Her bør du bo på Gran Canaria

Finn ut hvor du vil bo på Gran Canaria, – et av de mest berømte og populære turistmålene på Kanariøyene. I årevis har denne øya vært kjempepopulær, ikke bare på grunn av det gode været hele året rundt, men også på grunn av sin kultur, sitt uteliv og fantastiske natur.

 

For dem som er ute etter en solfylt ferie selv på vinterstid, er det heteste tipset å leie en feriebolig på Gran Canaria – ”Øya som alltid har vår”, og der naturelskere, folk som vil utforske kulturen og strandløver vil finne sitt perfekte reisemål.

 

Familieferie på Gran Canaria

Det er ikke så merkelig at familier elsker Gran Canaria, for de mange attraksjonene på øya gjør en ferietur med barn til et virkelig eventyr. Hver dag venter nye opplevelser. Reisemålene på sørsiden av øya garanterer så godt som alltid varmt vær og de lange sandstrendene er ideelle for en familieferie på Gran Canaria.

 

En av de mest familievennlige stedene å bo på Gran Canaria er Maspalomas. Noen villaer i Maspalomas har utsikt over de fantastiske strendene på øya og ligger nær den største attraksjonen i området, nemlig de enorme sanddynene. Disse fredede sanddynene er kjent for å minne om den varme sanden i Sahara-ørkenen og ble dannet under siste istid. Barna vil kose seg i timevis med å klatre og rulle ned sanddynene.

I tillegg til de lange og brede strendene, er tettstedet godt tilrettelagt for familieturisme. Her finnes et stort utvalg av restauranter med både spansk og internasjonal mat, butikker, kiosker og supermarkeder. Det er også flere fornøyelses- og temaparker i nærheten av Maspalomas for dem som søker utfordringer. I badelandet Aqualand Maspalomas kan hele familien ha en morsom dag sammen, og for dem som foretrekker pariserhjul, berg- og dalbane og lekebiler bør turen gå til fornøyelsesparken Holiday World.

Puerto Rico de Gran Canaria ligger på sørvestsiden av øya og sies å være det mest familievennlige feriestedet på Gran Canaria. Playa Amadores er en kunstig strand (sanden kommer fra Sahara) og er et av favorittstedene for en dag på stranden med barn. Den myke, gylne sanden og det rolige vannet gjør dette til et ideelt sted for småbarn og yngre svømmere. Stranden har mange tilbud, barer og restauranter. For større barn vil vannsportaktiviteter og båtturer være populært. Er dere heldige, kan dere oppleve både delfiner og hvaler i dette området.

Strandferie på Gran Canaria

Strendene på Gran Canaria strekker seg over en 60 km lang kystlinje, og for virkelig å nyte sjarmen ved de lokale strendene, bør dere leie en villa eller leilighet på Gran Canaria, nede ved sjøen. Noen av de beste strendene på Gran Canaria er Playa del Ingles, Maspalomas og strendene i San Agustin. Maspalomas utgjør et vernet naturområde på grunn av de flotte sanddynene, og noen steder langs disse strendene ligger områder som er avsatt til nudister og vannsportaktiviteter. 

Sanddyner på Gran Canaria

I Las Palmas har Playa Las Canteras blitt kåret til den beste bystranden i verden, fordi den har bedre vær enn andre strender og er heller ikke utsatt for forurensning slik som andre strender som ligger til storbyene. Las Canteras er stor nok til at du fortsatt føler at du befinner deg i urørt natur, selv om stranden faktisk ligger i sentrum av byen. Den sørlige delen av stranden har ingen rev, og bølgene her innbyr til både vind- og kitesurfing.

Strendene på Gran Canaria er noen av de mest spesielle i Europa. Noen av dem er konstruert med sand fra Sahara og Karibia. Strender som Puerto Mogan og Amadores har blitt sammenlignet med strendene i Puerto Rico. For å nyte disse karibiske strendene, kan du bo i Patalavaca, et rolig feriested med stille, grunt vann og ren hvit sand som er importert fra Bahamas.

De som ønsker å utforske de mer avsidesliggende strendene på Gran Canaria, bør dra til Güigüí-stranden. Den er ikke like lett tilgjengelig som de fleste strendene på øya, for hit kan du bare komme med båt eller ved å gå på en fem kilometer lang sti. Det finnes ingen butikker eller restauranter, og når du kommer fram, kan det godt hende at du har stranden helt for deg selv. Güigüís sjarme skyldes også den mørke og vulkanske sanden som minner om øyas vulkanske fortid.

