10 vakre strender i Galicia

Tatt i betraktning at Galicia ligger i det ville vesten i Spania, er ikke strendene like kjente som de solrike lenger sør. Det bør imidlertid avlegges et besøk hvis man er i området på sommerferie, om ikke annet for å kunne vise frem bildene til familien når du kommer hjem.

 

Rodas

Rodas strand på øya Cies' naturpark

Nummer én på oppføringen i The Guardians oversikt over verdens topp 10 strender, kom som litt av en overraskelse. Las Islas de Cies, europas svar på de vestindiske øyer, er en klynge av øyer som ikke ville skille seg ut om den lå et sted i Karibien. Gavin McOwan beskrevet Rodas strand på Monteagudo som "en perfekt halvmåne av myk, blek sand omkranset av små sanddyner i ly i en rolig lagune av krystallklart hav".

As Catedrais

Katedralstranden, Galicia

Noen strender blir passende illustrert som de reneste katedraler, hvor man ved lavvann kan se opptil 30 meter høye buer. Reiser man 10 kilometer vest for byen Ribadeo, får man en tilnærmet religiøs opplevelse, helt uten å tre inn i en kirke.

Carnota

Carnota strand i Galicia

Carnota er den lengste stranden i hele Galicia, 7 kilometer lang og et naturlig paradis. Den galliske kysten er en av de mest utbygde i hele Spania, og omkranset av sanddyner og myr, er området et mekka for dyrelivet.

Bares

Estaca de Bares, Galicia 

Nær Estaca de Bares ligger en fremtredende klippe som også er Spanias nordligste punkt. Her ligger en strand som du kan ha noen dager for deg selv. Omgitt av frukthager, er det en fortryllende setting. Forbered deg på å bli betatt av Bares.

Xastelas

Galicia, Xastelas strand på øya Arousa

Praia de Xastelas er 790 meter lang og 50 meter bred, og en flott strand for familier. Det rolige vannet passer perfekt for de minste barna, hvor svømmeferdighetene kanskje ikke er helt på plass enda. Man kan skylle av seg den finkornete sanden i dusjene som finnes der, som hører til de begrensede fasilitetene på denne upåvirkede øya Arousa.

Gradin

Gradinstranden på Arousa øya

Arousa Bay er den største i Pontavedra provinsen, og det er her man finner den nydelige Gradin. Hvis man virkelig ønsker å komme vekk fra alt, er denne stranden det perfekte stedet å koble av i flipp-flopper.

Pantin

Galicia, Pantin strand

 

Det grønne gresset på Calicia viser vei til kanskje den beste surfestranden i Pantin. Kontinuerlige bølger gjør denne stranden spesielt nybegynnervennlig om sommeren, mens den blir betraktelig mer utfordrende i vinterhalvåret. Stranden ligger i den nordvestlige delen av Calicia, knapt 15 minutters kjøretur fra Cedeira.

Lumeboo

Lumeboostranden i Galicia

En annen populær strand blant surfere, er denne i Ferrol. Følg en smal sti ned til den myke sanden for å surfe, eller rett og slett hopp direkte ut i vannet fra en av knausene ovenfor. Fra et lavt punkt, selvfølgelig.

Chanteiro

Chanteiro strand, Galicia

Store steiner markerer endene på denne stranden som strekker seg i 200 meters lengde og 39 meters bredde. Du må klatre over dem for å oppdage viker som ligner noe tatt ut av filmen om Skatteøya. Alternativt kan man legge ut håndkleet på den gyllenbrune sanden og motta din anbefalte daglige dose av vitamin A.

A Lanzada

Lanzada strand i O Grove (Pontevedra) Galicia

A Lanzada er en av Galicias mest populære strender. Ikke bare ved Sankt Hans, selv om dette er kvelden når lokale kvinner med ønske om å bli gravide drar ned til vannet i forbindelse med et gammelt fruktbarhetsrituale. Blant andre besøkende til stranden, finnes det trekkfugler som flyr her til om vinteren til å yngle. Det må være noe i vannet.