De beste fotturene på Gran Canaria

Det er betraktelig mer å finne på på Gran Canaria enn bare å fylle på brunfargen ved svømmebassenget eller å ligge horisontalt nede på stranden. Den aktive feriegjesten vil finne stor glede av å følge en av de mange stiene rundt omkring på øya, stier som opprinnelig ble brukt av esler med trekkvogner og pilgrimmer, men nå også som turistruter. Sjekk ut vår oversikt over de beste fotturene på Gran Canaria.

Camino de Santiago

Camino de Santiago

Nei, ikke Galicias versjon av Camino de Santiago men Gran Canarias "alle vandreturers far". Tradisjonelt har denne hundre år gamle banen koblet sør-sentrale San Bartolomé de Tirajana sammen med Galdar i nord-vest på øya. Eller mer spesifikt Obispado Diocesis de Canarias i det tidligere Plaza de Santiago med sistnevntes Iglesia Matriz de Santiago de los Caballeros.

Nå er imidlertid ikke denne ruten en ren pilgrimsrute lenger, og i 2011 ble den inkludert på det offisielle turistkartet som en utvidet del av rutenettet knyttet til feriestedet Playa del Inglés, noe som gjør det mulig å følge oppmerkede pilgrimsleder fra kyst til kyst. En tur man bruker godt og vel to til tre dager på å gå.

La Goleta til Roque Nublo

Roque Nublo

En to timers rundtur fra parkeringsplassen ved La Goleta, som er å finne langs veien som forbinder Ayacata med Pozo de las Nieves, belønner turgåerne med en fantastisk utsikt over Gran Canarias ikoniske "Himmelknaus".

Fyll opp rasjonen med niste i form av mandler og ost i parkeringsplassens kiosk og glem ikke å ta med rikelig med vann på turen. Som ved de fleste andre vandrerutene på Gran Canaria er det viktig å være forberedt på høye temperaturer, og på de varmeste sommerdagene kan det å begi seg ut på slike turer være direkte farlig, med mindre man har forberedt seg godt på forhånd.

Vandresesongen strekker seg hovedsaklig fra oktober til mai, og selv om du troligvis starter turen under en brennende sol, kan det fort bli relativt kjølig straks man kommer litt opp i høyden. Kle deg derfor gjerne i tøy som ligger i flere lag, slik at det er enkelt å regulere hvor mye tøy du bør ha på deg for å holde en komfortabel temperatur underveis.

Tasartico til Guguy

Guguy Ruin

En litt "juksete" måte å komme til den isolerte stranden Guguy på er med båt, men hvis man virkelig ønsker å oppleve den naturlige skjønnheten fra sin beste side, bør man besøke området via den godt skiltede ruten fra Tasartico. En tur som normalt tar et par timer å gå. Guguy er egentlig to strender, Guguy Chico og Guguy Grande.

Tejeda til La Culata

La Culata

Den fantastiske hvitkalkede landsbyen Tejeda i sentrum av øya er et perfekt sted for en liten pause fra all vandringen. En kort og populær tur herfra er å gå opp til den enda roligere grenda La Culata. Der du finner Bar Roque Nublo som også inneholder en liten dagligvarebutikk.

Obispado Diocesis de Canarias