Her kan du feriere i Spania i januar

Finn fram til de sju beste destinasjonene for en januar-ferie i Spania. Etter nyttårsaften har vi gjerne ønsker for det nye året. Gjør reising til et av dine ønsker. Lei en feriebolig i Spania og delta på festlige begivenheter, ta del i det store januar-salget, gå på ski i Sierra Nevada eller sørg for å få nok D-vitaminer med et opphold på Kanariøyene. På disse sju stedene finner du alltid noe for enhver smak. Velg mellom alt fra kosmopolitiske byer til avslappede badedestinasjoner:

 

Granada

I motsetning til andre byer i Sør-Spania, har Granada et mye kjøligere klima i januar med en gjennomsnittstemperatur på rundt 7°C, men dette gjør stedet til et utmerket reisemål for en vinterferie i Spania. Bare 31 kilometer fra den historiske byen Granada finner du nemlig fjellmassivet Sierra Nevada. Dette er en av de beste skidestinasjonene i Spania, og samtidig et sted som garantert har flest soltimer i Europa. Sierra Nevada tilbyr mer enn 110 km med merkede løyper for skiløpere, snowboardkjørere og freestyleløpere på alle nivåer og har samtidig den lengste skisesongen i hele Europa.

 

Utforsk også selve byen Granada – en av de vakreste i hele Spania – og rusle gjennom gatene i bydelen Albayzín. Dette er det arabiske området i byen og er erklært som verdensarvsted av Unesco. Gå rundt i Barrio del Sacromonte der sigøynere og flamencokultur strømmer gjennom de brosteinsbelagte gatene.

 

Sørg også for å besøke et av Spanias mest berømte attraksjoner, Alhambra-palasset, i løpet av en ferie i Granada. Gå opp til det høyeste punktet i Albayzín-området, Mirador San Nicolas, og nyt den fantastiske panoramautsikten over byen, det snødekte Sierra Nevada og Alhambra-palasset. Mot slutten av dagen kan du unne deg et tradisjonelt arabisk bad på et av spa-badene i Granada.

San Sebastián

Januar er en viktig måned for ”donostiarras” (navnet på lokalbefolkningen i San Sebastián). Lei en feriebolig i San Sebastián og opplev de største feiringene. 20. januar hvert år faller den lokale festivalen Tamborrada sammen med feiringen av byens skytshelgen (San Sebastián). Denne begivenheten har røtter tilbake til begynnelsen av 1800-tallet da byen ble brent ned under Napoleonskrigene.

 

Napoleons tropper marsjerte gjennom byen med sine trommer og krysset stiene der innfødte kvinner bar sine tønner med vann ("aguadoras"). Donostiarras var irriterte over å se hvordan de franske soldatene behandlet kvinnene og svarte med å gjøre narr av soldatene ved blant annet å tromme med skjeer og gafler på baksiden av vannfatene. De skapte dermed trommetradisjoner som fortsatt er med i dagens parader. Opplev den 24 timer lange paraden med deltakere kledd ut som franske soldater, kokker og vannbærere fra denne perioden. Gaten, Calle del 31 de Agosto, var den eneste som klarte seg under bybrannen. Innbyggerne – altså donostiarras – bygde opp igjen byen sin, denne gangen uten bymurer, og gjorde dermed San Sebastián til en åpen by for dem som ønsker å komme på besøk.

 

De gylne sandstrendene i San Sebastián er helt ideelle om sommeren, men det er også mange som bader om vinteren, særlig på den berømte Playa de La Concha, selv om sanden skulle være dekket av snø! Mange blant lokalbefolkningen mener fordelene med en dukkert i det kalde vannet (målet er å forbedre immunforsvaret) veier opp for den isnende kulden. Å svømme i sjøen om vinteren er en av San Sebastian-tradisjonene som fortsatt blir opprettholdt. Hvis du er modig nok, kan du bli med lokalbefolkningen her og svømme i Atlanterhavet på den mest kjente stranden i Nord-Spania.

 

San Sebastián er en av de viktigste gastronomiske hovedstedene i Spania. Ikke gå glipp av muligheten til å prøve autentiske baskiske retter, akkompagnert av sider. Sider-sesongen begynner i midten av januar, bare en uke før La Tamborrada.

Canary Islands

Start året med en ekstra dose D-vitaminer. Kanariøyene er et av de beste stedene å besøke i Spania i januar, fordi her er gjennomsnittstemperatur 20 grader og det er hele ni timer med solskinn hver dag. Hvis du lengter etter sol på kroppen din, kan du leie en villa på Kanariøyene og utforske steder som César Manriques kaktushager på Lanzarote eller velge blant flere utendørsaktiviteter på Tenerife og besøke den pittoreske landsbyen Masca.

 

I januar finner også Canary Islands Music Festival sted. Her deltar orkestre fra hele verden. Denne begivenheten markerer starten på festivalsesongen i Europa. For å finne ut hvilken øy som passer best for din ferie, kan du utforske forskjellene mellom de ulike Kanariøyene.