Romantisk ferie for par på Gran Canaria

Gran Canaria er et idyllisk feriemål også for par. Gå lange turer langs strandpromenadene, nyt et romantisk måltid mens sola går ned og del en lat morgen med frokost på en uteservering med utsikt over havet. Hvis dere søker et rolig og intimt sted, bør dere vurdere ferieleiligheter i Agaete som ligger på nordsiden av øya. Her er de rustikke og hvitkalkede husene pålagt ved lov å ha grønne eller brune dører og skodder eller hvite vegger og i havnen blå dører som føyer ytterligere sjarm til byen.

Gran Canaria er et av de få stedene i Europa som har et klima som gjør det mulig å dyrke kaffe. Hvis dere bor i Agaete, kan dere ta en romantisk utflukt til en kaffeplantasje i nærheten. Finca Los Castaños tilbyr en guidet tur der dere vil lære om prosessen med å dyrke og forberede kaffe. Turen avsluttes med smaksprøver.

 

Bodega Los Berrazales er et annet fint sted for par på ferie på Gran Canaria. Ikke bare er dette en vingård, den har også en kaffeplantasje og frukthager med tropisk frukt. Prøv alle produktene som vingården har å by på, utforske bodegaens historie og tilbring en solrik ettermiddag med å vandre rundt på markene og i frukthagen.

Ta romantiske spaserturer langs Agaetes smale gater med tradisjonell kanarisk arkitektur. Husk å sjekke ut den botaniske hagen El Huerto de las Flores, full av frodig vegetasjon. Et perfekt sted for en piknik for to. Agaete-dalen er øyas mest landlige reisemål, kjent som den "fruktbare dalen" og rommer frodige, grønne furutrær på veien ned til sjøen. Den dype dalen er ideell for par som ønsker å unnslippe turister, koble fra og oppleve lokalt liv på Gran Canaria. Ikke glem å stoppe ved et av oppkommene og drikk av vannet. Lokalbefolkningen sverger på at det gir god helse og et langt liv. 

Puerto Mogan på Gran Canaria

Fullfør ferien for to ved å besøke "Lille Venezia" i Puerto Mogan. Navnet har stedet fått på grunn av sine mange kanaler. Denne lille fiskerlandsbyen av smale, hvite gater er full av farge og karakter. Finn et romantisk sted for lunsj i en av de mange restaurantene med fantastisk utsikt over havnen og finn noen typisk kanariske pyntegjenstander fra fredagsmarkedet.

Kultur, attraksjoner og sightseeing på Gran Canaria

IHvis du vil oppleve lokale tradisjoner på ferien din, er det beste stedet å bo på Gran Canaria i hovedstaden Las Palmas. Byen er kjent for å ha det beste byklimaet i verden og er full av sightseeing-muligheter, – i tillegg til at Las Palmas er et ideelt utgangspunkt for utflukter til nærliggende byer.

Fargerike hus i Vegueta i Las Palmas

Du kan vandre rundt i den eldste delen av byen - La Vegueta. Slentre deg gjennom gatene og beundre arkitekturen fra kolonialtiden, gå inn i Columbus-huset (Museo Casa de Colón) der Columbus oppholdt seg da han besøkte øya og besøk den imponerende katedralen Santa Ana. Sett av noen timer for å utforske Kanariaøy-museet og lære om den kanariske kulturen.

 

Dersom du bor i Las Palmas, må du ta turen til Triana som sammen med La Vegueta er blant de eldste delene av byen. Slapp av i en pub og prøv lokale delikatesser som papas arrugadas (”skrukkedde poteter” med sterk saus) og beundre de gamle husene fra det tolvte århundret.

Hvis du ønsker å fordype deg i den kanariske kulturen, finn deg en ferieinnkvartering i Aguimes på den østlige delen av øya. Det er et flott sted å se og føle hva livet på Gran Canaria var før turismen satte inn. Byen ser ut som en katalog av perfekte restaurerte bygninger, kirker og torg som inviterer deg til å tilbringe lange ettermiddager med et glass lokal vin på en av de tradisjonelle kafeene.

