Karnevalet i Cadiz - Costa de la Luz

Det er ikke lenge til gatene i Cádiz fylles med mengder av utkledte mennesker. I 11 dager er det dansing, musikk og festligheter som preger gatene i gamlebyen. 

 

Ta en titt på denne videoen fra karnevalet i Cádiz, så får du en idé om hva det handler om! 


Historien bak karnevalet i Cádiz

Opphavet til karnevalet kan føres tilbake til det 15. århundret da italienske handelsreisende holdt til i den gamle sjøfartsbyen. Med hjemlengsel og nostalgiske følelser overfor det tradisjonelle italienske karnevalet, klarte disse handelsfolkene å sette sitt sterke preg på det som etter hvert skulle et av de største og morsomste karnevalene i Spania.

 

I 1980 ble karnevalet i Cádiz offisielt utpekt som en internasjonal festival med stor betydning for turismen, og siden den gang har karnevalet bare fortsatt å vokse seg større, år for år.

Folk trekker ut på gatene under karnevalet i Cádiz

Det er godt kjent at spansk natteliv ofte medfører festing helt til den lyse morgen, men de 11 dagene karnevalet i Cádiz pågår blir alt bare enda villere. Gatene er proppfulle av mennesker som vil se og oppleve paradene, fyrverkeri, komediene som vises, dukketeater, akrobater og den evigvarende musikken.

 

Hvordan bør du kle deg på karnevalet?

 

Hva er karneval uten kostymer? Dersom du vil bli en del av denne fantastiske festen, må du få finne fram en skikkelig kostyme.

Utkledte og festglade karnevals-deltakere i Cádiz

Kostymene kan spenne over alt fra sprø solbriller og hatter til hele garderober med sminke og med en opptreden som står i stil
.

 

På karnevalet vil du vil se og oppleve grupper av mennesker med like kostymer, men også individualister som går sine helt egne veier.

Gjøgleri og moro under karnevalet i Cádiz

Ikke nøl med å finne fram ditt merkeligste antrekk, hopp ut i gaten og bli en del av folkemengden. Gled deg over alt du ser og opplever i de historiske gatene i gamlebyen. Rundt neste hjørne venter hele tiden nye overraskelser, sang- og dansegrupper, latter og høy stemning. Dette er bare noe av det du opplever her, på karnevalet i Cádiz i 2018.

 

Musikk og opptog

Karnevalsopptog i Cádiz
De mest populære innslagene under karnevalet
er paradene sammen med de musikalske innslagene som gatesangere og de profesjonelle gruppene står for. Under parader vil du kunne nyte store og fargerike ”flåter”  med dansere, sangere og akrobater.

Alle sørger for å gjøre sitt beste for at tilskuerne skal ha en fantastisk opplevelse. Paradene er en favoritt blant publikum i alle aldre, og særlig synes barna det er moro å sikre seg godteriet som blir kastet ut mot dem.

En av de mange sanggruppene opptrer

Musikk er noe av de aller viktigste under Cádiz-karnevalet. Og rett før karnevalet begynner, er den årvisse og offisielle sangkonkurransen gjennomført i Grand Teatro Falla. Dermed er det bare å sette i gang med karnevalet.

Tre av de vanligste typene av grupper er chirigotas som på komisk vis synger om aktuelle begivenheter, coros på hele 45 personer som veksler mellem morsomme og alvorlige sanger akkompagnert av gitarer og de vittige comparsas som synger satiriske sanger om politikk. Alle gruppene har flotte kostymer, og du kan se dem opptre i hele byen under festlighetene.

Du vil sannsynligvis også treffe på cuartetos som er grupper på mellom 3-5 medlemmer som først og fremst utfører parodier og komiske sketsjer akkompagnert av bare et par instrumenter. Og glem endelig ikke romanceros, dette er kunstnere som går rundt i gatene med store plakater forteller sine morsomme historier. 

Den beste maten i Cádiz 

Byen tilbyr storartet med mat og vin, og som mange allerede vet, er Cádiz´ rike kjøkken først og fremst basert på fisk og sjømat.

I løpet av karnevalet vil du trolig komme til å spise en mengde av denne typen mat, – akkurat som de fastboende selv gjør.

Gatene i Cádiz er fylt av uendelig mange tapasbarer der du kan bestille hjemmelaget tapas og enten sitte ned for å spise der og da eller ta maten med deg videre. 

 

Du vet at du er blant " gaditanos » – de innfødte i Cadiz – når du ser folk på gaten spise store mengder medbrakt mat. Svært vanlig under karnevalet!

 Charlie Chaplin kan også dukke opp på karnevalet i Cádiz

Noen av de beste tapasene omfatter tortillas med reker, kråkeboller, diverse fisk og sjømat
ledsaget av en rekke deilig sauser – salsas. Du vil kanskje også prøve ”fritura” som er forskjellige typer stekt fisk som serveres i store porsjoner og til en overkommelig pris.

 

Noen anbefalte steder å spise og ta tapas:

 

* Casa Manteca

* El Faro

* Mesón Las Américas

* Atxuri

* Balandro

* Sopranis

En annen restaurant du bør prøve er El Ventorrillo del Chato. Den regnes som en av de mest kjente spisestedene som har bidratt til historien om og opphavet til den spanske tapasen.

Hvor kan du bo under karnevalet?

Det kan være du blir fortalt at det du skal tenke minst på under karnevalet er å sove, men det er nok likevel lurt å sørge for litt hvile mellom slagene. Et godt tips kan være å leie en feriebolig i Cádiz eller i en av nabolandsbyene. Under karnevalet kan det være vanskelig å finne et sted å bo, for folk fra hele Spania og fra mange andre land strømmer nemlig til byen for å oppleve karnevalet.