Topp 5 steder du bør besøke på Fuerteventura

Mange mennesker sier at Fuerteventura er juvelen i Kanariøyenes krone. Øya er den nest største av Kanariøyene, det er kun Tenerife som er større, og den er stadig forholdsvis uspolert med en hyggelig stemning, selv om dens popularitet vokser for hvert år.

Fuerteventura har en svært avslappet og bohemisk atmosfære. Dens paradisiske strender tiltrekker seg surfere og andre vind- og bølge-entusiaster fra hele verden. Øya er også hjemsted for noen av de beste strendene i Europa, og den er derfor det perfekte feriemål for en ekte strandentusiast.

Corralejo

Fuerteventura er den østligste av Kanariøyene og ligger dermed tettest på den afrikanske kysten. Øya er derfor ofte påvirket av de kraftige varme vindene fra Sahara, som angivelig også skal ha vært med til å transportere sand til de flotte strendene på øya. Hvorvidt dette er sant eller ikke står foreløpig i det uvisse, men det avholder ikke sandbankene på Fuerteventura fra å være en av øyas store turistattraksjoner.

Corralejo

Uansett om du er på utkikk etter en aktiv eller en avslappende ferie, er Fuerteventura et fantastisk valg. Her kan du tilbringe dagene med å slappe av på de caribiske-lignende strendene, nyte lekker lokal mat og gå på oppdagelse rundt omkring på denne fantastiske øya. Vi har her samlet en oversikt over fem steder vi varmt kan anbefale, så din ferie på Fuerteventura blir en sann suksess.

1. Sandbankene ved Corralejo

Corralejo

Corralejo er et av ​​de mest populære ferieområdene på Fuerteventura og kan finnes på den nordlige spissen av øya. Like utenfor dette tidligere fiskerleiet ligger den berømte  Parque Natural de Corralejo, en fantastisk naturpark som kan skryte av enorme sandbanker på en 11 kilometer lang strekning. Disse bankene ligger helt paradisisk ut til Atlanterhavet.

Bankene ble erklært å være en naturpark i 2002, og området er både godt beskyttet, vedlikeholdt  og ikke minst rent. Den lange kyststrekningen blir neppe noensinne overfylt, da det er massevis av plass å boltre seg på.  Corralejo kommune arrangerer iblant forskjellige festligheter på stranden, som for eksempel Fuerteventura Kite Festival og konserter. Du kan leie surfbrett og annet utstyr til vannsport på stranden. Bare husk å holde øye med den klippefylte delen av stranden når du begir deg ut på havet!

2. El Cotillo og La Consja strendern

El Cotillo, Fuerteventura

Den sjarmerende landsbyen El Cotillo ligger også på den nordlige spissen av øya, og den er også på vei til å bli en meget populær destinasjon for dagsturer på Fuerteventura. El Cotillo er en meget liten landsby, så du vil kanskje blir overrasket over å finne mange gode fiskerestauranter her. De lokale beboere i området drar ofte hit i helgene og tilbringer en dag på en av ​​El Cotillos fantastiske strender, hvor frokosten og kanskje også kveldsmaten nytes sammen med familien. El Cotillo skylder også noe av sin popularitet til den praktfulle La Consja stranden. 

Playa La Consja, Fuerteventura

Den samme veien som fører til La Consja stranden fører også ut til fyrtårnet El Cotillo. Det ble bygget i 1897, og i dag finner du et sjarmerende lite fiskerimuseum (El Museo de la Pesca) like ved siden av. Entré til museet koster 5€. Museet gir et svært interessant innblikk i historien om denne lille, men sjarmerende landsbyen.

3. Betancuria

Fuerteventura - Betancuria

Betancuria var tidligere Fuerteventuras hovedstad. Den ligger i en dyp dal ved siden av ​​et uttørret elveleie. En franskmann ved navn Jean de Bethencourt grunnla denne byen i 1405 nettopp på det stedet den ligger nå, da han antok at den ufremkommelige plasseringen ville holde ubudne gjester vekk. Han levde ikke lenge nok til å se byen falle da den ble totalt ødelagt i 1593, da en pirat ved navn Jaban angrep byen med suksess og rev alt helt ned til grunnen. De sta og flittige beboerne påbegynte umiddelbart etter angrepet å gjenoppbygge byen, og den bevarte så også sin status som hovedstad inntil 1834. 

Betancuria, Fuerteventura

I en kort periode fra 1834 til 1860 ble nabobyen La Oliva øyas hovedstad før Puerto de Rosario ble den endelige hovedstaden. Betancuria er i dag en hyggelig liten landsby, som gjerne byr turister velkommen. Her finner du mange fine og morsomme butikker med souvenirer og kunsthåndverk i byens sentrum - foruten noen gode restauranter og kaféer. Gå ikke glipp av sjansen til å prøve en av ​​de mest populære delikatessene på øya, Queso Majorero, som er en stekt geitost servert med en god lokal marmelade eller honning.

4. Ajuy grottene

Ajuy grottene, Fuerteventura

Den lille kystbyen Ajuy ligger på den vestlige kysten av Fuerteventura og har noe virkelig forbløffende å vise deg. Fra sentrum av landsbyen går det en liten sti nordover langs kysten. Følg denne, og du vil finne noen fantastiske grotter, som opprinnelig var hemmelige skjulesteder for pirater. Det var også ved disse steinete kystene at Jean de Bethencourt kastet anker første gang da han ankom til øya i 1402.

Ajuy grottene, Fuerteventura

Når du vender tilbake til landsbyen kan du kanskje få et glimt av det berømte amerikanske skipsvraket SS American Star som grunnstøtte her i januar i 1994 på den lille stranden Playa de Garcey. Skipet ble aldri fjernet, men Atlanterhavets krefter har gjennom årene gradvist oppløst skipet så det nå kun er en mindre vrakdel tilbake, som til og med også er sunket så meget at den kun kan ses ved lavvann.

Før du forlater denne hyggelige landsbyen bør du nyte en lunsj på en av de sjarmerende restaurantene. De serverer helt fantastiske fisk og skalldyr!

5. Strendene Cofete og Barlovento

Cofete og Barlovento-strenderne,  Fuerteventura

Kun når du har kjørt ned på den steinete veien til de avsidesliggende strendene El Cofete og Barlovento kan du med rette si at du kjenner Fuerteventura. Hvis du tar denne forholdsvis ufremkommelige veien fra Morro Jable vil du formentlig angre det med det samme og heller overveie å kjøre tilbake igjen. Men hvis du derimot velger å holde ut og fortsetter videre til utsiktspunktet ved Frail y Pico de la Zara, vil du få den mest betagende utsikt ut over de to strendene Cofete og Barlovento. Og samtidig føle at turen virkelig var det hele verd. 

Denne rå kyststrekningen som er belagt med sand som innbyr til bare tær, er over 12 kilometer lang og inndelt i to strender, hvor den første er El Cofete, og den neste er Barlovento. Dessverre er bading nesten aldri mulig her på grunn av de voldsomme bølgene.

Cofete og Barlovento-strenderne,  Fuerteventura

Det er imidlertid noe magisk over disse strendene, og når du kommer hit fra de ofte overfylte strendene ved Morro Jable, så føles det litt som om du er landet på en annen planet, ja som om du virkelig har funnet et lite stykke av paradis på jorden.

Hvis du har lyst til å lese mer om Fuerteventuras mange muligheter, så kan du med fordel lese våre forslag til en syv-dagers reiseplan her.

Kart