24 timer i Girona

Girona er ikke kun et sted man lander med lavprisflyselskapene, før turen går videre til Barcelona eller Costa Brava. Bli en dag og se hva byen har å tilby, og alle kan unnvære 24 timer når det går noe godt, som det å se en vakker by i Spania

Església og Pont de Sant Feliu

Pont de Sant Feliu og Sant Feliu Kirken. Girona

Parker leiebilen i parkeringskjelleren som ligger like ved Parc de la Dehesa. Ta snarveien over broen Pont de Sant Feliu fra 1995, som forbinder Gironas gamle bydel med den nye, på hver sin side av elven Onyar.

Det flate taket på klokketårnet på Gironas katedral, vil helt sikkert fange din interesse. Det samme vil statuen av Leona de Girona (Gironas Løve), en statue av en løvinne, halvveis oppe på en søyle. Ved siden av statuen er det en stige, da det sies det hjelper folk til å bringe lykke til byen, hvis man kysser den i baken(!) En gammel spansk tradisjon.

Katedralen er bygget til Gironas patron, Sankt Narcis, også kjent som "Fluenes Helgen". I følge et gammelt sagn skal det ha kommet en sverm av fluer ut fra Sankt Narcis' gravkammer i 1285, som plaget de beleirende franske troppene så mye, at de til sist trakk seg ut av byen. Like ved gravkammeret er det et stort veggmaleri, som viser beleiringen og fluesvermen.

El Call

Girona Jødiske Kvarter

The Call er navnet på Girona's jødiske kvarter. Tatt i betraktning at byen er hovedstad for jødedommens mystiske kabbalistiske trosretning i middelalderen, er det ikke overraskende at nettopp denne del av gettoen er nesten perfekt bevart, til tross for La Reconquista i 1492, hvor samtlige jøder i Spania ble landsforvist.

Episenteret for denne jødiske gettoen er Carrer de la Forca, hvor du i middelalderen ville ha funnet alle Gironas tre synagoger. I dag kan du istedenfor utforske et av de elleve galleriene, og byens museum for jødisk historie. 

Pont de Pedra

Girona, Pont de Pedra

Byggeriet av stenbroen Pont de Pedra ble påbegynt under Dronning Isabel II's regjeringstid i 1850. Broens arkitektur fremstår best i de tidlige kveldstimene, hvor lysene danner romantiske skygger under broens hvelvinger. Perfekt for en kveldstur.

Katedralen i Girona

Girona, Katedral

Katedralen i Girona har en storslått utsikt over byen. Her er det mulig å besøke flere forskjellige tidsaldre, idet trappen til tårnet er bygget i det 17. århundre, klosteret som ligger ved Katedralen kan dateres tilbake til det 12. århundre, mens selve klokketårnet er enda eldre, det ble nemlig bygget tilbake til det 11. århundre.

Åpningstidene for et besøk i Gironas katedral er som følger; april til oktober fra klokken 10.00 til 20.00, alle ukens dager. Fra november til mars fra klokken 10.00 til 19.00, også alle ukens dager.