Morsomme aktiviteter for hele familien i Benalmádena

Ta en pause fra bøtte og spadebrigaden med et besøk hos en av Benalmádenas mange familieattraksjoner. Vår lille guide viser deg et utvalg av ting å se og gjøre i denne vakre delen av Andalucia. Perfekte for små og store barn i alle aldre, og denne Costa del Sol resorten bringer mye moro for hele familien.

Slottet i skyene – Castillo de Colomares

Slottet i Benalmadena

Det er fort gjort å tro man tilfeldigvis har snublet inn i et filmsett, for Castillo de Colomares ligner definitivt på noe som hører hjemme i filmens verden. Som en hyllest til Columbus' oppdagelse av Amerika, er det hele 16 stoppesteder man kan utforske på sin ferd gjennom dette monumentet.

Slottet i Benalmádena Pueblo ble konstruert i tiden mellom 1987 og 1994, og spaserer man ned bakken fra hovedgaten får man en grundig innføring i arkitektur, da slottet inneholder elementer fra de bysantinske, gotiske mudejar, og romerske stiler.

Ørnehagen – Jardin de las Aguilas

Benalmadena - Jardin de las aguilas 

Hopp på kabeltrikken og ta turen opp til de luftige høydene i ørnehagen. Her er det 160 forskjellige fuglearter utstilt, og sørger man for å få med seg et av showene, kan du senere fortelle du har sett en flyvende ørn på nært hold, mens den utfører kunster.

Her lukter det fisk – Benalmádena Sea Life Aquarium

Sjøakvariet 

Du vil føle deg som en liten gul fisk i det dype blå havet ved Benalmádenas akvarium. Spesielt hvis du er modig nok til å ta turen ned i den undersjøiske tunnelen. Andre steder i akvariet kan du få lov til å holde en krabbe og å ta på en sjøstjerne.

Et annet sted kan man se asiatiske otere, og disse er bare noen få av de nesten 2.000 andre dyrene man kan se i akvariet. Det er i sannhet Aquarius' tidsalder.

Svev av sted – Mariposario de Benalmádena

Sommerfuglparken 

Benalmádena sommerfuglpark huser mer enn 1500 av våre flagrende venner spredt over et område på 2000 kvadratmeter. Det er den største parken i sitt slag i hele Europa, og med en pagode er det nesten som å besøke Thailand også. Parken er åpen hver dag fra klokken 10:00 til 18:00.

Opp til fjellets topp – Teleférico Benalmádena

Benalmadena - teleferico 

I løpet av 15 minutter blir du hevet fra Benalmádena Costa langt der nede til toppen av Mount Calamorro høyt der oppe. Fra utkikkspunktet 771 meter over havet vil du på en klar dag kunne se helt til den afrikanske kysten. Sett kursen mot Arroyo de la Miel Tivoli Park, og du finner inngangen til taubanen like ved siden av.

Taubanen er åpen fra klokken 11:00 til 17:00 i vintermånedene, men utvider åpningstiden helt frem til midnatt om sommeren. En slik midnattstur er forståelig nok mer nervepirrende enn en dagstur, så for familier er det anbefalt legge turen innom mens det fortsatt er lyst.