Hvordan tilbringe helgen i Bilbao

En levende, pulserende by, og en helg i Bilbao tilbyr en fantastisk mulighet til å bli bedre kjent med den baskiske kulturen. Vår oversikt sikrer at du ikke går glipp av noen av severdighetene. Ut og utforsk.

Mercado de la Ribera

Bilbao - La Ribera markedet

Med sine 10.000 meter med travle, blomstrende boder, er dette elvenære mercado det største innendørs markedet i Europa. Åpent mandag til fredag klokken ​​08:00 til 14:00 og deretter fra klokken 17:00 til 19:00, du kan også besøke det på lørdag mellom klokken 08:00 og 14:30. Med sollyset strømmende inn gjennom det art deco-inspirerte eksteriøret, er det nesten som om fisken på salgs er brakt tilbake til livet, så fargerikt glinser de.

Iglesia de San Antón

Bilbao - San Anton Broen

Du må krysse broen Puente San Antón (St Anthony Bridge), for å nå kirken med samme navn. Begge vises på Bilbao våpenskjold, hvilket gir deg en idé om deres symbolske betydning i byen. Broen ble faktisk bygget før kirken, allerede på 1400-tallet (kirken på 1500-tallet), men dette vakre paret er bygget om flere ganger siden den gangen.

Palacio de Congresos y de la Música Euskalduna

Euskaldunapalasset, Bilbao

Bilbao, en av Spanias mest industrielle byer, har gjenoppfunnet seg selv som en feriedestinasjon. En viktig milepæl på veien til gentrifiseringen var byggingen av Euskalduna Conference and Music Centre, som åpnet i 1999 på et område som tidligere var et skipsverft. Besøk stedet om natten for å se en Broadway- / West End-musikal, og selv om du kanskje ikke helt forstår teksten, vil du sikker gjenkjenne melodiene.

Catedral de Santiago

Katedralen i Santiago, Bilbao

Bilbaos gotiske katedral står på grunnmuren av et alter bygget i løpet av de første Jacobeanske pilgrimsreisene. Et monument til St James, og guidede turer er tilgjengelige etter avtale. Dørene er åpne mandag til lørdag klokken 11:00 til 13:00 og deretter klokken 17:00 til 19:00. Hvis du velger å se katedralen på en søndag eller helligdag, er dette som regel mulig mellom klokken 11:00-12:00.

Casco Viejo

Bilbao bykjerne

Det er i den gamle byen du finner katedralen og Mercado de la Ribera. Å vandre langs de bilfrie gatene passer perfekt for reisende som ønsker å ta sin tid å bli kjent med byen. Casco Viejo's "old-school" Bilbao, så perfekt bevart det føles nesten kunstig.

Euskotren

Trikk Bilbao

Spar på skosålene, og beundre heller Bilbaos arkitektur fra en tur på en trikk. De første trikkene rullet rundt i byens gater allerede så langt tilbake som i 1872. De ble imidlertid erstattet i 1964 av trolleybusser, før de forhåpentligvis kom permanent tilbake 2002.

Guggenheim Museum Bilbao

Bilbao - Guggenheim Museum

Sist, men ikke minst, må du legge turen til Bilbao Guggenheim Museum. Bygget mellom 1995 og 1997, dette Frank Gehry-designede museum vet å sette Bilbao på turistkartet. Normal åpningstid er fra tirsdag til søndag fra klokken 10:00 til 20:00.

Hvis ikke det imponerende eksteriøret får deg til å måpe, kommer du garantert til å gjøre det når du kommer innenfor. Her finner du både permanente og temporære utstillinger, som vektlegger det fineste av etterkrigstidens Amerikanske og europeisk kunst, og både malerier og skulpturer er representert. Samlinger som har gjort museet like berømt som originalen på Manhattan.