Fem fantastiske fotturer i Asturias

Asturias er det perfekte sted for naturopplevelser, og den beste måten å oppleve dem på, er til fots. Så snør sekken og finn frem vandrestøvlene. Nå skal vi ut og på tur.

Camin Real de la Mesa

Asturias - Camino real de la mesa - Xiblu vannfallet - Teverga 

Camin Real de la Mesa er det Asturianske navnet for hva de kastilanske spanjolene kaller Camino Real del Puerto de la Mesa.

Stien, eller skal man heller si vandringsveien, er også kjent som rute GR-101, som følger den gamle romerske veien som i sin tid forbandt Asturias med den nærliggende provinsen Castilla y León. Med en lengde på litt over 42 kilometer inneholder ruten det meste av hva naturen i Asturias har å by på, bådeav bakker og daler.

El Camino Francés

Asturias - Enolsjøen - Picos de Europa, Camino Frances 

El Camino Francés, eller "den franske sti" på norsk, referer til den strekningen av den berømte Camino de Santiago som går gjennom Asturias på vei mot Galicia Santiago de Compostela. Her kan du vandre gjennom landskapet slik som pilgrimmene gjorde det (og fortsatt gjør) med den imponerende Picos de Europa i bakgrunnen. Og etter endt tur, kan du faktisk skryte av å ha vandret Camino de Santiago, så lenge du ikke oppgir presis hvor du startet turen, eller hvor du endte den.

Parque Natural de Redes

Asturias - Redes naturpark

 

Med sin beliggenhet i den sørlige delen av Asturias, legger Redes Natural Park beslag på et areal på ikke mindre enn 37 803 hektar. Totalt er det 17 forskjellige ruter du kan ta for å utforske parken i sin helhet. Vår utvalgte er de Ruta de Brañagallones, AS-66, en 20,4 kilometer lang fottur som ikke bør ta den gjennomsnittlige vandrer lenger enn fem og en halv time å gå.

Parque Natural de Somiedo

Asturias - Somiedo Naturpark

En annen naturpark som byr på flotte vandreturer med spektakulær utsikt er Somiedo. Denne parken er 29 122 hektar stor og noe mindre enn Redes, og har naturlig nok også derfor noen færre ruter å velge blant.

Blant de ti vandrerutene som finnes, er Ruta del Cornón, AS-10, vår utvalgte favoritt. En tur på knappe 7 kilometers lengde, men likevel en utfordring, da den også går over 700 høydemeter. Vær forberedt og medbring mat og noe å drikke.

Ruta de los Molinos del Profundu

Asturias - Ruta de los molinos 

Denne ruten er mest kjent som AS-137, og strekker seg hele veien fra Valbucar til Buslaz. En rundtur på rundt 15 kilometer som tar en gjennomsnittlig erfaren fjellvandrer rundt fire og en halv time å gjennomføre. Underveis ser man et flott terreng, og mange vannmøller og fosser.

Denne turen er velegnet for aktive barn og passer fint for familier. Vær imidlertid oppmerksom på at det enkelte steder i løpet av vinteren kan være glatt på grunn av våt leire, så bruk egnet fottøy.