Benalmádenas strender - Playa Malibu / Playa Arroyo Hondo / Playa Bonita

Disse strendene ligger i sentrum av Benalmádena, like under den populære restauranten El Embarcadero, og ender like bak Playa Bonita Hotel. Det rolige vannet og gode fasiliteter gjør disse strendene svært populære blant gjester som holder hus i ferieboliger i Benalmádena. Også lokalbefolkningen nyter strandlivet her i sommermånedene.

 

Strender: Malibu, Arroyo Hondo, Bonita Playa Malibu, Playa Arroyo Hondo, Playa Bonita i Benalmádena

Stranden består egentlig av tre strender. I utgangspunktet er det nemlig bare én strand som er delt inn i mindre strender. Playa Arroyo Hondo ligger ved siden av Playa La Viborilla i vest og Playa Torremuelle i øst. Moloer hindrer større bølger fra å komme inn i vikene, og derfor er vannet svært stille og perfekt for barn å bade i. Det er et populært sted for familier å tilbringe helgen, og til og med innbyggerne i Torremuelle og besøkende til Playa Bonita velger dette stedet til soling.

 

De tre strendene er tilsammen 610 meter lange og 15-20 meter brede, litt avhengig av hvor på strendene du befinner deg. Strendene er langgrunne, og i vannet kan det være litt steinete, så se deg godt for når du går ut i vannet.Playa Arroyo Hondo i Benalmádena

Fasiliteter

 

For det første ligger ikke strendene til strandpromenaden, noe som gjør det vanskelig for funksjonshemmede å komme seg på stranden.

 

Det finnes dusjer, toaletter, solsenger- og parasollutleie. Dessuten blir stranden regelmessig rengjort og det finnes flere søppelbøtter.

 

Hvis du kommer med bil, kan du parkere i den brede veien som starter ved restaurant El Embarcadero. Fordi dette er en populær strand, anbefaler vi at du kommer tidlig for å få parkeringsplass.

 

På stranden finner du flere restauranter og chiringuitos. El Embarcadero er veldig populær takket være sin beliggenhet med fantastisk utsikt over havet. Restauranten serverer typiske middelhavsretter, inkludert fisk, sjømat og flere typer kjøtt.

 

Hvis du har lyst på annen type mat og drikke, er Malibu bar et annet godt alternativ.

 

El Parador II er en annen svært populær restaurant som ligger skjult mellom frodig vegetasjon. Denne chiringuito´en spesialiserer seg på fersk sjømat. Ved lunsjtid er restauranten ofte fylt med sultne strandgjester som ønsker god valuta for pengene. Som spanjolene sier: bueno, bonito, barato (bra, fint, billig)Restaurant El Embarcadero på Playa Malibu i Benalmádena

Hvordan komme seg dit?

 

Stranden kan nås med buss eller bil (M120 - Benalmádena - Fuengirola). Å finne en parkeringsplass bør ikke være et problem, men det er som sagt lurt å komme litt tidlig.

 

Hvis du kommer fra Torremolinos-/Málaga-retningen, så ta den gamle kystveien, MA - 21, som går over i Avenida Antonio Machado og senere Carretera de Cadiz, akkurat når du kjører inn i Benalmádena. Følg skiltene til Fuengirola. Du passerer gjennom flere rundkjøringer.

 

Like etter Torrequebrada Casino (til venstre), kommer du til avkjøringen til Torremuelle. Fortsett til rundkjøringen, og ta til venstre inn i en tunnel. Deretter kommer du til en rundkjøring. Fortsett rett fram til Avenida de la Armada, og i neste rundkjøring finner du Hotel Playa Bonita. Du kan parkere på den lokale parkeringsplassen eller prøve og finne en parkeringsplass langs hovedveien.