En guide til strendene i Altea

Altea er en ganske liten by på den vakre Costa Blanca-kysten og ligger mellom travle destinasjoner som Benidorm og Calpe. I tillegg til strendene, har den et pittoresk og hvitkalket historisk sentrum med brosteinsgater som er vel verdt et besøk. Altea er et flott mål for en dagstur dersom du leier feriehus på Costa Blanca, og byen er også svært populært blant kunstnere og fotografer. 

 

Bortsett fra den imponerende gamlebyen, har Altea strender som passer for enhver smak. Velg blant vakre, steinete strender med krystallklart og rolig vann, naturlige og uberørte omgivelser og med lokale fasiliteter som gjør dem til et perfekte feriemålet for familier. For å hjelpe deg med å finne din favoritt i Altea, har vi laget denne guiden over de beste strendene som kyststrekningen har å tilby.

 

Playa de l'Espigo

 

Playa de l'Espigo

 

Espigo-stranden er den nyeste stranden i Altea. Den ble innviet i 2016 med en strandboulevard som fører fram til elvemunningen til Algar-elven. En steinete strand som er 700 meter lang og 30 meter bred og som har en tendens til å være svært godt besøkt, særlig om sommeren. Men fordi den er så stor, føles den likevel sjelden helt overfylt. Med sine utplasserte badevakter i sommersesongen, og det rolige, grunne og turkise vannet, er dette et flott sted å slappe av og ha det bra med familien når du har leid leilighet i Altea.

 

Playa de l'Espigo ligger nær bysentrum og er lett tilgjengelig til fots når du følger strandboulevarden. Hvis du blir sulten og har lyst på lunsj, blir du godt tatt vare på av restaurantene langs boulevarden der menyen inneholder deilige tapas og lokale sjømatspesialiteter, blant annet.

 

Playa de la Roda

 

Playa de la Roda

 

Litt lenger sør finner du den bynære Blått flagg-stranden La Roda-stranden med badevakter og fasiliteter som toaletter og utleie av parasoller. Med en lengde på 1.400 meter, er dette en av de lengste strendene i Altea. Den sentrale beliggenheten gjør den lett tilgjengelig. Hvis du bestemmer deg for å dra med bil, finner du en parkeringsplass bare 30 meter fra stranden. Et bredt utvalg av restauranter og barer ligger alle innen gangavstand fra Playa de la Roda og sørger for at du får ladet batteriene etter en god svømmetur.

 

Stranden i La Roda består av småstein, grus og sand. Vannet blir raskt dypt og anbefales derfor ikke av personer som er uerfarne svømmere. Vannet er imidlertid rolig, noe som gjør det til et perfekt og trygt sted for barn når de vil padle langs kysten. Det finnes også lekeområder på stranden der barna kan tilbringe morsomme stunder. Fordi det også er et bra sted å trene ulike vannsportaktiviteter som windsurfing, kajakkpadling og dykking, samt spille volleyball takket være nettene som er satt opp på stranden, er denne stranden en favoritt blant sportsfanatikere.

 

Playa de Cap Blanch

 

Playa de Cap Blanch

 

Den sørligste stranden i Altea, Cap Blanch-stranden, består av både steiner og sand, er lett tilgjengelig og binder sammen strendene i Altea med strendene ved Albir. Cap Blanch har Blått flagg og tilbyr utleie av parasoller og solsenger, lekeplasser for barn, volleyballnett og fotballmål. For de mer eventyrlystne er det også mulig å leie kajakk eller rulleskøyter. Hvis du er sulten etter å ha trent, kan du spise på restaurantene i nærheten som serverer deilig og kortreist mat fra området.

 

Utsikten fra stranden er rett og slett fantastisk og gjør den enda mer verdt et besøk. Ser du til venstre, kan du beundre aktiviteten i Altea havn. Ser du til høyre oppdager du den vakre Sierra Heleada. 

 

Playa del Albir

 

Playa del Albir

 

Egentlig ligger Albir-stranden i nabokommunen Albir, men takket være sin nærhet til Altea bestemte vi oss for å ta den med i denne guiden.

 

Albir-stranden ligger rett ved siden av Playa de Cap Blanch og ligner også på den, med samme fasiliteter som sikrer en komfortabel og avslappende dag ute i det fri. Stranden ligger beskyttet av Punta Bombarda og Sierra Heleda til høyre, noe som gjør det til det perfekte stedet for vannsport som padlebrett.

 

Playa del Albir er lett tilgjengelig, har parkeringsplass og mange restauranter som strekker seg langs strandpromenaden. 

 

Cala de la Barra Grande

 

Cala de la Barra Grande

Med krystallklart og rolig vann, er vakre og steinete Cala de la Barra Grande den nordligste stranden i Altea. Dette er det perfekte stedet å koble fra og komme vekk fra de mer travle og større strendene nær Altea sentrum. På denne nudiststranden som bare er 50 meter lang og sju meter bred, kan du jobbe med brunfargen. Ikke glem utstyr til snorkling, for her venter spektakulære undervannsopplevelser.

 

Cala del Metge

 

Cala del Metge

Denne lille, men pittoreske og naturlige bukta er perfekt for en intim og privat strandopplevelse, og det er derfor den ofte besøkes av nudister. Å komme til denne stranden kan imidlertid være utfordrende. Sett kurs mot Camino del Faro, følg veien rett fram og ta første sving til venstre. Denne grusveien fører fram til bukta.

 

Cala del Metge er en steinete strand med krystallklart vann som er perfekt for snorkling og som gir deg strålende utsikt mot buktene i Albir, Altea og Calpe. Ikke glem å ta med lunsjmat og alle andre nødvendige ting for å gjøre stranddagen perfekt. Denne stranden ligger nemlig ganske fjernt til og langt fra restauranter og butikker.

 

Cala del Soio

 

Cala del Soio

Med sine vakre steiner, er den uberørte bukta Cala del Soio et must når du bor i Altea. Her finner du en liten havn og en chiringuito – strandbar – som er åpen hele året rett i nærheten, og det er også mulig å leie padlebrett og kajakker.

 

Sørg for å ta med deg snorkleutstyr fordi Cala del Soio er det perfekte stedet å utforske livet i havet. Den beste måten å dra til Cala del Soio er til fots eller på sykkel, men det finnes også en parkeringsplass ved Jardín de Argentina der du kan sette fra deg bilen og gå ned mot bukta derfra.

 

Playa de Cap Negret

 

Playa de Cap Negret

På denne stranden er det generelt roligere enn på de sentrale strendene i Altea. Stranden har tynt gruslag og småstein som gjør Cap Negret til et mer komfortabelt alternativ enn noen av de andre steinete strendene i Altea.

 

Hvis du er ute etter opplevelser på Cap Negret, kan du leie vannski. Hvis du heller vil ta det rolig og slappe av, kan du leie en solseng og nyte solskinnet og lyden av bølgene.

 

Altea har mange forskjellige strender for en perfekt ferie på Costa Blanca. Dra til Altea, oppdag den varierte kysten og velg din favorittstrand!

 

Kart