Gulpiyuri, den hemmelige stranden i Asturia

Eureka. Verdens minste strand ligger i Asturia. Der finnes det i tillegg til de grønne skogene og engene også et kjøkken som får vannet til å løpe i munnen. Og en av de sjarmerende stedene de kan skryte av heter Playa de Gulpiyuri.
 
Playa de Gulpiyuri ligger blant de mer berømte stedene Ribadesella og Llanes, men dens vanskelig tilgjengelighet gjør at den fortsatt er uoppdaget av særlig mange.

Playa Gulpiyuri
Takk til TurismoAsturias - Ayuntamiento de LLanes for bildet

Gulpiyuristranden, et naturmonument 

Hva er det som gjør at Gulpiyuri har fortjent en tittel som naturmonument? Ut over at den har et svært vakkert navn som faktisk betyr "Vannets kretsløp" og er en bitteliten strand med en bitteliten sjø? En strand uten hav?

Det har med tidevannet å gjøre, for ved lavvann forsvinner stranden nemlig helt. Når det er høyvann derimot, er det tilstrekkelig med vann til at man kan bli våt på knærne. Og nettopp denne egenskapen er skapt av stranden selv, da den har et slags "sluk" hvor havvannet trenger inn gjennom et hull mellom to steiner.

Denne stranden er adskilt fra det Kantabriske havet av noen store klipper, og er omgitt av grønne enger, hvilket også er med på å gjøre dette stedet enda mer unikt.


Playa de Gulpiyuri
Takk til TurismoAsturias - Ayuntamiento de LLanes for bildet

Verdens minste strand

Med sin knappe 50 meters lengde er denne stranden til tross for sin lille størrelse et svært populært reisemål for både vandrere og eventyrere.

Playa de Gulpiyuri
Takk til TurismoAsturias - Alfonso Suárez for bildet

Ta deg til Gulpiyuri enten til fots eller med kajakk

Den enkleste måten å komme til stranden på er fra byen Naves. Da skal man vandre en kilometer gjennom en åker, og man må huske å ta med seg alt nødvendig utstyr for en dag på stranden, da det ikke finnes noe å få kjøpt der. La også gjerne parasollen bli liggende igjen hjemme, da det knapt er plass til en dersom det er flere på stranden.

Fra Biscayabukten er det en grotte med forbindelse til denne stranden, og derfra kommer det ofte kanopadlere, noe som er en mer vågal måte å komme dit på.

Googles kart over Playa de Gulpiyuri