Her kan du feriere i Spania i februar

Hvis du har behov for en ferie i februar, er Spania det ideelle reisemålet. Enten du er på utkikk etter en romantisk ferie med kjæresten for å feire St. Valentinsdagen eller en familieferie, kan du finne den perfekte ferieboligen i Spania til deg og dine. Velg mellom byer som er fulle av attraksjoner og kultur og steder med et fantastisk naturtilbud.

Tenerife

Temperaturene på Tenerife ligger på denne tiden rundt 20 grader Celsius, noe som gjør øya til et av de varmeste stedene å feriere i Spania. Reserver en ferievilla på Tenerife og utforsk øyas imponerende og vulkanske landskap. Det er mange muligheter for å komme seg ut i naturen og nyte en aktiv ferie med terrengsykling, paragliding og fotturer.

 

Teide nasjonalpark med Spanias høyeste fjelltopp er et must for alle som besøker Tenerife i februar. En av de mest populære utfluktene er å oppleve soloppgangen, 3.718 m.o.h. – en tur som ikke passer for personer med svake hjerter. Hvis du når fjelltoppen, blir du møtt av en fantastisk utsikt over Atlanterhavet og de andre Kanariøyene. Pust inn den friske og kalde lufta og beundre de isdekkede fjellformasjonene. Noen fjellklatrere har til og med vært vitne til at det kommer røyk ut fra den gamle vulkanen.

 

Dra til Tenerife i februar og opplev det berømte Santa Cruz de Tenerife-karnevalet. Dette er det største karnevalet i Spania. Det behagelige klimaet trekker folk ut i gatene. Målet er å glede seg over paradene med alle menneskene i fargerike kostymer og musikken som strømmer gjennom gatene San Jose, Villalba Hervás, Plaza de España og Plaza del Príncipe.

Alicante

Kirsebærblomstring i Pop-dalen i Alcalalí

Gjennomsnittstemperaturen i Alicante i februar ligger rundt 17 grader. Dette er perfekt for å utforske provinsen og delta i forskjellige utendørsaktiviteter. I den nordlige delen av provinsen ligger det magiske stedet La Vall de Pop-dalen, bare 10 km fra turistdestinasjonene Calpe og Moraira. I februar forvandles denne dalen til et teppe av rosa blomster med alle mandeltrærne i full blomst. Alcalali (blomsterfestival) arrangeres i februar. Den er dedikert til nettopp de vakre mandelblomstene.

 

I Calpe i Alicante finner du også Peñón de Ifach, byens mest særegne attraksjon. Dette fjellet byr på flere klatreruter opp de 332 meterne til toppen der du kan nyte den fantastiske utsikten. Utforsk gamlebyen i Calpe, et av de mest sjarmerende stedene i provinsen Alicante. Vandre gjennom brosteinsbelagte gater, opp og ned fargerike trapper og nyt aromaen av alle blomstene som pryder balkongene.

 

Oppdag flere ting du kan se og gjøre i Calpe.

Jerez

Cartuja-klosteret i Jerez

Jerez de la Frontera ligger i provinsen Cádiz. Denne vakre andalusiske byen er kjent som sherryens hjemby og er perfekt for en kulturell ferie. Fordyp deg i de verdenskjente tradisjonene med flamenco, hestekultur og sherryvin.

 

I februar finner den internasjonalt kjente flamencofestivalen i byen sted. Lei en feriebolig i Jerez for å oppleve autentiske flamencoshow i de forskjellige teatrene, vinkjellerne og «tablaos» (tradisjonelle tapasbarer) i løpet av den to uker lange perioden med festival.

 

Noe av det beste du kan gjøre i Jerez er å besøke byens berømte bodegaer. Tio Pepe er en av de mest ikoniske vingårdene og ble etablert for over 200 år siden. Du kan bestille tapasturer som tar deg med tog gjennom vinmarkene og hagene på ulike vingårdene. Turene avsluttes med andalusisk tapassmaking sammen med – selvsagt – sherry.

