Topp Shopping i Alicante

Strandbyen Alicante er et paradis for handleglade som kan vandre langs sjøpromenaden og i de historiske gatene hvor de kan besøke alt fra små kuriøse butikker til velkjente merkevarebutikker som blant annet den berømte spanske kjeden El Corte Ingles.

Alicanteregionen er berømt for sine kvalitetsko og andre lærvarer, deriblant vesker. Det er også et ypperlig sted for å fylle lageret med god mat og fin lokal vin, og andre ting som for eksempel sjokolade, olivenolje, nougat (bedre kjent som "turron") og vin som Moscatell.

Alicantes ikoniske promenade, Explanada

Små og spennende butikker i det historiske Alicante

De beste stedene å handle i Alicante er i gatene som fører ut fra den ikoniske Explanada, promenaden som går langs havet og marinaen. Denne nylig restaurerte gaten er omgitt av palmer og dekorert av tusenvis av fargede fliser så det ser ut som bølger.

En avstikker her er hovedgaten Avenida Federico Soto som leder opp til det koselige torget Plaza de los Luceros hvor man finner mange kafeer og restauranter hvor man kan sette seg ned for en matbit og bygge opp litt energi til å handle videre.

Her finner man to El Corte Ingles butikker, en i Avda Federico Soto og den andre like rundt hjørnet, i Avenida Maisonnave. El Corte Ingles er et massivt forretningskompleks som selger klær, designermerker, vesker, elektriske artikler, husholdningsartikler og mye mer.

 Butikken har også en fantastisk matbutikk med produkter fra hele verden, inkludert Jamie Oliver sauser og krydder. Dette er et flott sted å fylle lageret med olivenolje eller vin fra Alicante. Butikken har også en kafé hvis du trenger en pust i bakken under den store handleturen.

Tienda Fini godtebutikk i Plaza Calvo Sotelo, Alicante

Søte herligheter på et tradisjonelt torg i Alicante

Kryss over til den andre siden av Avda Federico Soto, og omtrent halvveis vil du komme til det vakre, tradisjonelle spanske torget, Plaza Calvo Sotelo.

Her finner man en eksklusiv gullsmedbutikk ved navn Amaya, som selger juveler og klokker fra kjente designere inkludert Chanel, Gucci, og Patek Philippe.

På hjørnet av torget finnes det en interessant liten godtebutikk som heter Tienda Fini som selger fargerike søtsaker som du selv kan plukke og blande.

Barn vil elske å kunne velge mellom så mange forskjellige typer godteri og tyggegummi.

Calle San Francisco i Alicante er et magisk sted

Følg den gule vei i Alicante

De vil også nyte en spasertur rundt hjørnet langs Calle San Francisco, som er som å vandre nedover en gul gate.

Gaten har blitt forvandlet til et barns drøm med farget asfalt, gigantiske sopp med snegler og små lekeplasser.

Voksne vil bli glade for å være omgitt av alle kvalitetsbutikkene og barene som ligger langs gaten, inkludert Canada Kaffe med et herlig utvalg av cupcakes, muffins og smørbrød.

Slapp av på et tradisjonelt torg i Alicante

Skoelskere må gjøre en kjapp tur til Calle Girona, som også stikker ut fra Plaza Calvo Sotelo, og går parallelt med Calle San Francisco.

Se opp for Botticelli som har et fabelaktig utvalg av sko og støvler med mer enn 50 merkevarer for menn, kvinner og barn, inkludert Clarks, Calvin Klein, Geox og Diesel.

Det ligger også en annen filial på Avenida Maisonnave.

Herfra kan du ta turen opp Calle Castanos for å besøke Habemus Birra som er fylt med øl og stouts fra hele verden. Se etter hjemmebrygget øl laget i Spania, inkludert Tyris fra Turia.

Alicantes sentrale marked

Handle i Alicantes sentrale marked

Noen få minutters spasertur herfra ligger Alicantes Grand Central Market i Avenida Alfonso el Sabio.

