De 10 beste strendene på Gran Canaria

Gran Canaria er berømt for den gode kvaliteten på strendene sine, og her er vår lille guide til de ti beste av dem. Så husk solkrem, kast klærne og lad batteriene i form av naturlige D-vitaminer direkte fra solen.

Anfi del Mar

Anfi del Mar stranden

Riktignok er Playa de las Teresitas en kunstig strand, men den regnes likevel som den vakreste på Tenerife. Gran Canarias andre kunstige strand, Anfi del Mar, i den sydvestlige delen av øya er i samme stil, med en fantastisk utsikt over både palmetrær og blomster. Noe som gir et harmonisk helhetsinntrykk, spesielt sett i kombinasjon med det turkise vannet og de romlige omgivelsene, som gjør at dette er en helt spesiell strand å oppholde seg på.

Güigüi

Güigüi stranden

Guigui er en god strand å besøke dersom man ønsker å gi naturismen en sjanse. På denne stranden er det nemlig valgfritt hvorvidt man vil ha på seg klær eller ikke, så har man et ønske om å ubekymret springe rundt i solen uten en tråd på kroppen har man muligheten til det nettopp her. Dessuten er man ofte ganske så alene på stranden, som egentlig består av to strender nederst i en ravinedal, da den ikke er blant de enklest tilgjengelige.

Las Canteras

Las Canteras

Las Palmas de Gran Canaria var opprinnelig øyas hovedmål før i tiden, og når man ser ut over Las Canteras, den lengste stranden på Gran Canaria på 2,8 kilometer, er det lett å forstå hvorfor.

Da turistene oppdaget at den sørlige delen av øya var solrikere enn resten, begynte man sakte men sikkert å utvikle området spesielt med tanke på feriegjester. Tidligere var byen en del plaget av en slags tåke, panza del burro, (eselets buk) som ofte la seg over området i sommermånedene, men i de siste årene har ikke dette vært noe problem, noe som igjen gir seg utslag i feriebesøket i området.

Maspalomas

Maspalomas

Med en beliggenhet delvis i ørken og delvis i nudistsonen, er Maspalomas en av Gran Canarias mest kjente strender. Selve området den ligger i er naturrevservat, hvilket også er årsaken til at området ikke videreutvikles til et ordinært feriested slik man kjenner dem andre steder på Kanariøyene. Dessuten gjør dette at uansett hvor mange turister som kommer dit, blir den aldri direkte overfylt og det er likevel mer enn nok plass til alle.

Mogán

Mogán

En annen kunstig laget plass for soling er det sjarmerende strandområdet som ligger i Puerto de Mogán. Langt borte fra alle severdighetene i den ellers så søvnige kommunale hovedstaden ligger dette området som på grunn av alle kanalene har fått det treffende kjælenavnet "Lille Veneiza". Puerto de Mogán er også et av de mest elegante stedene man kan bo på øya, og stranden er viden kjent for sin renhet og fordi den er så rolig.

Playa del Inglés

Playa del Inglés

Hvorfor denne stranden er kjent som "den engelske stranden" er det ingen som riktig kan gi noe godt svar på, spesielt ikke siden den også har en tysk og skandinavisk del, og faktisk også en spansk en. Med en lengde på 2700 meter er den cirka 100 meter kortere enn nabostranden Maspalomas, hvilket gjør den til øyas tredje lengste strand.

Puerto Rico

Puerto Rico

Det er ikke bare navnet Puerto Rico har til felles med det lille landet i Karibia, det er også et tydelig karibisk preg over Gran Canarias Puerto Rico. Kanskje det er palmene, den nesten alltid blå himmelen, det sterke solskinnet, eller rett og slett bare den avslappende atmosfæren og følelsen av ro og harmoni som hviler over byen.

Sardinia del Norte

Sardina del Norte

Må ikke forveksles med Sardina del Sur som ligger nærmere Vecindario. Sardina del Nortes krystallklare vann er svært populært blant dykkere og fiskere, og som navnet tilsier, er sardiner en selvskreven rett på de lokale restaurantene, en rett som alltid serveres med sitronskiver.

Tauro

Tauro

Med en total lengde på 440 meter er Tauro kommunen Mogáns lengste strand. Hvilket kommer godt med med tanke på strandens popularitet og alle menneskene som kommer hit for å sole seg og bade i høysesongen. Stranden er dekket av myk mørk sand som gir et fantastisk behagelig underlag å både gå og ligge på, og hele området er rent og pent, og det er satt opp flere søppelkurver som tømmes regelmessig.

Tufia

Tufia

Dette er ikke bare en vel bevart hemmelighet på denne lille øya, det er også denne stranden lokalbelkningen foretrekker når de skal nyte litt tid i solen. Her finnes ingen barer eller restauranter, så husk å ta med en velfylt nistekurv, eller man kan kjøpe seg noe å drikke og en matbit på restauranten som ligger ved siden av parkeringsplassen ovenfor. Stranden er lett å finne, og det er godt skiltet hvis man kommer motorveien via El Goro avkjørselen.