 

Spaser rundt i byen og besøk kjente landemerker som Plaza del Arenal, katedralen i Jerez (bygget på ruinene av en moské), og den gamle kongeborgen – Alcazar – i byen.

De katalanske Pyreneene

En av de flotteste månedene å gå på ski i de katalanske Pyreneene er februar. Baqueira Beret i Val d'Aran i Lleida er en av de største og mest populære destinasjonene for skiferie i Spania. Her kan du øve deg på din favoritt vintersport, for her finnes 156 km med løyper og bakker, et freestyle-område og tre løyper for langrenn.

 

Koble ut noen dager og leie deg en feriebolig i Baqueira rett ved skiløypene. Selv om vintersport kanskje ikke er din sterkeste side, er dette området perfekt for en landlig ferieutflukt i Spania. Ta en tur med en snøscooter eller en tur med hundeslede der du blir trukket av huskier inn i skumringstimen. Det er en magisk opplevelse når løypene er opplyst av måneskinnet og den beste måten å utforske det fantastiske landskapet i de katalanske Pyreneene.

 

Hundeslede i snøen i De katalanske Pyreneene

Besøk landsbyene i den store dalen Val d´Aran. Begynn i Vielha som er «hovedstaden» i dalen. Spaser gjennom de fortryllende gatene med typisk aransk arkitektur. Studér fasadene på husene som kombinerer stein og treverk ved dørene og vinduene. Nesten som tatt ut av eventyrene!

 

For turister som er opptatt av gastronomi, bør det typiske og tradisjonelle kjøkkenet i dalen utforskes, en blanding av fransk, baskisk og aransk mat. Prøv pintxos, forskjellige oster, viner, kjøtt og sopp fra dalen. "olla aranesa" er stjerneretten i dette området og består av grønnsaker, kjøtt, belgfrukter, ris og nudler. Perfekt mat om vinteren!

Valencia

Sør i Valencia-regionen ligger Bocairente, en av de mest sjarmerende landsbyene i Spania. En av de beste tidene for å besøke byen er i februar når «Fiesta de Moros y Cristianos» («festen med kristne og maurere») finner sted. Byen blir da omgjort til en middelaldersk slagmark der maurere og kristne «slåss» mot hverandre. Dra på ferie til Valencia-provinsen i februar og gjenopplev disse kapitlene fra spansk historie. Bli med på gatefestene som finner sted gjennom festuken som inkluderer fyrverkeri, musikk, fargerike parader og prosesjoner.

 

En time unna Bocairente ligger selve byen Valencia, den tredje største i Spania. Det er mange steder å bo i Valencia by, litt avhengig av hva slags type ferie du søker. Oppdag nye smaker og retter på det berømte Mercado Central (sentralmarkedet for mat) og besøk den berømte kunst- og vitenskapsbyen.

 

Finn fram til flere ting å gjøre i Valencia.

Sevilla

Februar er selvfølgelig den mest romantiske måneden i året. Overrask din bedre halvdel med en romantisk storbyferie til en av Spanias vakreste byer. Februar er en bra måned å besøke Sevilla, fordi temperaturene er betydelig høyere enn i resten av Europa, og beveger seg rundt 18 grader.

 

Det kan velge mellom mange bydeler du kan bo i Sevilla, hver og én er helt spesiell. Du kan vandre gjennom gatene i Triana-bydelen, spasere rundt i Maria Luisa-parken og ta selfier av deg og din kjære på Plaza de España, akkurat slik som mange nygifte i Sevilla gjør. Besøk Santa Cruz-området og gå deg bort i de romantiske smugene og i de uoversiktlige gatene som er fulle av sjarm og historie. Om kvelden kan du se på solnedgangen fra Puente de Triana og deretter dra på flamenco-show på en tradisjonell «tablao».