De beste skandinaviske spisesteder i Fuengirola

Viva Bar & Restaurant

VIVA er en forholdsvis nystartet bar og restaurant som ligger i begynnelsen av den kjente restaurantgaten som populært bare kalles for "The Fish Alley". Det er i dette området man finner den største blandingen av forskjellige restauranter som ligger langs de smale gatene.

På VIVA tilbys det en klart svenskinspirert meny som inneholder alt fra falukorv til mer mer tradisjonelle retter som for eksempel hamburgere og nachos, dog med en aldri så liten vri, og signatursmaken ligger i retter med Asian Fusion stil. Min personlige favoritt er Bang Bang rekene, som gir en smaksopplevelse som blander det beste fra Spania, Skandinavia og Asia. På VIVA finner man også spesialtilpassede retter i forbindelse med både sports- og kulturarrangementer, som man dessuten også kan følge med på i selve restauranten mens man spiser da de har prosjektor og storskjerm.

PS: Liker man utfordringer finnes det en hamburger i størrelse XXL man kan bryne seg på. Hele 600 gram kjøtt pluss løkringer og pommes fritter, og klarer man den på under 20 minutter slipper man også å betale for den.

Adresse: Calle Moncayo 37

Åpningstider: Tirsdag - Søndag: 11:00 - 22:00

Kontakt: 951 505 195  -  951 505 195  -  Mob: 722 37 65 66

Facebooksiden til VIVA Restaurante

VIVA RESTAURANTE

 

Tres Amigos

Tres Amigos er en Svensk-Persisk restaurant som har holdt åpent i mer enn 10 år nå. Restauranten ble i sin tid startet av tre persiske brødre fra Sverige, men driver i dag kun av en av dem, ved navn Robin. Her finnes et stort utvalg av matretter, hvorav flere har typiske skandinaviske trekk som blant annet pizza med bernaisesaus, salat, rekesalat og gresk salat med ekte tzatziki. Det anbefales også å prøve den mer lokale retten plankestek, selv om prisen på nettopp denne kan oppfattes som høy i forhold til mange av de andre rettene. Restauranten har en svært hyggelig atmosfære, den blir sjeldent overfylt og man kan kikke på sportsarrangement på fjernsynet samtidig som man nipper til en forrett mens man venter på hovedretten. Så, har man lyst på litt mat med skandinavisk preg, kanskje en pizza (byens beste, i følge de som har vært der), så bør man så absolutt avlegge Tres Amigos et besøk. Reiser man som gruppe med individuelle ønsker i matveien gjør utvalget i restauranten den til et opplagt sted å spise, eller man kan ta for seg av den rikholdige bufféten som til en svært fordelaktig pris tilbyr flere gode retter i en og samme bestilling

Adresse: Calle Martinez Catena, Edif Sol Playa Portal 3 Loc 17

Åpningstider: Mandag - Søndag 12:00 - 24:00

Kontakt: 952 666 598

 Tres Amigos

La Chispa

La Chispa er en Svensk-Engelsk restaurant / kafeteria som serverer tradisjonelle svenske, skandinaviske og internasjonale retter. Den ligger like ved feria området, nær den svenske butikken Casa Nordica, og det finnes flere gode parkeringsmuligheter i området. Dessuten ligger det en lekeplass i nærheten hvor barna kan leke mens man spiser, og det er ikke større avstand enn at man kan holde øye med dem inne fra restauranten. De to store fjernsynsapparatene viser regelsmessig sport, og man bør også avlegge stedet et besøk ved en av de mange festlighetene som avholdes. Fredag er typisk rockekvelder, det arrangeres quiz, fotoutstillinger og på lørdag vises V75 direkte på storskjerm. Anders och Heather som eier La Chispa ser alltid ut til å ha tid til kundene sine, og den sosiale biten er minst like viktig som alt annet. Spesielt anbefales roastbiff med potetmos (serveres på søndager), og kjøkkenet holder kveldsåpent for de som ønsker seg noe å bite i litt etter at de andre restaurantene er stengt.

