Colomares slott, Benalmadena - en eventyrlig hyllest til Columbus

Colomares slott er lokal kjent som “Castillo de Colomares”. Det ligger i Benalmádena og er en av ​​de mer spesielle turistattraksjoner i kommunen.

Det er egentlig ikke et slott, men nærmere et monument dedikert til Christoffer Columbus´ liv og eventyr.

Video av Colomares slott, Benalmadena

 

Slottet ble bygget mellom 1987 og 1994 av Dr. Esteban Martín Martín, en lege fra USA. Dr. Esteban, var forbløffet over den manglende hyldest og informasjon som ble viet til denne store oppdagelsesreisende. Han gikk derfor i gang med å skape et slott, som han mente ville være en passende ære for Christoffer Columbus og hans oppdagelse av ​​Amerika.

En unik kombinasjon av arkitektoniske stilarter

Colomares slott, Benalmadena

Når du ser på dette utsøkte eventyrslottet, vil du sikkert aldri kunne gjette at det er designet av en lege og bygget av to lokale byggherrer. Designet forener flere forskjellige stilarter som har hatt markant innflydelse på spansk kultur: byzantinsk, romansk, gotisk og mutejar.

Legen og hans team brukte syv år på å skape dette vidunderlige monument, som til og med er bygget i deres fritid og drevet av en kjærlighet til prosjektet. 

En monumental hyllest

Området dekker et areal på hele 1.500 kvadratmeter og er det største monument i verden for Christoffer Columbus. Som du vandrer rundt vil du finne forskjellige elementer vedrørende Christoffer Columbus og hans historiske reiser. Blant annet er det de fint utskårne statuene fra de skipene som han brukte til den første turen til til Amerika.

Hele bygningsverket er omhyggelig dekorert med utskårne symbolske figurer som representerer oppdagelsene samt våpenskjoldene til de katolske monarker og andre adelsmenn som deltok på ekspedisjonene.

Innenfor vil du se en stor bok som detaljert forteller om Columbus´ oppdagelsesreiser samt adskillige utskårne henvisninger til de tre viktigste kulturene i den aktuelle perioden - jødedommen, kristendommen og islam. 

 

Bronsehest, Colomares slott, Benalmadena

Et hestehode pryder et av ​​spirene på slottet, hvilket bare er et av flere eksempler på de mange detaljene som er innarbeidet i selve bygget.

Minste kirke - med i Guinness Rekordbok

Kirkevindue, Colomares Castle Benalmadena 

En ganske spesiell detalj ved bygningsverket er den lille kirke innvendig. Den dekker kun et areal på knapt 1,96 kvadratmeter og er oppført i Guinness Rekordbok "som den minste kirken i verden.”

Ved siden av ​​kirken er det oppført et mausoleum, som imidlertid står tomt. Det håpet at det en dag skal huse restene av den store sjøfareren, men mon tro om Sevilla og dens katedral vil av med restene etter Christoffer Columbus? Jeg kan ha mine tvil...

Gjennom årene har Colomares slott vært brukt til både falkejakt og som et senter for krypdyr. I dag er det en av ​​de mest populære turistattraksjoner i Benalmadena, et historisk monument for drømmere og entusiaster. En fortryllende fantasilignende arkitektur og bestemt et besøk verdt hvis du en dag er i området omkring Benalmádena.

Priser: 

Et besøk på slottet koster 2 € for voksne og 1,30 € for barn og pensjonister. Der er også spesielle priser for grupper, samt kvalifisert personale til å utføre guidet turer.

Åpningstider:

Vinter: kl. 10:00 til kl.14:00 og kl.16:00 til kl.18:00

Høst og vår:  kl.10:00 til kl 14:00 og kl. 16:00 til kl. 19:00

Sommer: kl. 10:00 til kl.14:00 og kl. 17:00 til kl. 21:00

Finn vei:

Fra lyskrysset i Benalmádena, drei ned på Carretera Costa del Sol. Det tar kun 10 minutter gå ned til slottet på Finca La Carraca.