De beste strendene på Costa Tropical - Playa de la Rijana

Playa de la Rijana, eller Rijana strand, ligger i Granada provinsen, like utenfor den lille landsbyen Castell de Ferro, rundt 20 kilometer øst for Motril.

Stranden er flere ganger kåret som en av de beste på Costa del Sol - selv om den egentlig ligger i Costa Tropical.

Ser man imidlertid bort fra disse små trivialitetene, er det få steder strandløvene trives bedre enn nettopp her.

Playa de la Rijana

Playa de la Rijana, Costa Tropical

Den mørke sanden og de små rullesteinene byr på et eksepsjonelt rent og klart vann som er en foretrukket favoritt spesielt blant snorklere og dykkere.

Det at stranden ligger litt avsides nede i en skråning og innerst i en liten bukt, gjør at den er lett og overse, noe som bare bidrar til å gjøre den enda mere attraktiv.

Playa de la Rijana, Costa Tropical

Castell de Ferro

Området rundt Castell de Ferro ligger mellom det klare, blå vannet i Middelhavet og landsbyene i Alpujarra Almeriense. Denne delen av Costa Tropical har ikke åpnet opp for den helt store utenlandsk turismen, og mangelen på regional infrastruktur har alltid sørget for at området er relativt urørt.

De første store forhåpningene til en mer spenstig lokaløkonomi basert på turisme, har i første omgang gitt muligheten til et mer intensivt jordbruk. Området produserer høykvalitets jordbruksvekster som agurk, squash, paprika og avokado, hvorav de fleste blir eksportert til Nord-Europa og / eller andre deler av Spania.

Alle disse faktorene samlet gjør at de som eventuelt skulle finne på å legge turen forbi får et svært så autentisk inntrykk av det "ekte Spania".

Playa de la Rijana kan bli svært så travel i løpet av sommermånedene, men den "folkemengden" som måtte befinne seg der er som regel bare lokale spanjoler fra de nærliggende landsbyene og Motril, så du vil alltid kunne finne et rolig og usjenert sted helt for deg selv.

Hva kan man se og gjøre der?

Ikke så mye, og det er ikke innen gangavstand fra landsbyen. Det er imidlertid en liten bar / chiringuito på stranden som tilbyr en spektakulær utsikt, er rimelig og er et fantastisk sted å sette seg ned og nyte en drink og filosofere over all den naturlige skjønnheten som omgir deg.

De geologiske forholdene langs denne kyststrekningen gjør imidlertid at den er svært rik på marint liv, så ta med deg en maske og en snorkel, for stranden og de ​​omkringliggende vikene er utmerket for snorkling.

Hvordan komme dit?

Hvis du kommer fra Malaga eller Costa del Sol ligger stranden noen kilometer før du kommer til landsbyen Castell de Ferro.

Avkjøringen ved Playa Rijana - kjør gjennom landsbyen Calahonda og følg den gamle kystveien N-340. Veien slynger seg opp og ned, og går gjennom flere tunneler og passerer noen spektakulære viker og strender. Playa de la Rijana er en av disse.

Exit for Playa de la Rijana, Costa TropicalHold øynene åpne for avkjøringen - se bildet. Du vil se dette på venstre side (hvis du kommer fra Malaga). Vær imidlertid forsiktig, for folk kjører veldig fort her og den gamle N-340 er kjent for å være en farlig strekning.

Hvis du går glipp av avkjørselen første gangen, kan du bare fortsette videre inn til Castell og vende om der inne. Parker på toppen over stranden og gå ned. Du må gå tilbake under motorveien og gjennom en tunnel. Det er ikke spesielt langt, knapt 200 meter fra parkeringsplassen ned til stranden.

Ta med deg rikelig med solkrem med høy solfaktor og vann, og forbered deg på en fantastisk dag ute på en av Costa Tropical beste strender!