De fem beste strendene i det sydlige Gran Canaria

Gran Canaria - Maspalomas fyrtårnDet sydlige Gran Canaria er stedet hvor du finner de fleste feriestedene, og følgelig også her du finner de mest kjente strendene. De fleste har vel hørt om Playa del Inglés og Maspalomas, og det er ikke uten grunn. Finn ut mer om disse to, og hvilke andre som befinner seg i samme område.

Bahía Feliz

Timing er alt på denne San Bartolomé de Tirajana stranden. Alt avhengig av om du besøker den på høyt eller lavt tidevann, vil du finne en liten steinete bukt der håndklærne kjemper om plassen eller en mer sjenerøst proporsjonert sandete en som ser ut som en side fra en brosjyre om et tropisk paradis. Strandens navn oversettes best til "den glade strand", og er godt skiltet allerede fra motorveien av. Reiser man sørover motorvei GC-1 fra lufthavnen, skal man være særdeles distré for ikke å få med seg hvor avkjøringen er.

El InglésPlaya del Ingles - Gran Canaria

Med sine 2,700 meters lengde, er El Inglés (eller Playa del Inglés som den er bedre kjent som) den tredje lengste stranden på Gran Canaria – etter Las Palmas' Las Canteras og den nærliggende nabostranden Maspalomas.

Stranden er også regnet som en av de mest populære, og sammen med Maspalomas og den nærliggende San Agustín bidrar El Inglés til å gjøre dette området til et av de mest besøkte turiststedene i hele Spania.

Selve feriestedet Playa del Inglés er med sine uattraktive 1970-tallslike kjøpesentere veldig annerledes enn selve stranden El Inglés. Der de tidligere nevnte kjøpesentere med sine små barer synes stadig proppfulle, nesten på grensen til å føles litt klaustrofobisk til tider, føles stranden aldri overbefolket. Ikke en gang på de mest solrike dagene.

MaspalomasMaspalomas strand - Gran Canaria

Å ta et fotografi av sanddynene er som å komponere ditt eget postkort. Hvis du ønsker å besøke Maspalomas, er alt du trenger å gjøre bare å gå vestover fra Playa del Inglés. Så enkelt er det.

Den verdenskjente oppdagelsesreisende Christopher Columbus besøkte som kjent øya så tidlig som i 1492, på sin ferd mot vest hvor han senere oppdaget Amerika. Hva som er mindre kjent er at Columbus returnerte til Gran Canaria ti år senere, men denne gangen unngikk han hovedstaden og oppholdt seg istedet for i Maspalomas hvor han lagret både ved og vann, og nøt seg noen late dager i solen. Hvilket sannsynligvis gjorde ham til den første turisten på Gran Canaria.

Montaña Arena

Det er ikke mye å se på denne 258 meter lange strekningen med strandlinje. Bortsett sand, sand, og litt mere sand. Og det er ikke noe rart at denne stranden heter "Fjellet av sand". Som en del av Bahia de Santa Aguedas rekke av strender, vil du likevel være nødt til å måtte gå i ti minutter fra en parkeringsplass for å nå Montaña Arena, som derfor forståelig nok er mer et reisemål for lokalbefolkningen i stedet for turister.

Pozo Izquierdo

Santa Lucía de Tirajanas eneste strand vil nok ikke vinne mange skjønnhetskonkurranser, men det den mangler i utseende, tar den derimot igjen for i all-round sportslighet. Vindhastighetene her når lett opp i 60 kilometer i timen, noe som gjør Pozo Izquierdo den fremste stranden for vindsurfing på øya.

Som arena for både internasjonale konkurranser og mindre surfeskoler, passer stranden perfekt for alt fra wannabesurfere til hardcore profesjonelle. Er man ikke til denne type aktiviteter, kan man alltids innta terrassen på restaurant El Viento (Vinden) hvorfra man stille og rolig kan beundre de dyktige vindsurferne mens man nyter en rett fra den internasjonale menyen som også inneholder et allsidig tilbud av vegetarretter.