De beste spisestedene sør på Tenerife

Tenerife har alltid vært det perfekte valget for en ferie i solen. Øya har ”postkort- strender”, fantastiske severdigheter og selvfølgelig – et fantastisk mattilbud. Tenerifes gastronomi er påvirket av gamle tradisjoner og av forskjellige kulturer som har bebodd øya gjennom årene. Den sterke kulinariske identiteten gjenspeiles i lokale matretter som har utviklet seg over en lang periode.

 

De populære feriedestinasjonene Los Cristianos, Las Americas og Costa Adeje huser noen av de beste restaurantene på øya.

 

Casa Tagoro på Los Cristianos

 

Tenerife restauranter: Casa Tagoro på Los Cristianos 

Casa Tagoro er en ekte perle og ligger rett rundt hjørnet fra hovedtorget i Los Cristianos. De hyggelige eierne Karin og Gerhard utmerker seg med kulinarisk karisma. Deres internasjonale team av kokker jobber i det åpne kjøkkenet under eierens nøye tilsyn. Casa Tagoro er et internasjonalt utstillingsvindu og har en meny som er inspirert av et dedikert høykvalitetskjøkken. Casa Tagoro er også anbefalt av den berømte Michelin-guiden.

 

Prøv Casa Tagoros fantastiske meny (fire eller seks retter, inkludert en aperitiff, fra 68 euro) som gir en utmerket mulighet for å nyte kreative smaker basert på sesongens produkter. For å nevne noen av favorittene; biff-tartar, tigerreker, bryst av vaktel og rødbeter-risotto. Casa Tagoro har også lagt særlig vekt på å servere de beste vinene fra øya.

 

Adresse: Calle del Valle Menéndez 28, Los Cristianos

Åpningstider: Tirsdag til lørdag fra kl. 18:00 – 22:00, søndager fra kl. 13:00 – 22.00, stengt på mandager

Tlf.: (+34) 822 660 833

Prisnivå: €€€€

 

Masia del Mar i La Caleta

 

Tenerife restauranter

Masía del Mar er uten tvil en av de mest populære sjømatrestaurantene på det sørlige Tenerife og har en fantastisk havutsikt, særlig ved solnedgang. Restauranten ligger i den sjarmerende landsbyen La Caleta, et steinkast fra det travle feriestedet Las Americas og er en familiedrevet restaurant med en historie som strekker seg over 40 år.

 

Masia del Mars er eksperter på sjømat. Spesialiteter er sjømat-paella, hummer, fersk blekksprut og lokal fisk tilberedt med stor omhu. Masia del Mar bruker fersk fisk og råvarer. Deres fantastiske vinkart sørger for at du får perfekt drikke til den nydelige maten.

 

Av og til arrangerer stedet levende musikk med ulike temaer om kveldene. Spis på denne siden av øya der solen går.

 

Adresse: Calle El Muelle 3, La Caleta

Åpningstider: Daglig fra kl. 11:00 til 23:00

Tlf.: (+34) 922 710 895

Prisnivå: €€-€€€

 

Molino Blanco på Costa Adeje

 

Tenerife Restaurants: Molino Blanco på Costa Adeje

Molino Blanco er en populær restaurant midt på Costa Adeje, med et svært godt rykte innenfor det kanariske kjøkken. Restaurantens interiør har en autentisk kanarisk og rustikk atmosfære, og kjennetegnet er den store hvite møllen ved inngangen. Restauranten har daglige musikkopptredener, og den har blitt besøkt av kjendiser som Mariah Carey og Rod Stewart. Matopplevelsen i Molino Blanco er ideell for dem som ønsker å prøve ut autentiske kanariske matretter sammen med god musikk og dans.

 

Molino Blancos omfattende meny er en kombinasjon av tradisjonell kanarisk, spansk og internasjonal mat. Som forrett, prøv galicisk blekksprut, hvitløkmarinerte kongereker eller blåskjell i marinarasaus. Som hovedrett anbefales dagens ferske fisk, ledsaget av deilige kanariske poteter og mojo-sauser. For gjester som foretrekker kjøtt, tilbyr Molino Blanco flotte filetsteker og kanarisk kjøttretter som ”Carne Fiesta”. Et annet godt alternativ er konfitert and i sitrussaus. Når det gjelder drikke, har Molino Blanco en nøye utvalgt vinliste over både internasjonale og kanariske viner.