Adresse: Calle Jose Cuberos, Edf. Diana II, Local 7-8

Åpningstider: Tirsdag  -Lørdag 11:00 til 18:00. Onsdag - Fredag - 11:00 til de stenger(!). Søndag 11:00 - 17:00

Kontakt: 682 134 720  -  682 134 720

Facebooksiden til La Chispa

La Chispa 

Mix Lounge

Mix Lounge, en restaurant som tidligere het Da Vinci, har alltid vært et godt alternativ når det kommer til å ha en god stemning, god mat, godt drikke og ikke minst levende musikk. Denne Lounge er en skandinavisk bar og restaurant, men med kunder fra alle deler av verden. På menyen finner man en veldig interessant tapasmeny og en gang i blant avholdes det forskjellige arrangementer hvor det serveres buffét og annet liknende. Med en stor terrasse og en hyggelig innendørs servering, så spiller det ingen rolle om det er godt eller dårlig vær utenfor. Her kan man alltid finne mange trivelige mennesker og det er et livlig miljø. Mix Lounge oppdaterer jevnlig sin hjemmeside og sin Facebookside med informasjon om de ulike arrangementene, så hold øyne og ører åpne for både konserter med levende musikk og annet morsomt som skjer der.

Adresse: Calle Santa Rosa 2, Los Boliches

Kontakt: 952 58 80 27 - 952 58 80 27

Mix Lounge på Facebook

Mix Lounge

Restaurante Pueblo Lopez

Restaurant Pueblo Lopez er en restaurant med en lang historie som strekker seg over 35 år tilbake i tiden. Den første skandinaviske eieren var en svenske ved navn Kim, som sammen med sin hollandske mann tok over restauranten som selv idag fortsatt står med både samme navn og konsept. Folk i traktene omkring som fortsatt husker de opprinnelige eierne Kim og Pim er stadig stamgjester, og selv om selve restauranten faktisk ligger i et privat område er den likevel lett å finne. Like ved siden av togstasjonen i sentrum av Fuengirola. Man kan spasere til restauranten på et par minutter, selve terrassen ligger på et lite spansk torg med en fontene i midten, omgitt av sjarmerende balkonger, og vil man finne en rolig plass som formelig oser av Andalusisk sjarme,

I dag drives restauranten av Kims datter, Gabriella, som med god hjelp fra sin søster Katarina sørger for at den skandinaviske tradisjonell lever videre i Fuengirola. Med god internasjonal mat, utrolig hyggelig miljø og en fantastisk personlig service. Her kan man finne en stor variasjon av kjøtt og fisk på menyen, som inneholder noe for spisegjester i alle aldre. Dagens meny pleier å være en stor hit blant stamgjestene og den består som oftest av tre retter til en svært overkommelig pris. Savner man alle de gode sausene fra den skandinaviske matkulturen finnes det flere retter med blant annet fløtesaus på menyen. Et eksempel på dette er laks med dillsaus eller Fiskefilé Pueblo Lopez som kommer med hvitvinsfløtesaus, urter og reker. Har du tid og anledning til å stikke innom byen, eller bare leter etter en hyggelig og god restaurant, burde du så absolutt avlegge et besøk i Pueblo Lopez som ikke bare leverer en rik historie, men også veldig god mat i uslåelige omgivelser.

Adresse: C/. Mijas 9 Pueblo Lopez

Åpningstider: Mandag til Lørdag: 19:00 - 23:00 (Søndag Stengt)

Kontakt: 952 47 19 29 - 952 47 19 29

Facebooksiden til Restaurant Pueblo Lopez

Restaurante Pueblo Lopez

 

 

 

 

Har du tips og råd om hvilke restauranter vi burde legge til denne listen, så hører vi gjerne fra deg om det. Nøl ikke, men fortell oss om nettopp dine favorittspisesteder i Fuengirola, slik at andre også kan ta del i godbitene. Bokstavelig talt.