Gratis ting man kan se og gjøre på Gran Canaria

Mens du er nødt til å dykke dypt i lommeboka for å kjøpe mat og drikke på øya, er det nok av ting å se og gjøre, som ikke krever noen større inngrep i økonomien. Alt fra strender til museer er gratis, så hvorfor ikke utnytte dette for å få mest mulig ut av ferieoppholdet på Gran Canaria?

Nyt stillheten i Gran Canarias fantastiske natur

Utsikt fra Tejeda

Det indre av øya er grønnere enn du tror, takket være Gran Canarias status som et minikontinent, hvilket er perfekt for fotturer. Det er mange godt merkede stier og caminoer som turgåere kan følge, og for de mer erfarne vandrerne tilbys en nylig renovert og utvidet Camino de Santiago en rute som strekker seg fra kyst til kyst.

Livet på en strand

Quintanilla Strand, Gran Canaria

82 strender står for ikke mindre enn 60 av Gran Canarias 236 kilometer kystlinje. Nordsiden byr stort sett bare på røffe strender som for eksempel Quintanilla på bildet ovenfor. På østkysten finner man mange fine favoritter, som for eksempel de nærliggende Aguadulce og Tufia.

Lenger sør på øya finner man ikke bare de fleste turistene, men også strender som Playa del Inglés og Maspalamos. Vestkysten derimot, har noen av øyas vakreste strender, deriblant Guguy (Güi Güi) for å nevne en av dem. Man kan trygt si, at uansett hvor på Gran Canaria man befinner seg vil man kunne finne en strand for enhver smak.

Ta en tur med Gran Canarias tidsmaskin

Vegueta bygningen - Gran Canaria

 

I Las Palmas' gamle bydistrikt, Vegueta, er historien aldri langt unna, og det meste er helt gratis å gå rundt og kikke på, både utvendig og innvendig. Blant annet dominerer St. Anne Katedrals tvillingtårn bybildet og med sitt sammensurium av stiler er den en riktig arkitektonisk kuriositet man absolutt bør besøke. For virkelig å føle den magiske atmosfæren, anbefales et besøk en dag det er messe i kirken.

Like i nærheten finner du Casa Museo de Colón, huset Columbus i sin tid bodde i, da han var guvernør på øya. Huset tilhørte egentlig aldri Christopher Columbus, og selv om han nå er mest kjent for sin oppdagelse av Amerika, var han altså på den tiden guvernør på Las Palmas. Huset er i dag museum og man kan komme inn og se kartene Columbus brukte for å navigere til Amerika, sammen med en miniatyrkopi av flåten av skip han og mannskapet benyttet seg av til reisen.

Rett rundt hjørnet finner du Ermita de San Antonio Abad. Her ba i følge legenden Christopher Columbus om guddommelig hjelp, før han fortsatt reisen mot vest. På den andre siden av veien kan man besøke Triana for en kopp kaffe og en matbit på Hotel Madrid på Cairasco Square - der den beryktet gjest og senere diktator Franco planla militærkuppet som kick-startet den spanske borgerkrigen tilbake i 1936.