5 fabelaktige landsbyer ved kysten syd på Tenerife

Kanariøyene har alltid vært et populært og berømt sted, kjent for sin rike fiskerikultur og historie. Tenerife har utallige små landsbyer langs hele kysten som har klart å opprettholde noe av den følelsen og atmosfæren på det som en gang kun var et lite fiskevær.

Spesielt i helgene kommer de fastboende ned fra husene sine oppe i fjellsidene for å besøke de små fiskerlandsbyene nede ved kysten, hvor de rusler rundt i de trange gatene, ofte på jakt etter nye og ukjente fiskerestauranter å besøke.

La oss vise deg fem av våre favorittsteder langs kysten, fiskerlandsbyer som definitivt vil sjarmere deg i senk. Nesten bokstavelig talt.

El Puertito

Puertito

Lille El Puertito har en tilbakelent og autentisk atmosfære med hyggelige rorbuer, fiskebåter og en uforstyrret utsikt over sjøen. Dette er et sted som masseturismen inntil videre har oversett, og det gir en sann følelse av at man flykter fra virkeligheten. Det er ganske vanskelig å finne El Puertito på noen av turistkartene over øya. Du må vite nøyaktig hvor det er for å finne den eneste steinete veien som fører dit.

El Puertito village, Tenerife

Foruten El Puertitos strand, chiringuito, en liten kirke og en statue av jomfru Maria, er det ikke spesielt mye man kan se i landsbyen. Likevel er denne landsbyen en av de få steder igjen på øya som har en svak følelse av å være et ekte fiskevær. Sist, men ikke minst, du bør virkelig ikke gå glipp av den fantastiske solnedgangen man kan se i El Puertito. For mange av lokalbefolkningen er solnedgangen den viktigste grunnen til å komme hit, og ofte avslutter de dagen med en kald halvliter på stranden chiringuito mens de ser på den fantastiske solnedgangen.

El Médano

El Médano, Tenerife

Sannsynligvis er det første som fanger oppmerksomheten når man ankommer Tenerifes sørlige flyplass det massive Montaña Roja fjellet som ligger ved siden av to av de største naturlige strendene på øya, Playa de la Tejita og Playa de Leocádio Machado. Playa de Leocádio Machado tilhører den lille kystbyen El Médano, som er et av de beste stedene i verden for vindsurfing og kiteboarding.

El Médano, Tenerife

Selv om El Médanos stadig voksende popularitet har ført mange turister til byen, er det fortsatt et av de beste stedene på Tenerife hvor man fortsatt kan nyte et bohemsk og omgjengelig strandliv. Her finner man mange høykvalitets sjømatrestauranter og man kan se surfere og kitesurfere som prøver å fange den perfekte bølgen. 

La Caleta

La Caleta, Tenerife

Like ved siden av den travle Playa de las Americas ligger den lille fiskerlandsbyen La Caleta. Man kan komme hit ved å vandre nedover kystveien fra Playa El Duque eller kjøre i bil fra avkjørsel nummer 79 fra TF-1 motorveien og kjøre mot kysten. Denne avslappende og omgjengelig landsbyen er det perfekte stedet å tilbringe en velfortjent pause litt borte fra folkemengdene .

La Caleta, Tenerife

Strendene i La Caleta er steinete, men trappen som fører ned til dette utrolig turkise vannet gjør dette til et av de beste stedene å svømme langs kysten. Sjømaten er en stjerneattraksjon i La Caleta, og selv om prisene her er litt høyere enn i de andre landsbyene vi har dekket så langt, er kvaliteten så også i høyeste grad utmerket. Hvis du føler deg eventyrlysten , kan du gå opp til den eksterne stranden bak fjellet på høyre side av landsbyen. Der vil du finne et lite hippiesamfunn av strandelskere, som har valgt å forfølge deres egen rytme og livsstil under den varme, kanariske solen.

Los Abrigos

Los Abrigos, Tenerife

Idyllisk Los Abrigos ligger svært nær El Médano og er en annen perle langs den sørlige kysten av Tenerife. Dette sjarmerende stedet er et av de eldste fiskeværene på øya, og det er også kjent for sine gode sjømatrestauranter med svært god kvalitet. Los Abrigos har virkelig bestått testen gjennom tidene og opprettholdt en følelse av å være et sted i en helt annen tid langt borte. Fiskegarnene ligger i gatene, fiskebåter dupper i havnen og duften av fersk fisk gjennomsyrer luften og sjarmerer alle besøkende som kommer hit.

Los Abrigos

Lokalbefolkningen kommer hit i helgene og på helligdager for å bortskjemme seg selv med noen av de beste sjømatdelikatessene man finner på øya. Det er hyggelig å spasere nedover hovedgaten og i de små smugene i denne herlige landsbyen, hvor man kan beundre det store utvalget av fersk fisk i de forskjellige restaurantene. Det er en liten marina like foran hovedgaten , hvor de lokale fiskerne losserdagens fangst før de igjen setter kursen ut på havet etter mer.

Callao Salvaje

Callao Salvaje

Callao Salvaje ligger 10 kilometer nord for Playa de las Américas. Koselig, men aldri kjedelig, er Callao Salvaje et svært populært reisemål for forretningsreisende - som ser ut til å nyte noen av de beste værforholdene på øya, helt uten å måtte forholde seg til støy og de folkemengdene man ofte finner i de travlere feriemålene på Tenerife. Denne tidligere fiskerlandsbyen har endret seg enormt de siste tiårene, men den har aldri mistet sin fargerike småbysjarm.

Callao Salvaje, Tenerife

Callao Salvajes mest sjarmerende trekk er dens nylig reformerte stranden. Det ligger en nydelig restaurant like ved stranden, hvor man kan nyte en god lunsj eller noen forfriskninger før man går tilbake til stranden igjen.

Tenerife har ingen mangel på flotte strandbyer. Bare se på Los Gigantes, en imponerende "kjempe" blant øyas mange kystbyer.

Kart