De beste strendene sør på Tenerife

En av de mest populære Kanariøyene er Tenerife, det perfekte reisemålet for en lat strandferie. Særlig gjelder det den sørlige delen av øya der populære feriedestinasjoner som Playa de las Americas, Los Cristianos og Costa Adeje ligger, – en nydelig rekke av perfekte strender med pulverfin sand.

Planlegg en ferie på Tenerife og opplev det badekarvarme vannet på Kanariøyene og noen av de flotteste strendene i Spania som millioner av lykkelige feriegjester setter pris på.

1. Playa El Duque på Costa Adeje

Playa El Duque på Costa Adeje

Playa El Duque ligger i det trendy ferieområdet Costa Adeje, en kort spasertur fra den sjarmerende fiskerlandsbyen La Caleta. Området rundt stranden er fullpakket med spektakulære femstjerners hoteller, fancy restauranter og luksuriøse merkevarebutikker som kan tilfredsstille selv de mest krevende shopperne. Heldigvis er stranden gratis for alle.

Playa El Duque er uten tvil en av de beste strendene på Tenerife. Turkis vann, forfriskende bølger og gyllen sand tiltrekker seg både tilreisende og lokalbefolkningen. Playa El Duque har alle fasiliteter som trengs for å tilbringe en deilig dag på stranden. Her finner du offentlige dusjer, toaletter, solsenger, restauranter og supermarkeder. Hvis du blir lei av å sole seg, kan du ta en forfriskende tur rundt på klippene like ved stranden. Her kan du også finne litt skygge for huden din, – om det trengs. 

2. Playa Fañabe og Playa Torviscas på Costa Adeje

Playa Fañabe, Tenerife

Når du fortsetter å gå mot Playa de las Americas fra El Duque, finner du to flotte strender rett ved siden av hverandre: Playa Fañabe og Playa Torviscas. Dette området er et av de beste stedene å bo på Tenerife. Det finnes mange kafeer, barer, restauranter, suvenirbutikker og supermarkeder rett ved strandpromenaden. Om kvelden kommer folk hit for å nyte levende musikk, den avslappede atmosfæren og de fantastiske solnedgangene som Tenerife er så kjent for.

Du kan også finne et lite badeland for barn på stranden. Besøkende som elsker sjøen kan bli både vill og våt med alle tilbudene om vannsportaktiviteter som finnes her.

3. Playa La Pinta på Costa Adeje

Playa La Pinta ved Puerto Colónin

Fortsetter du å spasere ned mot Las Americas fra Fañabe, du finner den neste stranden på lista vår: Playa La Pinta. Dette er kanskje ikke den største stranden, men den er populær på grunn av beliggenheten rett ved siden av en av de største havnene i området, Puerto Colón.

De fleste og de beste båtturene og vannsportaktivitetene foregår herfra, og du kan kjøpe billetter ved inngangen til havnen. Det finnes også et lite kjøpesenter med kafeer, restauranter og reisebyråer foran havnen. Her kan du delta på de populære delfin-turene, prøve jet-ski eller leie en seilbåt med skipper.

4. Playa La Troya på Playa de las Americas

Playa Troyan på Playa de las Americas på Tenerife

Playa Troya ligger ved den travleste delen av Las Americas. Denne stranden er veldig populær og kan fort bli overfylt i den travleste høysesongen. Playa Troya ligger i nærheten av de mest populære kafeene, barene og restaurantene i Las Americas. Dette området er også svært populært om natten når festfolkene ankommer for å dra på noen av de beste nattklubbene og barene sør på Tenerife. Du kan finne to populære strandklubber i La Troya: Monkey Beach Club og trendy Papagayo Beach Club.

 

Solide bølgebrytere beskytter La Troya-stranden fra de største bølgene, og stranden er ganske trygg for mindre barn. Du finner alle nødvendige fasiliteter i nærheten, og hvis du er ute etter adrenalin-opplevelser og moro, kan du dra til den nærliggende stranden La Honda og surfe på bølgene.

5. Playa El Camisón på Playa de las Americas

Playa El Camison ved Playa de las Americas på Tenerife

Playa El Camisón er en sjarmerende strand omgitt av et grøntområde og palmer rett ved grensen til Playa de las Américas og Los Cristianos. Dette er en av de beste familiestrendene på Tenerife. Stranden er ganske langgrunn, og bølgebrytere holder de større bølgene i sjakk. Palmene gir litt skygge fra den brennende solen, og du kan nyte en piknik på grøntområdet uten å få tærne dekket av sand. Det finnes også en nydelig strandrestaurant på venstre side av stranden, perfekt for å nyte et forfriskende glass med Sangria mens du ser solen gå ned.

6. Playa Las Vistas på Los Cristianos

Playa Las Vistas ved Los Cristianos på Tenerife

En sterk favoritt blant ferierende er Playa Las Vistas som er nesten en kilometer lang og 80 meter bred. Her er det også populære kafeer, restauranter og barer. Las Vistas er også en svært populær familiestrand på Tenerife på grunn av størrelsen og den langgrunne stranden.

 

Sent på kvelden blir området San Telmo foran stranden fylt opp med glade ferierende som ønsker å feste som om morgendagen ikke finnes. Hvis du er på utkikk etter et sted å nyte en fargerike cocktail før middagen og se den berømte solnedgangen her på det sørlige Tenerife, er San Telmo ditt sted.

7. Playa de Los Cristianos

Los Cristianos på Tenerife

Stranden på Los Cristianos var en av de viktigste strendene sør på Tenerife tilbake på 1960-tallet da reiseboomen startet på øya. Denne lille stranden er populær blant familier som kommer hit for å nyte en rolig dag på stranden.

 

Los Cristianos stranden er sjarmerende, det finnes mange små fiskerbåter her, og du kan nyte noe av de beste sjømatdelikatessene på øya på restaurantene rett foran stranden.

Kart