene og de brosteinsbelagte gatene.

 

Ronda i provinsen Málaga

 

Ronda er en vakker landsby som ligger i provinsen Málaga, – et av de mest sjarmerende stedene i Spania. Gå over broen ”Puente Nuevo” og se ned i den dype Tajo-kløften, et must når du besøker denne vakre andalusiske byen. Der du spaserer gjennom gatene, finner du mange restauranter og tapasbarer der du kan smake på byens utmerkede kjøkken. Du vil også få muligheten til å besøke de beste vinprodusentene i Serranía de Ronda og smake på de berømte vinene fra Sierras de Málaga.

 

Cudillero i Asturias

 

Cudillero er en av de mest sjarmerende byene i regionen Asturias. Husene som vender ut mot havet, skaper en symfoni av farger som står i kontrast til havets fargetoner. Utsikten inn mot denne fiskerlandsbyen er trolig blant de mest fotograferte og besøkte stedene i Cudillero, for folk prøver å fange den virkelige essensen av denne spesielle byen i Nord-Spania.

 

Sallent de Gállego i Huesca

 

Sallent de Gállego i Huesca

En landsby i provinsen Huesca, høyt plassert oppe i fjellet og full av sjarm! Sallent de Gállego ligger i Valle de Tena i regionen Aragón i Pyreneene. Dette er et fantastisk sted å slappe av og ha en landlig ferie i Huesca, i et koselig hus med tykke steinvegger. I tillegg ligger skistedet Formigal bare 15 minutter unna.

 

Alarcón i Cuenca

Alarcón i provinsen Cuenca er en by med en spektakulær skjønnhet. Murene som omgir den, palassene og alle de staslige husene gjør byen enda mer imponerende. Gå gjennom de smale gatene i gamlebyen og opplev den fengslende sjarmen som denne byen har. Slottet ligger stolt på toppen av en ås og kan ses fra de fleste steder i landsbyen. Det er det viktigste monumentet i Alarcón og synes å være tatt ut av en Disney-film.

 

Fornalutx Sierra de Tramontana på Mallorca

 

I tillegg til de fantastiske strendene på Mallorca, har øya pittoreske landsbyer som Fornalutx som ligger i Sierra de Tramuntana. Fornalutx er omgitt av appelsin- og oliventrær og er et rolig sted. Der du går gjennom gatene kan du beundre den tradisjonelle mallorcanske arkitekturen. Nyt den mest landlige siden av Mallorca mens du bor i Fornalutx.

 

Frigiliana i Málaga

 

Frigiliana

 

I provinsen Málaga er den hvite landsbyen Frigiliana en av de mest besøkte andalusiske byene på Costa del Sol. De sjarmerende og smale brosteinsgatene er en labyrint skapt under byens arabiske fortid. Frigiliana er en koselig landsby som tilbyr fantastisk utsikt over Middelhavet. De typiske håndverksbutikkene er et eldorado for de besøkende. Frigiliana er for vakker og spennende til bare å besøke en enkelt dag, men ved å leie et feriehus i Frigiliana kan du nyte denne sjarmerende byen i ditt eget tempo.

 

Albarracín i Teruel

 

Besøk Teruel og Albarracín – stedet som i 2018 ble kåret til den vakreste byen i Spania. Den er samtidig også en av de mest besøkte landsbyene. På dette drømmestedet kan du la deg forbløffe av den berømte borgen Castillo del Andador og de middelalderske brosteinsgatene og murene som omgir byen.

 

Zahara de la Sierra i Cádiz

 

Zahara de la Sierra er en vakker hvit landsby som du garantert vil ønske å komme tilbake til igjen og igjen etter at du først har oppdaget stedet. Du kan beundre de vakre og hvite husene og slottet med sin flotte utsikt over vannreservoaret. Del dette spesielle stedet med familie og venner og lei en vakker feriebolig i Zahara de la Sierra. Nyt freden og roen i dette lille hjørnet av provinsen Cádiz.

 

Lastres i Asturias

 

Lastres er også med på listen over de vakreste landsbyene i regionen Asturias. Den ligger på toppen av en ås med vakker utsikt over havet. Landsbyen består av endeløse smale og bratte gater og et arkitektonisk ensemble av imponerende monumenter, herskapshus og statelige hjem. Derfor har denne byen er utpekt som et spesielt kunstnerisk og historisk område.

 

Bocairent i Valencia

 

Bocairent er en relativt uoppdaget perle i Spania og ble erklært som et kunstnerisk og historisk område for over 40 år siden. Gå deg vill i labyrinten av gater som viser gjennom byens arabiske- og middelalderske fortid. Folk sier at Bocairent er byen der "steinene snakker".

 

Aínsa i Huesca

 

Dette er en av de mest sjarmerende landsbyene i den spanske delen av fjellkjeden Pyreneene. Å spasere gjennom portene inn til denne middelalderbyen er som å gjøre en historisk reise. Gå gjennom de brosteinsbelagte gatene og prøv ut det lokale kjøkkenet på Plaza Mayor. Hvis du planlegger noen dager med fotturer i naturen eller på ski i de aragonske Pyreneene, bør du bo i et feriehus i Ainsa.

 

Hondarribia i Guipúzcoa

 

Hvis du besøker Baskerland, må du ikke gå glipp av Hondarribia (og Fuenterrabía). Ta en stopp i Hondarribia for å nyte sjarmen og den deilige baskiske maten i denne kystbyen. De fargerike steinhusene og utmerket mat er bare to av attraksjonene i denne landsbyen som ligger bare 20 km fra San Sebastián. Selv på regnfulle dager mister aldri byen sin sjarm.

 

Vejer de la Frontera i Cádiz

 

De smale gatene og hvitkalkede husene er typiske for denne byen i Cádiz. Landsbyen er berømt for sine gastronomiske tilbud. Når du drar gjennom provinsen Cádiz, kan du leie et feriehus i Vejer de la Frontera. ”Nonnearken” på dette bildet er en av de mest besøkte monumentene i byen, ved siden av nonneklosteret i det gamle jødiske kvartalet.

 

Setenil de las Bodegas i Cádiz

 

En del av denne byen er bygd rundt en stor steinblokk som ligger over noen av de pittoreske gatene. Dette er den største attraksjonen i Setenil, sammen med den karakteristiske plasseringen langs breddene til elven Tejo. Ferier i Sierra de Cádiz og prøv ut den berømte gastronomien, spesielt chorizo-pølsene som er produsert av griser som alt opp i åsene rundt byen. 

 

Masca på Tenerife

 

Hvis du vil oppleve de mer landlige sidene av Kanariøya Tenerife, er landsbyen Masca et riktig valg. Dette er en liten pueblo med bare 150 innbyggere der husene bokstavelig talt er bygget på toppene av klippene. Beliggenheten i Teno-massivet og alle grottene rundt er det som gir Masca all sin sjarm.

 

Mojácar i Almería

 

Byen Mojácar i Almería havner alltid på listene over de mest sjarmerende byene i Andalucía. Et typisk bilde av en hvit andalusisk landsby, med trange gater og hvitkalkede hus og der innbyggerne pryder sine balkonger og barer med fargerike blomster. De ulike sivilisasjonene som har levd i Mojácar har satt spor som gjør et opphold i Mojácar enda mer spesielt.