Et besøk på Mercado de la Ribera, Bilbao

Mercado de la Ribera (1929) i Bilbao er et marked som skal ses. Selv utenfor bygningen gjøres det et stort inntrykk, da det faktisk ligner en båt som ligger strandet i Nervionelven!
 
Mercado de la Ribera ved Nervión floden, Bilbao
 
 
Plasseringen er malerisk: like ut til vannet, rett over for den elegante San Anton kirken og tett på det historiske sentrum i byen. Markedet byr på en fin introduksjon til den lokale gastronomi, og kort vei derfra ligger pintxobarene i gatene i det gamle sentrum!

Hvorfor markedet er et "must-see"

Mercado de la Ribera, Bilbao - det vakre lysinnfallet

 
Et besøk på markedet er en gastronomisk opplevelse av alt hva Baskerlandet byr på av matopplevelser, samlet på et sted. Mercado de la Ribera er en blanding av hygge og handel, for her kommer lokalbefolkningen gjerne og kjøper deres friske fødevarer, og på samme tid kan man nyte både en snack og et glass vin. 
 
Det vakre markedet er et sted med en helt egen sjel som tilbyr en helt unik opplevelse. Det er samtidig også registrert i Guinness som det største overdekket markedet i Europa med hele 10.000 kvadratmeter under tak!
 
Bygningen er designet så mengder av naturlig lys strømmer inn. Det er likeledes store vakre art deco-vinduer, som er fulle av farver og mønstre, herunder flotte blomsteraktige mønster. Gulvene tillater at det kommer lys ned gjennom hele bygningen, og for enden av bygningen er det et utsiktspunkt, hvorfra man kan nyte utsikten ut over elvemunningen!

Det tradisjonelle marked et

Mercado de la Ribera, Bilbao

 
Komplekset har tre etasjer med masser av friske råvarer i markedsbodene. På bakkeplan finner man fiskemarkedet, hvor den imponerende variasjonen av fisk og skalldyr virkelig er verdt å legge merke til. Kjøttmarkedet holder til på annen etasje. På øverste etasje finnes alt innen frukt og grønsaker, og hvor man har muligheten for å stifte bekjentskap med baskiske grønne pepperfrukter eller andre interessante lokale variasjoner.

Gastrobarer 

Bar Arranbari, Mercado de la Ribera, Bilbao

 
Høsten 2015 fikk Mercado de la Ribera tilført et nytt gourmet spiseområde, hvor barer tilbyr forskjellige typer av delikatesser, og hvor gastronomien er i høysetet. Og gourmetmaten passer bestemt i denne vakre bygningen. Ut over det felles spiseområdet i midten er det også en deilig terrasse hvor man kan nyte et glass og en pintxo fra en av barene.
 
Planen er at det skal være opp til 10 gastrobarer. De første fire, som er allerede er blitt tatt godt imot, er La Brasserie de Hung Fai, Cervecería Arambarri, La Bodeguilla og Mr. Wok.
 
 
Terrasse ved Mercado de la Ribera, Bilbao

 

Brasserie de Hung Fai tilbyr fisk, kjøtt og grønsaker som er ovnsstekte, og deres spesiale er koteletter og hamburgere. Alle produktene er naturligvis friske fra markedet!

Bar Arambarri tilbyr fisk, kjøtt og grønsaker som er ovnsstekte, og deres spesiale er også koteletter og hamburgere. Alle produktene er naturligvis friske fra markedet!

La Bodeguilla har spesialisert seg i den ikoniske "gilda" pintxo (tradisjonell pintxo av oliven, ansjos og guindilla pepper på en pinne) med mer enn 30 varianter! Ønskes et glass vin er det nesten 50 forskjellige viner å velge mellom.

Den asiatiske gastrobar Aziatische Gastrobar Mr. Wok serverer i tillegg til wok også lekre sushiretter.

Gastronomi og kultur

Gastrobar, Mercado de la Ribera, Bilbao

 
Gastrobarer og en restaurant. Takket være tilstedeværelsen av ​​disse spisestedene er markedet nå ikke kun et vidunderlig utstillingsvindu for friske råvarer, men også et sted med flere andre aktiviteter som skaper liv i bygningene. Det er nå mulig å ta en drink her med vennene, spise brunsj i helgen eller nyte en middag en kveld i uken.
 
Det er til og med mulig å velge sine egne produkter på markedet og etterfølgende få restauranten til å lage maten etter dine egne ønsker. Eller få laget en friskpresset juice av friske frukter man nettopp selv har valgt på markedet.
 
Ut over en hyllest til den friske maten har markedet også en kulturell scene, hvor det en gang i mellom er musikkarrangementer og jazzkonserter. Den kulturelle kalenderen er tilgjengelig på hjemmesiden for markedet.

Restaurantkjøkkenet

Mercado de la Ribera, Bilbao

 
Kjøkkenet spenner over alt fra tradisjonelle tapas og lekre “raciones” (porsjoner beregnet på å dele) til gourmetmenyer med vin. Her tilbys også vegetariske og veganske retter, og det er spesielle menyer til barn. Fra tirsdag til fredag ​​er det alltid en egen meny til € 20.
 
En oversikt:
Valg fra menykartet: Hver dag i kjøkkenets åpningstid
Tasting meny: Hver dag i kjøkkenets åpningstid.
Ukentlig meny til €20: Tirsdag til fredag, fredag dog kun til lunsj.
Vegetarisk meny: Tirsdag til fredag, fredag dog kun til lunsj.
Barnemeny: Hver dag i kjøkkenets åpningstid.
Forarbeidelse av ditt kjøp på markedet: Hver dag i kjøkkenets åpningstid.
Raciones: Hver dag i kjøkkenets åpningstid.

Praktiske opplysninger

Mercado de la Ribera, Bilbao

 
Adresse:
Erribera Kalea
 
Markedets generelle åpningstider
Mandag - Onsdag: kl.11:00 til 23:00
Torsdag: kl.11:00 til 02:00
Fredag: kl.11:00 til 02:30
Lørdag: kl.12:30 til 02:30
Søndag: kl.12:30 til 23:00
 
Kjøkkenets åpningstider:
Mandag: Lukket
Tirsdag, onsdag og søndag kl. 13:00 til 16:00
Torsdag, fredag og lørdag: kl.13:00 til 16:00 samt 20:30 til 23:00
 
Reservasjoner kan foretas på disse telefonnumre:
+34 94 657 54 74
+34 62 754 15 96
Hver dag fra klokken 12:00 til 21:00
 
Eller via e-post:
reservas@lariberabilbao.com
 
Vi ønsker deg et deilig besøk på markedet i Bilbao! For flere spennende markeder i Spania kan du lese vår Topp 6 Gourmet Markeder i hjertet av Madrid!

Kart