 

Adresse: Avenida de Austria 5, Costa Adeje

Åpningstider: Daglig fra kl. 14:00 til 24:00

Tlf.: (+34) 922 798 987

Prisnivå: €€€€

 

El Rincon de Pancho i Los Cristianos

 

Tenerife restaurants: Rincon de Pancho i Los Cristianos

Denne restauranten er et funn for dem som vil prøve noe virkelig godt uten å måtte bruke en formue. El Rincón de Pancho ble nylig en del av restaurantmiljøet på det sørlige Tenerife og har et stort utvalg av tradisjonell kanarisk mat der stedet ligger like rundt hjørnet for torget. Selv om restauranten bare åpnet for noen år siden, ligger den allerede på toppen av Tripadvisors vurderinger av restaurantene i Los Cristianos. Restauranten som utseendemessig kan virke litt middelmådig, er vanligvis fullpakket med både lokale gjester og turister. Sørg for å bestille bord i helger og på helligdager.

 

Stedet eies av brødrene Francisco og Carlos, og ideen bak restauranten er å satse like mye på råvarer av høy kvalitet som god smak. Noen av de mest delikate tapasrettene inkluderer ”almogrote” ostepasta, bakt banan innpakket i bacon og panerte kroketter. Elskere av sjømat vil nok foretrekke restaurantens spesialitet ”bacalao” i rød peppersaus og stekt blekksprut. De som lengter etter å sette tennene i godt kjøtt, vil elske Solomillo a la Parrilla. Du vil bli servert en varm stekepanne satt over en brenner der du kan tiberede kjøttet akkurat slik du liker det.

 

Adresse: Calle del Valle Menéndez 20, Los Cristianos

Åpningstider: Mandag til lørdag fra kl. 13:00 til 23.00

Tlf.: (+34) 922 787 393

Prisnivå: €€

 

Meson Las Lanzas på Playa de las Américas

 

Tenerife restaurants: Meson Las Lanzas på Playa de las Americas

Meson Las Lanzas ligger midt i hjertet av travle Playa de las Américas og er en autentisk spansk restaurant. Kjøkkenet drives av eieren Alejandro som serverer fersk og god mat uten en heftig prislapp. Dette stedet presenterer kanarisk mat på sitt beste og er et must under en ferie sør på Tenerife.

 

Restauranten henvender seg til gjester som foretrekker både kjøtt og sjømat og med retter som spenner fra fersk lokal fisk og muslinger til t-bone-steker og stekt lam. Menyen har også et stort utvalg av tapas, som iberisk skinketallerken, forskjellige typer panerte kroketter og spesialiteter som blekksprut og tunfisk-carpaccio.

 

Adresse: Avenida Noelia Afonso Cabrera, Residencial Las Viñas, Playa de las Americas

Åpningstider: Mandag – søndag (stengt på tirsdager) kl. 13.00 til 16.00 og fra kl. 19:00 til 23:30

Tlf.: (+34) 922 791 172

Prisnivå: €€-€€€

 

El Cine i Los Cristianos

 

Tenerife restaurants: El Cine i Los Cristianos

El Cine er en av de mest travle restaurantene i Los Cristianos. Selv før lunsjtid er restauranten full av både lokalbefolkning og turister. Å vente i kø er regelen mer enn unntaket!

 

El Cine har vært en sterk sjømatfavoritt i Los Cristianos helt siden den åpnet sine dører i 1987. Med beskjeden innredning serverer de utmerket og kortreist kanarisk mat uten å tømme lommeboken din. Prøv deg fram, for eksempel med husets spesialitet; stekt blekksprut. Grillet blekksprut, stekt blekksprut, grillede reker og sardiner er også deilig, ledsaget av kanariske poteter med mojo-sauser.

 

Adresse: Calle Juan Bariajo 8, Los Cristianos (rett ved apoteket ved Los Cristianos-stranden)

Åpningstider: Daglig fra kl. 11:30 til 23.00

Tlf.: (+34) 609 107 758

Prisnivå: €

 

Kart