Aktiviteter til vanns i Fuengirola

Fuengirola er et av de beste stedene å holde ferie med barn på Costa del Sol. Når hele familien skal være med skal det være aktiviteter for både store og små, og her har Fuengirola mer enn rikelig å by på.

Når solen steker fra en skyfri himmel, er det godt å kunne boltre seg i det kjølige vannet. Her får du 5 forslag til vannaktiviteter i Fuengirola, hvor både barn og voksne kan være med - men naturligvis er det barna som er i fokus.

Planlegger man en ferie for hele familien, kan man lett og bekvemt velge en av disse ferieboligene i Fuengirola.

1. Vannlandet Parque Acuatico Mijas

Dette lille vannlandet er spesielt ideelt for familier med mindre barn. Du kan nesten stå i midten av parken og holde øye med barna i alle parkens forlystelser! Det er også det minst besøkte vannlandet i området, så det er mindre hektisk og overfylt, selv i høysesongen.

Vannlandet Aquaparque Mijas

Parque Acuatico Mijas, også kjent som Aquamijas, har fem vannsklier - tre for de større barna og to til de minste. Man kan også spille minigolf, klatre i en klatrevegg eller slappe av i et jacuzzi. Av spisesteder finnes det en restaurant, en kafé og en kiosk. Det er store grøntområder hvor man kan holde piknik med medbragt mat.

Priser: Voksne 23 euro, Junior (8-12 år) 17 euro, Barn (3-7 år) 12 euro.

Åpningstider: Aquamijas holder åpent 28. april til 2. oktober 2014. I hele mai og fra midten av september holder vannlandet åpent klokken 10-17.30. Juni til medio september er det åpent klokken 10-18, dog klokken 10-19 i juli og august.

Rabatt: Det gis 10 % rabatt ved bestillinger gjort på internett. Fra klokken 15.30 (14.30 i lavsesongen) gis det 30 % rabatt på billettprisen. Derutover kan du selv skrive ut rabattkuponger her (vær imidlertid oppmerksom på årstallet på kupongen).

Adresse: Autovía A7, Km 209 Mijas Costa, 29651 Málaga

Kontakt: 0034 952 46 04 04 / aqualand@aquamijas.com

Få mere informasjon om Aquamijas her.

2. Vannland Aqualand Torremolinos

Det største og eldste vannlandet i Malaga-provinsen ligger i Torremolinos, omkring en halv time med tog fra Fuengirola. Her er et vell av aktiviteter, blant annet 10 store vannsklier for voksne og 15 for barn. Mellom de mange vannområdene er det anlagt skjønne områder med kunstferdige hager. Mindre barn kan trygt boltre seg i et separat, barnevennlig område.

Aqualand Torremolinos

Prøv blant annet Europas høyeste vannsklie, den 22 meter høye ‘Kamikaze’! For de mindre vågale kan en tur i bølgebassenget anbefales.

Mat: Det er flere restauranter man kan velge mellom, men man kan også medbringe sin egen mat hvis man heller ønsker det (glassflasker er imidlertid ikke tillatt i parken).

Priser: Voksne 26 euro, barn (4-12 år) 18,50 euro, småbarn (3-4 år) 10 euro, og babyer gratis. Derutover skal man regne med å måtte betale for leie av badering, oppbevaring av verdigjenstander og andre tilsvarende tjenester.

Åpningstider: Aqualand holder åpent alle ukens dager fra 26. mai til 20. september. Juli og august klokken 10-19. Juni til september klokken 11-18.

Rabatt: Spar opp til 15 % ved å kjøpe billettene online. Å kjøpe billettene på forhånd på internett kan være en god idé, spesielt i høysesongen, hvor køen til inngangen ofte er lang. Hvis man kjøper billetter til det neste besøket allerede før man reiser hjem, kan man komme inn annen gang for rundt det halve av prisen.

Vannlandet i Torremolinos

Adresse: Calle Cuba 10, Torremolinos (knapt 2 kilometer fra togstasjonen Torremolinos. Det er lett å spasere).

Kontakt: 0034 952 38 88 88

Ytterligere informasjon om Aqualand Torremolinos.

