Fem Fantastiske Dagsturer i La Coruña

La Coruña ligger i det nordlige Galicia. Herfra kan man reise både nordover, østover, sørover og vestover for å utforske regionen ytterligere.

Ferrol

Ferrol strand

Man kan trekke en diagonal linje mellom La Coruña i sør og Ferrol i nordøst, en linje som vil krysse Atlanterhavet. Dessverre finnes det ingen fergeforbindelse, så man må enten velge å kjøre rundt, eller ta toget. Ferrol er en travel havneby, men det er strendene rundt som den er mest kjent for. Strender hvor det å gjøre absolutt ingenting er den mest foretrukne aktiviteten.

Finisterre

Finisterre klippe og fyrtårn

En gang i tiden av det kjent som verdens ende slik vi kjente den, og det er nettopp det Finisterre bokstavelig talt også betyr, "verdens ende". I dag er stedet mest kjent som det nest siste stoppestedet på Camino de Santiago, en 90 kilometer lang vandrerute som ender i den nærliggende byen Santiago de Compostela.

Tradisjonen tro, skal dagens pilgrimmer brenne sine klær og støvler ved Finisterre, men man kan også nøyes med å legge dem pent fra seg på en av de flotte strendene i området. Disse strendene er Arnela, Mar de Fora, og Riveira.

Monfero

La Coruna - Monfero kloster

Det tar rundt 45 minutter å kjøre fra strendene i La Coruña til Monfero, beliggende midt i et frodig jordbruksdistrikt. Det er også her man finner Monfero Abbey, Monasterio de Santa María de Monfero, et tidligere Cistercienserkloster.

Muros

Muros - utsikt 

En annen skrå linje forbinder La Coruña med Muros. Men denne går mot sør-vest. Og hva bedre er, denne ruten kan tilbakelegges på på hjul.

Det beste alternativet for å komme frem til Muros på under en og en halv time, er å kjøre en kombinasjon av hovedveiene AG-55 og AC-403. For den ferskeste fisken skal man legge turen ned til havnen tidlig på kvelden, for det er da trålerne lander sin fangst og det holdes provisorisk auksjoner hvor man garantert kan gjøre et røverkjøp.

Santiago de Compostela

Santiago de Compostela

Man behøver ikke være pilgrim for å fullføre den verdensberømte Camino de Santiago og reise til denne historiske byen. En tur fra La Coruña til Santiago de Compostela tar litt i underkant av en time. Husk at enkelte strekninger er bomveier, så ta med kontanter.

Galicias hovedstad har en gamleby som av UNESCO ble erklært et World Heritage Site i 1985. Er man i byen må man absolutt legge turen om torget for å se den imponerende katedralen. Går man ti minutter til Parque de San Domingos de Bonaval blir man belønnet med en fantastisk utsikt.