Ruta de la Poesía - dikt i Esteponas gater

Den sjarmerende feriebyen Estepona gjennomgår i disse dager en gjennomgående renovering som har til formål å fremheve Esteponas kulturelle sider (se også Esteponas veggmalerier - Ruta de los Murales).

Som en del av byutviklingen tok de lokale myndighetene i 2013 initiativ til en såkalt poesirute, “Ruta de la Poesía”. Enkelte steder i byen var det på husveggene oppsatt porselensfliser med dikt, og denne idéen ble videreført av myndighetene. De arbeider nå målrettet med å pryde byen med enda flere poetiske innslag av både lokale og internasjonalt anerkjente diktere. Formålet er “å bringe poesien ut i byrommet og å bringe kulturen tettere på beboerne”.

Inntil videre er det satt opp omtrent 17 dikt på husveggene rundt omkring i byens sentrum.

Estepona

Her kan du få et overblikk over de forskjellige verkene, så du kan prioritere hvilken rute du skal velge på turen rundt i byen. Det kan hende du gjerne vil se et dikt skrevet på arabisk, eller kanskje er du mer nysgjerrig etter å lese diktet skrevet av Esteponas lokale lege. Flere berømte spanske diktere er representert side om side med utenlandske forfattere som Victor Hugo og William Shakespeare.

Ikke alle diktene i Estepona er oppført her da noen av dem er uten tittel og forfatter, hvilket gir deg en fin mulighet for selv å gå på skattejakt i de smale gatene.

God fornøyelse!

Dikt fra Ruta de la Poesía, Estepona

Ruta de la Poesía - Esteponas dikt

1. Plaza Blas Infante: “La Ola” av Yolanda Aldón Toro (dikt på arabisk - forfatteren er kjent for sitt arbeide for møtet mellom spansk og arabisk kultur)

2. Calle Troyano, på hjørnet av Calle Cruz: “Cantares“ av Antonio Machado

3. Calle Botica og Plaza Manuel Alcántara: 7 dikt av Manuel Alcántara (dikter fra Malaga)

Estepona Ruta de la Poesía

4. Calle Caridad: “El poema del buen comer“ av Nicolás Fernández de Moratín (diktet er en satirisk kommentar til det syndige fråseriet - og det er også grunnen til at det er oppsatt i Calle Caridad, hvor man for øvrig finner mange av byens restauranter)

5. Calle San José: “Marina“ av Andrej Sládkovic (slovensk dikter)

6. Calle Gloria Fuertes: Utdrag av “Duineser Elegien” av Rainer María Rielke (tysker, mottaker av Nobelprisen i Litteratur 1996)

Estepona Ruta de la Poesía

7. Calle Correo Viejo: “Nada sucede dos veces“ av Wislawa Szymborska (polsk dikter)

8. Calle San Antonio: Utdrag av “L’homme et la femme” av Victor Hugo

9. Calle Los Reyes, på hjørnet av Calle Concepción: “As you like it“ av William Shakespeare

10. Calle San Roque (Capilla Barriada Pescadores): “A la Virgen del Carmen“ av Miguel Chacón Vilchez

Estepona poetry

11. Calle Castillo: "Colores de Estepona" av José A. Bernúdez Martín (lege i Estepona)

12. Plaza Casa la Cañada: “Tírame la camisa” av Alejandro Simón Partal (lokal dikter)