Du kan også lese mer om andre vannland på Costa del Sol.

3. Parasailing Fuengirola

Gi barna en luftetur de sent vil glemme!

I behagelige sittestoler og sikkert fortøyet til en båt, flyr man av sted i en enorm fallskjerm, med Middelhavet under seg og den vakreste utsikt over Fuengirola. Flyturen varer godt og vel i 10 minutter, og opp til 6 personer kan være i luften sammen.

Smile High Parasailing Fuengirola

Smile High Parasailing ligger i Fuengirola havn og er lett å kjenne igjen på sine røde skilt og flagg. Ut over parasailing kan du også stå på vannski, bli med på fisketur eller kikke etter delfiner!

Kontakt: 0034 633 822 274 / 0034 952 465 001

Åpningstider: Parasailing mars til oktober klokken 11-18 (juli og august holdes det lenger åpent utover om kveldene). Båtturer avholdes hele året så lenge været tillater det.

Få mer informasjon hos Fuengirola Watersports.

4. Costa Water Park

En oppblåsbar, flytende hinderløype! Såre enkelt og så utrolig morsomt. Det er garanti for latterhyl og frydefulle hvin fra både barn og voksne! Nettopp i år 2014 er det åpnet tre helt nye hinderløyper i Fuengirola, ut over de allerede tre eksisterende i Marbella og Estepona.

Det vannbårne lekelandet ligger cirka 70 meter fra kysten på relativt dypt vann, så det er en fordel hvis man i det minste kan svømme sånn noenlunde. Noen av parkene har plassert små pontonger på vei ut til hinderløypa, slik at man kan hvile seg litt underveis.

Costa Water Park Fuengirola

Når man først er ute på hinderløypa gjelder det om å komme banen rundt ved hjelp av å springe, klatre, kravle, gli og rutsje rundt på de oppustelige forhindringene. Noen av forhindringene krever imidlertid en stor badering som kan enten lånes eller leies på stedet.

Åpningstider: Mai, juni og september klokken 11-19. Juli og august klokken 11-20.

Priser: 10 euro per time. Et dagspass koster 25 euro. Spør eventuelt etter rabattkuponer i kiosker og butikker. Billetter kjøpes i boden på stranden foran hinderløypa. Vær også oppmerksom på at ikke alle steder tar imot kredittkort.

Adresse: De tre hinderløypene i Fuengirola finnes vest for havnen i Los Boliches og på Carvajal-stranden. Se kart på hjemmesiden.

Kontakt: info@costawaterpark.com

Få mer informasjon på Costa Water Parks hjemmeside.

5. Båttur Fuengirola-Benalmadena

Fra Fuengirola kan man seile med ferge til Benalmádenas havn (Puerto Marina). Turen tar en time og byr på en fin utsikt over havet og kysten. Med litt hell kan man også se delfiner underveis, enten fra rælingen eller gjennom båtens bunn som er laget av glass! Det er adgang for rullestolsbrukere, og hunder er også tillatt ombord.

Ut over den alminnelige båtturen er det muligheter for å kunne bli med på seiltur enten ved solnedgang eller på spesielle delfinturer.

Båt Fuengirola Starfish 2

I Benalmádenas havn kan man slentre omkring og beundre alle de luksuriøse båtene og de overdådige luksusleilighetene som er spesielt designet til å passe inn havnens maritime og eventyrlige miljø. På havnen finner man også et rikholdig utvalg av butikker og restauranter, så det er også muligheter for en shoppingtur og en avslappende stund med god mat.

Benalmadena Puerto Marina

Priser: Voksne én vei 9 euro, retur 14 euro. Barn (3-11 år) én vei 5 euro, retur 8 euro.

Avganger: Alle dager fra Fuengirola klokken 11.30, 13.30, 15.30 og 17.45 (vær oppmerksom på at den siste båten ikke seiler i retur!). Avganger fra Benalmádena en time før. Fra november til mars seiles det kun tirsdag og søndag, da det er marked i Fuengirola.

Billetter: Costasol Cruceros’ kontorer i Benalmádena og Fuengirolas havn.

Kontakt: 0034 678 61 85 85

Få mer informasjon om Costasol Cruceros her.