Madrid

Spanias hovedstad er et matparadis i januar. Lei en leilighet i Madrid og delta på Madrids Gastrofestival, en årlig begivenhet som viser byens gastronomiske tilbud og utforsker sammenhengen mellom kulinarisk kunst og andre kunstneriske disipliner som maling, litteratur, musikk, film, teater, fotografering, design og mote. Når du bestemmer deg for hvor du vil bo i Madrid, vil du finne din lokale gastrofestival på nesten hvert eneste gatehjørne. Hver bydel har sin egen vri på festivalen i barene, butikkene, museene og markedene innenfor sitt område.

 

De lave temperaturene i Madrid januar overstiger ikke sju grader, så dette er den perfekte tiden på året for å nyte den mest typiske retten - Cocido Madrileño (Madrid-gryterett) på et koselig sted, der det også er godt og varmt. Utforsk de viktigste turistattraksjonene i Madrid, rusle rundt på Plaza Mayor, Puerta del Sol, Gran Vía, Cibeles og Puerta de Alcalá, og søk ly i byens best

Costa del Sol

Hvitmalte hus i Torremolinos dekorert med planter

Lei en feriebolig på Costa del Sol og nyt gjennomsnittstemperaturer på 18 grader i januar. Fra Málaga by og langs kysten finnes det en rekke forskjellige steder å bo på Costa del Sol.

 

Málaga by – hovedstaden på Costa del Sol – er en av de beste byene for shopping i Spania. Januar er også det beste tidspunktet å gjøre kupp under salget i denne trendy byen. Spaser gjennom gatene og finn de vakreste klær og skotøy med utrolige rabatter. Stikk innom alt fra vintage-butikker til designerbutikker. Calle Larios (Málagas viktigste handlegate) er et must for shoppingavhengige, med populære spanske merker som Massimo Dutti, Woman's Secret og Bimba y Lola. Når du går oppover Calle Larios, finner du på venstre side Calle Liborio García. I den gaten finner du butikkjeden Zara, og mot slutten av Liborio García-gaten kommer du til Calle Nueva som er en annen populær handlegate. Ikke glem å besøke andre kjøpesentre i Málaga for enda flere tilbud.

 

Costa del Sol er synonymt med sandstrender og sol hele året, men i januar er havet kanskje ikke varmt nok for bading. Været er imidlertid hyggelig nok til å utforske kulturen og landskapet i området. Ta deg tid til å besøke de sjarmerende landsbyene oppe på bakketoppene og de vakre og hvitmalte småbyene som Frigiliana, Mijas og Ronda.

Córdoba

Córdoba er en av de vakreste byene i Andalucía med sine imponerende historiske monumenter. En av de beste tidene for å besøke Córdoba er om vinteren, – om sommeren kan varmen være ubehagelig sterk. Gå rundt i byen og oppdag den ikoniske moske-katedralen (Mezquita), den romerske broen, synagogen, det jødiske kvarteret, og besøk Medina Azahara - ruiner som en gang utgjorde en majestetisk by som Abd-al Rahman III beordret bygget, bare åtte kilometer utenfor Córdoba by.

 

Lei en leilighet i Córdoba når byen feirer sine middelalderrøtter. Denne begivenheten finner sted den siste helgen i januar. Calahorra-tårnet og områdene rundt forvandles da til et gammelt marked med mer enn 200 håndverksboder som tar deg med tilbake til middelalderen. Her kan du kjøpe forskjellige oster, kaker, honning, pølser og mye mer. Atmosfæren er fantastisk med sine voldsomme dufter av krydder og livlige farger og basarene der det vrimler av folk. For de minste er det garantert moro med underholdende parader, rovfugler, magikere, spill og sjonglering. Her vil du også se gamle systuer representert ved menn og kvinner som er kledd i middelalderens klær og som vever på gamle vevstoler.

Mallorca

Nyt en av de mest populære festivalene på øya og lei en ferievilla på Mallorca i januar. Palma feirer sin største dag til ære for San Sebastián 20. januar. I løpet av dagene frem til dette er det konserter og bål rundt om i byen. Kvelden før feiringen starter festlighetene med et stort bål på Plaza Mayor. En parade av giganter og den legendariske dragen Drac Na Coca liver opp gatene i Palma, og keltisk musikk spilles av tradisjonelle "xeremiers".

 

Enten du reiser med familien, som par eller er ute etter en aktiv ferie, finnes det mange vinteraktiviteter på Mallorca. Bortsett fra de hvite sandstrendene (ideelt om sommeren), har Mallorca mange vakre byer og fantastiske naturlandskap. I januar er det ofte et lett lag med snø i fjellene i Sierra de Tramontana, så ta med deg varme klær hvis du planlegger å være aktiv og oppdage denne fantastiske siden av Mallorca på denne tiden av året.