Natur og turer på Gran Canaria

Forelsk deg i Gran Canarias naturlige og rike landskaper med sine frodige furuskoger, fjellrike områder og fantastisk havutsikt. Å vandre på Gran Canaria har blitt en viktig del av ferien for mange turister på øya. Mange ønsker å komme ut i naturen, puste inn frisk luft og prøve ut nettverket av stier. En av de mest kjente og historiske rutene er ”Caminos de Santiago” – kongeveiene. Det er fortsatt mulig å krysse hele øya via disse stiene. Etter en dag med vandring bør du dra til Puerto Mogan for å fylle opp med mat og drikke på en av de mange restaurantene og kafeene. Noen av de mest populære turstiene på Gran Canaria starter forøvrig rett i nærheten.

Hvis du vil slappe av og koble fra, så finn deg en bolig i en tradisjonell kanarisk pueblo med lokale tavernaer, barer og en litt søvnig atmosfære. Lei en leilighet i San Bartolomé de Tirajana som ligger langs Camino de Santiago-vandringsruten og som er et av de beste stedene å bo på Gran Canaria dersom du vil sykle. Med godt vedlikeholdte veier, et hyggelig klima, fantastisk natur og den største kommunen på øya, kan du utforske det imponerende landskapet på sykkel.

Gran Canaria har blitt kåret som en av verdens beste steder for vindsurfing. Vannsportentusiaster bør dra til strendene i Las Palmas de Gran Canaria. Las Canteras-stranden er spesielt populær blant vindsurfere året rundt. Hvis du vil ha inspirasjon fra fagfolk for å takle bølgene, dra til Pozo Izquierdo der vindene kan komme opp i nesten 100 kilometer i timen.

 

Gran Canaria har også blitt kalt Europas Hawaii med sine ideelle forhold for surfere hele året rundt. Vinden som hele tiden blåser mot land kan bli opptil 5 meter høye på nordkysten av øya, mellom Las Palmas og Gáldar.

Natteliv på Gran Canaria

Bo i Las Palmas dersom du vil oppleve noe av de beste nattelivet på Gran Canaria. I denne største byen på øya, er det et omfattende tilbud av barer, restauranter og klubber. Det finnes en rekke diskoteker, og de er fulle hver natt med lokalbefolkning, studenter og turister. I tillegg til tradisjonelle barer finner du trendy klubber, irske puber og utesteder med levende musikk. Besøk en av barene på taket som ligger på toppen av byens høyeste bygninger og beundre panoramautsikten.

På sørsiden av Gran Canaria finner du det beste nattelivet i Playa del Inglés, Maspalomas og Puerto Rico som ligger i bare kort avstand fra hverandre. Interessant nok foregår en stor del av nattelivet på Gran Canaria i kjøpesentre som blir til store klubber om natten. Yumbo, Plaza og Kasbah er de mest populære feststedene, – ideelle hvis du bor i Playa del Inglés.

 

Finn en av de mest berømte klubbene i verden i Playa del Ingles - den prestisjetunge Pacha Gran Canaria. De har arrangementer hele året gjennom, og det er lurt å sjekke deres hjemmesider før du drar, for ofte må du ha kjøpt billett på forhånd for å kunne delta.

Hele Gran Canaria er LGBT-vennlig, men hvis du leter etter Gran Canaria Pride-arrangementer, så er Maspalomas og Playa del Inglés et godt valg. Det er mange muligheter for dem som vil på båtfest i Gran Canaria der alkoholen flyter og noen til og med har et boblebad til disposisjon for festfolk! Den mest kjente båtfesten er MTV Pacha Party Boats, et cruise som foregår hele året hver mandag, tirsdag, torsdag, fredag og lørdag.

Vil du oppleve en skikkelig spansk festival, kan du dra til Gran Canaria i karnevalsesongen. Disse feiringene foregår over hele tre uker! De fargerike karnevalene er fulle av energi og like levende som dem i Rio de Janeiro. Hovedarrangementene finner sted i hovedstaden Las Palmas de Gran Canaria, Maspalomas, Mogan og Galdar. Andre områder over hele øya har også sine egne festligheter i denne perioden.

 

Det er verdt å huske at nattelivet i Spania begynner veldig sent, barene begynner ikke å fylles opp før fram til klokka 11.00, og noen av klubbene åpner ikke før kl. 01.00 - 02.00, så slapp av og fest isteden helt fram til soloppgang.