Fantastiske Fuengirola: 5 fine utflukter

Med sin 6 kilometer lange kyststrekning med mengder av fine strender, er det fristende å bare bli i Fuengirola-området. Men i den omkringliggende Málaga-provinsen venter det mange spennende områder og naturopplevelser. 

Costa del Sol's hovedstad – Málaga

Malaga havn

Med sine 600.000 innbyggere er Málaga Andalusias nest største by, kun overgått av Sevilla. Til gjengjeld har byen en favorabel plassering ved kysten, og mange fra Sevilla ferierer i byen. Ta en tur ned på stranden, Playa de la Malagueta, med det Blå Flagg, som ligger 10 kun minutter fra byens sentrum.

Vil man oppleve en av Málagas kulturelle severdigheder, må man ikke gå glipp av Picasso-museet, som ligger sentralt i byen på Palacio de Buenavista, Calle San Agustín 8. Museets sedvanlige åpningstider er tirsdag til torsdag, fra klokken 10 til 20, fredag og lørdag fra klokken 10 til 21, og søndag og andre helligdager fra klokken 10 til 20.

Ronda - full av overraskelser

Ronda

Få byer er omgitt av så fantastiske omgivelser som Ronda, og for å komme til denne sjarmerende landsbyen i fjellene, kan man leie en bil og kjøre vestover mot Marbella. Man skal kjøre videre nordover når man kommer til San Pedro de Alcántara, som ligger litt utenfor Marbella. 

Utflukter i og omkring Ronda er virkelig noen historiske vingesus. Her kan man oppleve hulemaleriene i Cueva de la Pileta, de romerske og arabiske broene, Puente Romano og Puente Arabé i sentrum av byen, som begge bærer vitnesbyrd om både keltisk og kristen bosettelse.

Den betakende kløften, El Chorro

El Chorro

Den lille landsby, El Chorro, ligger tett på byen Álora, og den er spesielt populær blant klatrere på grunn av dens rå og bratte klippevegger. El Chorro er også en opplagt destinasjon, hvis man vil ut på en sykkel- eller vandretur. 

Makelige Marbella

Marbella - Plaza de la Iglesia om natten

De rike og berømtes yndlingsby på kysten, Marbella, og man forstår lett hvorfor, når man sitter og nyter en drink i den sjarmerende gamle bydelen. Man kan komme til Marbella på en halv time fra Fuengirola.

Sentralt i byen på Plaza de la Iglesia kan man oppleve kirken, Iglesia de Nuestra Señora de la Encarnación. Prøv å tilrettelegge besøket samtidig med en av ​​messene, som starter klokken 19:00 alle dager i uken.

Gibraltar - den skjønne klippeøya

Gibraltar

Gibraltar er en stripe britisk territorium i Andalusia, som kjennetegnes ved sin 426 meter høye kalksteinsklippe. Man kan ta svevebanen opp til toppen, hvor man kan besøke Gibraltars botaniske have. 

På fastlandet har den britiske regjering pustet nytt liv i byens sentrum, med moderne bygninger, som huser barer, restauranter og andre virksomheter, som nyter godt av Gibraltars lave skatter.