Fem måter å holde seg avkjølt på i Castellon

Hvis du ikke er vant til varmt og solfylt vær, eller kanskje ikke er kjent med hvor sterk solen faktisk kan være i Spania, er det for din egen helse og velværes skyld viktig at du vet når du har fått nok sol, og hvordan du holder deg kjølig.

Costa de la Luz - Zahara de Los Atunes 

Det ofte oversette Castellonområdet på Costa Del Azahar, i det østlige Spania, er en flott feriedestinasjon i Spania, langt unna de overdimensjonerte feriestedene lenger sør mot Costa Blanca og nord for Costa Brava.

Det er enklest å komme dit via Valencia Lufthavn, og selv om Castellon har sin egen lufthavn, var den på det tidspunkt denne artikkelen ble skrevet, fortsatt ikke åpnet. Blant de populære feriestedene i området finner man Casablanca, playa de Chilches, El Grao, Playa de Nules, Burriana, og selvfølgelig stedet for den berømte musikkfestivalen, Benicassim.

I motsetning til hva mange tror, synes også spanjolene at sommermånedene kan bli litt i varmeste laget, og gjennom årenes løp, har de funnet flere måter å holde seg avkjølte på, for å overleve den intense sommersolen. Så hvis du velger å legge ferien til Castellonprovinsen i år, får du her noen tips om hvordan du holder deg avkjølt.

1. Gå under jorden!

Vi har funnet et god utfluktsmål for hele familien, noe innover i landet fra Castellon. I byen Vall d'Uixó finner du grottekomplekset Caves og San Jose, lett tilgjengelig fra kystmotorveien CV-22

Grotte 

Grottene i seg selv er imponerende, og hovedgrotten inneholder europas største underjordiske elv. Her arrangeres det båtturer man kan delta på, og det er lett å la seg fasinere av grotteformasjonene, der båtføreren fører den lille båten rolig rundt i grottekomplekset. Naturlig skjønnhet og øredøvende stillhet i skjønn forening. Noen steder så stille man kan høre sine egne hjerteslag.

Temperaturen inne i grottene er sjelden mer enn 20 grader celsius, selv på de aller varmeste dagene, og det finnes mengder av grotter rundt om i hele Spania man kan besøke. Noe som gir deg en både avkjølende og annerledes opplevelse.

2. Hold deg kjølig i skyggen. Det er gratis!

Hvis man vandrer ned en hvilken som helst spansk bygate om sommeren, vil man hurtig legge merke til at den ene siden av gaten er folketom, nemlig solsiden. Lenge før man oppfant luftavkjøling visste befolkningen instinktivt å utnytte skyggen om sommeren.

Skyggefull gate i Spania 

Enten man er på ferie i Spania, eller et hvilket som helst annet varmt land for den saks skyld, er det viktig å ikke eksponere seg for solen i for lange perioder om gangen. Selv om man har bestemt seg for å komme hjem med en fin sommerlig brunfarge, er det viktig å huske at solen i Spania er betraktelig sterkere enn i Norge. Derfor er det best å unngå den mellom klokken 13:00 og klokken 17:00, akkurat som de fastboende gjør det.

Er man likevel utendørs bør man så langt det er mulig gå i skyggen, og har man barn med, er det svært viktig å bruke en solkrem med høy solfaktor.

3. Kjøl deg ned i bassenget

For mange barnefamilier er en ferietur til Spania synonymt med glade dager i svømmebassenget og feriebolig-spania.no har mengder av utleieboliger med svømmebasseng.

På bildet nedenfor kjenner du kanskje igjen "Mateos Bar" på Solana, og ja, det er den samme baren man ser i TV-programmet ITV Benidorm TV show! Vi besøkte baren under innspillingen av en episode sist år.

Svømmebasseng i Benidorm 

Svømmebasseng er ikke bare en flott måte å avkjøle seg på, det er god trim i tillegg, og man behøver ikke akkurat være elitesvømmer for å hoppe uti og plaske rundt med familien. Bare ikke hopp i rett etter et større måltid eller hvis man har drukket, og hold alltid øye med barn i bassenget.

4. En avkjølende drink!

Det er få ting aom kan sammeliknes med å sitte i solen og nyte enten en kald øl eller en lokal cocktail, men visste du at det finnes en egen drink fra Valenciaprovinsen som er berømt fordi den avkjøler ekstra godt?

Valencia - Horchata

Horchata, også kjent under navnet Tiger Nut Milk, Tigernøttmelk, lages i Valencia, og får du en Horchata av god kvalitet, vil den ikke bare hjelpe deg med å kjøle deg ned, den er faktisk også ganske sunn. I Katalonia kaller man den Orxata, og er berømt for sine helsemessige egenskaper, og den er ideell for laktoseintolerante. Med andre ord, en perfekt drikk å nyte i ferien, men det anbefales å kjøpe den et sted de lager den selv, og ikke ferdiglaget i supermarkedet.

5. Bruk klimaanlegg!

Det siste, og mest opplagte tipset, er selvfølgelig å bruke klimaanlegg under ferieoppholdet i Spania. Leier man for eksempel en bil, er det høyst sannsynligvis installert klimaanlegg i den. Bare husk å lukke vinduene, ellers virker det ikke.

shopping 

Andre steder man kan holde seg avkjølt er selvfølgelig i egen feriebolig, dersom denne har klimaanlegg installert. Hvis ikke, og varmen blir litt vel overveldene, skal man bare finne seg et hotell eller en bar i nærheten som har dette installert, og så henge rundt der inntil den verste heten har gitt seg. Ingen løfter på øyenbrynene om man sitter i en bar midt på dagen, og skulle noen finne på å spørre, kan man bare fortelle man venter på noen.

Man kan også finne et kjøpesenter med klimaanlegg, noe de aller fleste har installert i dag. I Castellon anbefales for eksempel Saler, som ligger like i utkanten av Castellon, et kjøpesenter som også inneholder både butikker og spisesteder, så man er sikret en fin ferie i Spania.