Kast klærne på Gran Canaria

Nudiststrand på Gran Canaria

Gran Canaria er et svært avslappet sted som best nytes i et avslappet tempo. Noe du vil oppdage dersom du drar til en av de mer avsidesliggende strendene hvor bekymringsløse menn og kvinner, unge og gamle synes å ha glemt igjen badedraktene sine hjemme.

El Confital

El Confital

El Confital er kanskje ikke så veldig avsidesliggende som man skulle tro, men straks man kommer ned på stranden føles det riktig nok sånn. Sett kursen østover mot  Las Palmas' Paseo de las Canteras, og følg skiltingen forbi La Puntilla og videre inn i det pulserende nabolaget rundt La Isleta. Ønsker du et opphold av mer privat karakter, anbefales det å besøke stranden på en vanlig ukedag, da stranden tiltrekker seg mange surfere i helgene.

El Puertillo

En ti minutters kjøretur vestover fra Las Palmas langs GC-2, ligger El Puertillo stranden Banaderos som i seg selv er en del av Arucas. Likeledes er det noe mer avsidesliggende Las Salinas området populært blant barnefamilier som ønsker å droppe tøyet. Her finner du også Charcos (tidevannsdammene) som byr på en naturlig spa-opplevelse.

Guayedra

Gran Canaria - Guayedra, Agaete

Beliggende utenfor GC-200, som forbinder havnen i Agaete med det sentrale jordbruksområdet fra La Aldea til San Nicolás, kommer man ikke lenger hvis man reiser med bil eller buss enn hit. Her ligger stranden i bunnen av en ravine, noe som begrenser antallet besøkende betraktelig, men øker muligheten for de som faktisk kommer hit, til å la tøyet ligge igjen i sanden.

Guguy

Dette er faktisk to separate strender (Guguy Chico og Guguy Grande), også kjent som Guigui, og dette er etn av de mest isolerte områdene på øya, og er kun tilgjengelig med båt fra nærliggende La Aldea de San Nicolás eller det enda fjernere Puerto de Mogan. Man kan også komme dit til fots, og uten at det er det spor overraskende, feirer de aller fleste ankomsten til stranden med en dukkert. I Adam og Evas drakt, selvfølgelig.

Maspalomas

Gran Canaria - Maspalomas

Det er ikke uhøflig å være naken i Maspalomas. Heller tvert i mot, og de enorme sanddynene fungerer som et perfekt skjul for dine edlere kroppsdeler, mens du uforstyrret kan vandre rundt med like mye tøy på som da du ble født.

Sanddynene er for mange et perfekt reisemål både med og uten klær, og med sin homovennlige profil, risikerer du like mye å møte på Adam og Steve, som Adam og Eva. Det er vel også unødvendig å nevne, at solkrem er svært viktig, både her og der, da dette er et av de varmeste og mest solrike stedene på hele Gran Canaria.