10 lekre strender på Costa del Azahar

Vi fortsetter vår serie om de beste strendene i Spania, og denne gangen vender vi nesen mot øst. Nærmere bestemt til Costa del Azahar. Perfekt hvis du likevel har tenkt deg til Valencia.

Romana

Romana strand i Alcocebre, Valencia 

Med sin beliggenhet i nærheten av de familievennlig feriestedene Alcossebre/Alcoceber er Romana en svært så livlig, om ikke overfylt, strand. Et flott utgangspunkt for alle som liker å seile, fiske, vindsurfing og dykking.

Moro 

Playa del Moro i Alcoceber, Valencia 

En annen strand i Alcoceber, Playa del Moro, måler 300 meter i lengde og 30 meter i bredden. Så selv om man nok ikke kan regne med helt å unnslippe de helt store folkemassene, vil det likevel være mer enn nok plass til å rulle ut håndkleet på. Den myke sanden passer ypperlig som overflate til å ta seg en siesta.

Marina d'Or 

Marina d'Or strand, Valencia

Denne flotte stranden ligger i Oropesa del Mar, godt i ly bak frodig vegetasjon. Akkurat som den botaniske hagen i Jardines Marina D'Or finner man her flora fra hele fem kontinenter. Ingenting er som litt naturlig skjønnhet, spesielt ikke som et flott bakteppe til den allerede vakre kystlinjen.

Peníscola

Peñiscola-Castellon 

The main beach of this resort takes pride of place in what's known as the Gibraltar of Valencia. Although it's even more popular with family holidaymakers than the original. Look up and you'll see Peníscola's castle which featured in the epic El Cid.

Dette er den største stranden på dette feriestedet, og den er stolt av å også være kjent som Valencias Gibraltar. Og den er så også enda mer populær blant ferierende familier enn den opprinnelige Gibraltar. Se opp - og du vil se slottet Peñiscolas, som også er omtalt i den episke historien om El Cid.

Sant Antoni

Cullera strand 

Den mest sentrale av Culleras strender, og ikke overraskende er dette også den med de fleste fasiliteter. Disse inkluderer tilrettelegging for funksjonshemmede, fotballmål, og dusjer. For en frisk sjøbris kan man gå langs promenaden og se vinden fra Middelhavet rasle i palmene.

Gandia

Gandia, Costa del Azahar 

Gandias strand ligger egentlig to kilometer fra byen. Hvilket har gjort den om til et reisemål i seg selv, med barer, klubber og restauranter, og den er like populær blant de fastboende som turistene. Noen ganger behøver man ikke prøve så veldig hardt for å omgås de lokale spanjolene når man er på ferie i Spania.

 

Malvarrosa

Valencia Malvarrosa

2.8 kilometer lang og 60 meter bred - dette er Valencias hovedstrand. Den ligger øst for byens sentrum og grenser opp mot Playa de las Arenas. Man kan lett komme dit enten til fots, med trikk, bil eller buss. Svært enkelt, med andre ord.

Almadrava

Denne stranden i Benicàssim er ofte folksom. Og det med god grunn. Dens beliggenhet tiltrekker seg mengder av vindsurfere, spesielt i sommermånedene.

Serradal

El Serradal, Castellon, Costa del Azahar 

Sanddynene er dobbelt så store som selve stranden, som er underutviklet i den forstand at den foreløpig ikke er omgitt av multi-etasjer høye bygninger. Til tross for dette, er det en semi-urban strand med sin helt egne strandpromenade. Det finnes også en parkeringsplass i nærheten som har plass til opptil 100 biler.

Xeraco

Xeraco, Valencia, Costa del Azahar

Denne stranden ligger kun tre kilometer fra byen med samme navn, som igjen ligger knappe 57 kilometer fra Valencia. Stranden er svært populær blant spanjolene i august, og det kan være greit å vite at serveringstedene er lukket i september, så husk å ta med deg niste og noe å drikke hvis du planlegger et besøk i det tidsrommet.