Topp 10 aktiviteter i Benalmadena for hele familien

Benalmádena er et av de mest ettertraktede stedene på Costa del Sol. Det finnes mengder av ting man kan se og gjøre for å holde de minste familiemedlemmene opptatte og glade, og så har vi selvfølgelig også noen egne favoritter som burde passe til alle i familien, både store og små. Her nevner vi noen av våre anbefalinger:

Sommerfuglhuset - Mariposario Benalmádena

Butterfly park, Benalmadena

Sommerfuglhuset er alltid en stor favoritt blant barna. El mariposario Benalmádena er det største i slitt slag i Europa og hvis man vil ha noe deilig avkoblende men samtidig morsomt, så kan en dag her være en god idé. Bygningen, som er oppført som et thailandsk tempel, inneholder mer enn 1500 eksotiske sommerfugler, som flyr fritt mellom små fosser, blomster og tropiske planter. Barna elsker omgivelsene, og man får et skjema hvor man kan krysse av alle de sommerfuglartene som man klarer å få øye på. Noe som lett kan holde alle i familien både glade og sysselsatte i lang tid.

Det finnes også en planteskole der, hvor de besøkende kan kikke nærmere på de forskjellige biologiske syklusene og transformasjonene som sommerfuglene gjennomgår i sin utvikling. Det fødes nye typer av sommerfugler så godt som hver eneste dag, og man kan kikke på når larvene bryter ut av sine pupper for så å spre sine fargeglade vinger for aller første gang.

For mer informasjon - se El Mariposario Benalmádenas hjemmeside.

Sea Life Benalmádena

Sea Life Aquarium Benalmadena

Et av de beste akvariene i Andalusia finner man hos Sea Life i Puerto Marina. Et besøk her er en uforglemmelig opplevelse for hele familien. Her kan man stimulere interessen hos både små og store, og det er nesten så man blir helt hypnotisert av å stå og se på alle de fantastiske skapningene som befinner seg under vannflaten på den andre siden av glasset. Man møter en lang rekke havdyr i alle mulige former og varianter, og ikke minst farger. Forbered dere på å bli forbauset over hvor mye det har vært mulig å samle på et og samme sted, den beskjedne størrelsen til tross. Fargerike fisk, sjøhester, stolte murener, havskilpadder og haier svømmer rundt i bassengene.

For mer informasjon - se Sea Life Benalmádenas hjemmeside.

Delfinarium - Selwo Marina

 Selwo Marina Benalmadena

Selwo Marina er en liten marinepark på 1,67 hektar, og denne parken er faktisk den eneste i sitt slag i hele Andalusia.

Selwo Marina er oppdelt i fire seksjoner; "Antillas", "Las Hondonada", "Amazonia" og "Isla de Hielo." "Antillas" er den best besøkte, og det er også der delfinene og sjøløvene finnes. De tre delfinene er Selwos populæreste attraksjon.

For mer informasjon - se Selwo Marinas hjemmeside.

Paloma Parken - Parque de la Paloma

Paloma Park, Benalmadena

Parken Paloma er ikke bare en vanlig park. Under årenes løp har den forvandlet seg til en improvisert dyrehage, og i dag er den hjemmet til en stor mengde kaniner, påfugler, geiter, emuer, esler og andre typer av dyr. Mange av dyrene vandrer fritt rundt i parken og det er alltid et populært sted å legge en spasertur med de yngste medlemmene i familien.

Parken er ganske stor og dekker over totalt 200,000. Denne grønne oasen er helt kunstig, og ble i sin tid åpnet på midten av 1990-tallet. Og mange ganger kan det være vanskelig å forstå at man faktisk bare er mindre enn 300 meter fra kysten og havet.

Her finner du mer informasjon om Paloma Park i Benalmádena.

Taubanen - Teleferico Benalmádena

 Cable car Benalmadena

Taubanen, eller teleferico som den kalles på spansk, ble innviet i år 2003 og har hurtig blitt en av de største turistattraksjonene på Costa del Sol. Den 15 minutter lange reisen med taubanen tar de besøkende opp til et av de høyeste punktene på kysten, Calamorro på 800 meter over havet. Utsikten er fantastisk, og på klare dager så kan man tydelig se helt til Sierra Nevada, og man kan se Riff fjellene i Marokko. Dette er alltid en populær utflukt for hele familien.