Fargerike fruktboder i Alicantes marked

Dette er en fantastisk opplevelse med fargerike boder som selger frukt, grønnsaker, kjøtt og fisk. Du kan plukke med deg noen gode hjemmelagde pølser eller delikatesser til en piknik, eller bare bli trollbundet av det fantastiske utvalget av fisk og skalldyr på bodene.

Tørrfisk på markedet i Alicante

Området rundt Alicante og Santa Pola litt lenger sør er kjent for den gode kvaliteten på fisk som reker, krabber, kreps, tunfisk, makrell og dorado.

Utenfor markedet ligger en bod, Turrones Candela Espi, hvor du kan handle med deg luksuriøse turron laget i den nærliggende byen Xixona. Turron er en type nougat og du kan kjøpe myke eller harde varianter i forskjellige smaker.

Tar en pause fra shoppingen i Alicante

Uvanlig gode kjøp i Alicante

Like ved Calle Alfonso ligger Rambla Mendez Nunez som tar oss tilbake til stranden, og den er full av supre butikker. En av våre favoritter er Ale-Hop, som er ypperlig for gode kjøp og uvanlige gaver.

Du kan kjøpe myke skjerf, notatbøker, penner, bilder, krus, leker, puter og hatter i et bredt spekter av farger. Det er definitivt verdt å stikke innom for å se hvilke rariteter de har på lager, for eksempel små batteridrevne massasjeballer med føtter til å berolige verkende muskler.

Se etter den store kua med en bjelle i gaten, og du vet du har kommet frem til Ale-Hop.

For å fylle på med vin og brennevin er det et stort utvalg - cirka 5000 forskjellige merker - fra Spania og resten av verden i Bodega Bernardino.

Viner fra Alicante regionen er blant annet Marina Alta blanco som er en forfriskende hvitvin, Puerto Alicante laget av Shiraz druer og Santa Barbara produsert fra Monastrell og Cabernet Sauvignon druer.

Alicante er en fin strandby å handle i

Røverkjøp og merkevarer Alicante

I tillegg til enkelte butikker og merkenavn i gamlebyen i gatene som Avenida Federico Soto, Avenida Dr Gadea, Avenida Alfonso el Sabio og Rambla Mendez Nunez, har Alicante også flere kjøpesentre .

Kjøpesentrene har en tendens til å tiltrekke seg flere velkjente navn, så er gode steder å besøke hvis du ønsker å kjøpe kjente merkevarer eller når det regner.

Panoramis ligger nede ved havnen og er et deilig sted å kombinere en handletur med en vandretur rundt båtene, og for å få seg litt å spise på en av restaurantene ved strandpromenaden.

Det er mer et underholdningssenter enn et kjøpesenter med kinoer, lekeområder for barn, og aktiviteter som moteshow, levende musikk og utstillinger. Men det har også en rekke klesbutikker og tilbehør.

Den beste innendørs kjøpesenter i Alicante er Plaza Mar 2 på Avenida Denia, hvor du finner en kino, barneaktiviteter og 120 butikker, inkludert Adidas, Ale-Hop, Benetton, C & A, H & M, Mango og Zara.

 

Det er også hurtigmatrestauranter og en nydelig tapasbar med et godt utvalg av snacks man bør prøve.

Hvis du leter etter et røverkjøp på moteklær, finnes det en filial av Primark i Gran Via kommersielle sentrum, slik at du kan kjøpe billige jeans, sko og andre klær. Det er alltid travelt der, så det beste tidspunktet å komme dit på er når butikken åpner klokken 10:00 eller om ettermiddagen klokken 14:00 når de lokale innbyggerne har lunsj.

Kjøpesenteret har en god rekke andre butikker som Carrefour supermarked, Druni skjønnhetsprodukter, H & M, Lefties og The Phone House.

Mange butikker i Spania holder fortsatt lukket på ettermiddagene. I Alicante lukker sannsynligvis kun de små privateide butikkene, men kjøpesentre, varehus og El Corte Ingles holder åpent hele tiden.