5 spennende dagsturer fra Cambrils

Cambrils er en fantastisk destinasjon i seg selv, men over dette har denne byen i Tarragona også en førsteklasses beliggenhet, hvorfra man kan besøke flere andre destinasjoner på Costa Dorada. Barcelona er et godt forslag på en opplevelsesrik dagsutflukt, eller hva med superkatalanske Lleida?

Barcelona

Barcelona - Guell-parken

Barcelona ​har en bybefolkning på litt over 1,6 milloner innbyggere, hvilket gjør den katalanske hovedstaden til Spanias nest største by etter Madrid. 2013 er 40-årsdagen for Pablo Picassos død, så legg turen innom Picasso-museet, som har en samling bestående av ikke mindre enn 3.600 kunstverk. Barcelona ligger kun 3 timers kjørsel i bil fra Cambrils - man skal huske å ha med kontanter, hvis man velger å kjøre på en betalingsmotorvei.

Lleida

Lleida

Lleida ligger i nordvestlig retning fra Cambrils. Man skal kjøre mot øst, og deretter mot nord for så å svinge av ved AP-2, som svinger vestover. Man vil kunne gjenkjenne byen på den romanske katedralen, La Seu Vella, som tårner seg opp i ​​sentrum av Lleidas, på en bakke kalt Turó de la Seu Vella, som dominerer byen. Katedralens adresse er Calle Turó de la Seu Vella, s / n, 25002, Lleida, (tlf.: +34 973-230-653).

Nasjonalparken, Serra del Montsant

Siuriana - naturparken Serra del Montsant

En omkring 9.200 hektar stor naturpark som ble etablert i 2002 for å sikre de lokale naturområdene. Det høyeste punkt i parken, Roca Corbatera, runder 1.163 meter. Sierra de Montsant er først og fremst et populært sted for hikere og vandrere. Parken er faktisk tettere på Cambrils enn Lleida, men da man er nødt til å ta noen omveier for å komme ut til parken, vil det faktisk ta lengre tid enn en reise til Lleida. Men det er ekstra tid som er vel investert i opplevelser.

Reus

Reus - Priorat de San Pere

De fleste av Cambrils besøkende flyr inn via Reus Lufthavn, men turen ut til feriesetedet kan godt lokke deg ut på noen omveier, da Reus tradisjonelt sett er Katalonias nest største by. Man kan imidlertid godt nå fra Cambrils til Reus på 20 minutter. Reus er Antoni Gaudís fødeby, og man kan forstå hans inspirasjonskilder etter en tur gjennom byens gater, som omkranses av et vell av modernistiske bygninger. Man vil dog ikke finne noen bygningsverker designet av Gaudí i selve byen, men man kan nyte andre verker av Lluís Domènech i Montaner, Pere Caselles i-Tarrats, og Pere Domènech.

Tarragona

Tarragona Katedralen 

Tarragona ligger 21 kilometer øst for Cambrils, og man kan kjøre AP-7 for å komme frem til hovedstaden i Tarragona-provinsen, som Cambrils også hører inn under. Det bor litt over 130.000 mennesker i den gamle byen, som under romertiden var kjent som Tarraco, og ruinene fra denne perioden står på UNESCOs Verdensarvsliste. Tarragona har en mengde hyggelige steder, hvor man kan nyte sine tapas under åpen himmel, og man kan besøke byens mange vakre kirker fra de forskjellige tidsperiodene.