Ganske så midt oppe på toppen av Calamorro fjellet så tilbys det fuglekikking på mer enn seksti forskjellige fuglearter, såsom kongeørn, gribber, pilegrimsfalk og ugler, som alle flyr rundt og bor i dette fantastiske beskyttede fugleområdet. På spansk er det kjent som Jardin de Las Aguilas (Ørnenes park). Iblant finnes det også forskjellige utstillinger her oppe.

Her kan du få mer informasjon om Benalmadena taubane.

Tivoli World Benalmádena 

Tivoli park Benalmadena

 

Ingen familieferie er komplett uten minst ett besøk til fornøyelsesparken i Benalmadena. Tivoli World er det største av sitt slag i Malaga, og man finner det i Arroyo de la Miel, Benalmadena. En av de fremste attraksjonene er det 4.000 seter store utendørs auditoriet hvor det ofte avholdes konserter med kjente artister fra hele verden.

Parken anvender sin egen valuta, "Tivolino," og man kan til og med kjøpe et "Supertivolino," som er et armbånd som gir deg ubegrenset tilgang til en av de 37 turene som tilbys i parken.

For mer informasjon om Tivoli World, se deres offisielle hjemmeside.

Colomares Slott

Colomares Slott Benalmadena

Colomares Slott er egentlig ikke et riktig slott, men derimot et monument som er tillegnet Christopher Colombus, hans liv og hans eventyr. På et areal som dekker drøyt 1500 m²  er det det største monumentet i verden som er tilegnet denne kjente oppdageren.

Slottet ble bygget mellom 1987 og 1994 av Dr. Esteban Martín Martín, en lege fra USA. Dr. Esteban var overrasket over den mangelen på både respekt for og kunnskap om Colombus som på den tiden forelå, så han besluttet seg for å bygge et slott som skulle inneha rollen som en formidler om og til ære for Cristobal Colon som han kalles på spansk.

For mer informasjon om Colomares slott i Benalmádena, se deres hjemmeside

Benalmádenas havn- Puerto Marina 

Yacht i Puerto Marina, Benalmádena

Juvelen i Benalmádenas krone er uten tvil Puerto Marina, kystbyens luksuriøse båthavn.

Det finnes mange grunner til hvorfor den har vunnet utmerkelsen "Den beste havn i verden" en utmerkelse som den faktisk har fått tildelt ved hele to anledninger. Arkitekturen er på en spektakulær måte en blanding av arabisk, andalusisk og indisk stil, noe som enkelt kan ses når man vandrer rundt på den avstressende havnepromenaden. De private bostedene skilles enkelt fra hverandre med de vakre og pittoreske broene som finnes, og selvfølgelig så er man også alltid omgitt av både interessante butikker og gode restauranter.

Båtturer, vannsport, delfinssafari, you name it, alt dette og mer til finner man i Benalmádenas havn.

Mer informasjon om Puerto Marina i Benalmádena finner man her.

Båtcharter i Puerto Marina

Boats in Puerto Marina, Benalmadena

Ok, det er kanskje ikke en aktivitet for alle, men hvis man elsker havet og har både råd og lyst til å spandere en aldri så liten ekstra slant penger, så er en tur gjennom Benalmádenas havn kanskje noe for deg. Her kan man finne alt fra store firmaer til private småbåteiere som tilbyr en tur for deg og din familie. Her får man virkelig muligheten til å få et helt nytt perspektiv på kysten.

Man kan leie båter for alle behov og smaker, og alt fra fiskebåter til luksusbåter er tilgjengelige, og selvfølgelig både med og uten motor. Utvalget er enormt, og det er kun lommeboken som setter grensene.

Ikke sikker på hva du kan forvente deg? Sjekk denne videoen for å få en bedre oppfatning av hva som finnes.

Å leie en charterbåt i Puerto Marina, Benalmádena.

Avlegg et besøk i en buddhistisk Stupa 

Stupaen i Benalmadena

Ingen liste kan bli komplett uten at det også nevnes Benalmádenas mest berømte landemerke, nemlig Stupaen. Dette storslåtte buddhistiske tempelet ble bygget for 12 år siden, og var den buddhistiske mesteren Rinpoches siste prosjekt. Stupaen anses av mange for å være juvelen i kronen blant hans livsverk.

Den 33 meter høye bygningen er også den største stupaen i et vestlig land. Det finnes et lite museum inne i selve bygningen, og her finner man også noen av de beste utsiktene over Benalmádena og Fuengirola. Så glem ikke å legge turen forbi denne høyst spesielle severdigheten hvis du er på ferie i Benalmádena.

Her finner du mer informasjon om Stupaen i Benalmádena.

Ting å se og gjøre i Benalmádena