Spis godt på Costa Bravas Michelin-restauranter

Hvis du besøker en av ​​Costa Bravas Michelin-restauranter, kommer du ikke til å måtte gå sulten til sengs i ferien. Den katalanske gastronomi er særdeles velansett i Spania, kun overgått av Baskerlandets enestående kulinariske tilbud. Vi har spist på tre restauranter, hvor det i den grad har belønnet seg å stå på venteliste.

Bo-TiC

Bo.Tic

Bo-TiC fikk sin første Michelin-stjerne i 2010. Her eksperimenterer kokken, Albert Sastregener, med de tradisjonelle katalanske "nay ampurdanese"-ingredienser. Resultatet er et innovativt menykort bestående av retter som for eksempel en tigerreke-cappuccino.

Restauranten er minimalistisk innrettet, hvitt i hvitt med takbjelker og ternet gulv. Du kan også velge å spise under åpen himmel på den frodige terrassen, elegant innrammet av busker og trær.

Du finner Bo-TiC i Corca mellom Palamós og Girona. Det er enkelt å komme dit, da den ligger langs hovedveien. Hvis du flyr til Girona Lufthavn, er det litt over en halv times kjøretur derfra.

Casamar

Llafranc - Restaurant Casamar

Denne restauranten finner du på hotellet med samme navn, som har en fremragende utsikt over Middelhavet og Costa Brava fra terrassen.

Dette 20-værelses hotellet er beliggende i det eksklusive feriestedet Llafranc, som ligger et knapt stenkast fra den stille fiskerlandsbyen, Calella de Palafrugell. Middelalderbyen, Palafrugell, ligger også kun 4 kilometer derfra, og det er 35 km til Girona Lufthavn.

Det er hotelleierens sønn, Quim Caselllas, som er kjøkkensjef i restauranten. Han bruker årstidens friske råvarer, og rettene hans bringes vennlig til bords av søsteren María. Du kan velge a-la-carte og krydre det med avantgarde vinsmaking.

El Cellar de Can Roca

El Celler de Can Roca

El Cellar de Can Roca er en av ​​verdens beste restauranter, og den stolte eier av hele tre Michelin-stjerner. Restauranten drives av de tre Roca-brødrene; Joan, Josep og Jordi. De eksperimenterer med lokale råvarer i deres molekylære gastronomi.

Spisesalen er innbegrepet av moderne stil med en bløt finish. Du kan velge et bord i den meditative gårdhaven, men uansett hvor du sitter, vil du bli oppvartet av et proffesjonelt og serviceminded personale.

El Cellar de Can Roca ligger 20 minutter fra Girona Lufthavn. Det tar litt over en time fra Barcelona, men det er turen verdt, især fordi restauranten har erstattet den nå lukkede El Bulli som det beste spisestedet i Katalonia.