Reiseguide: Tre suvenirer du bør ta med hjem fra Kanariøyene

Kanariøyene har vært et av nordmennenes foretrukne feriemål i mange år, dette gjennom våren, vinteren og ikke minst sommeren. Det er selvsagt med god grunn, for Kanariøyene tilbyr noe av det beste været, i tillegg til mange spennende opplevelser, vakre strender og hoteller. Mange nordmenn foretrekker å lene seg tilbake i fluktstolen og nyte godværet, men Kanariøyene inneholder også mye historie og ikke minst tradisjoner det kan være spennende å få med seg. Det kan man faktisk ved å bare gå på suvenirjakt. Hvis du har tenkt deg en tur til Kanariøyene i fremtiden, får du her en kort guide til hvilke suvenirer du bør huske å ta med deg hjem igjen.

Mogan, Gran Canaria

Puros – sigarer i verdensklasse

Når man sier 'sigarer', tenker de fleste på cubanske havanas. Som mange vet, var Cuba en spansk koloni fram til det nittende århundre, og allerede da Columbus kom til landet i 1492, røykte urbefolkningen sammenrullede blader fra tobakksplanten. Denne skikken tok spanjolene med seg hjem til Spania, og i dag finner vi Europas aller fremste sigareksperter på Kanariøyene. De kanariske sigarene kalles 'Puros', som er relatert til ordet 'Puro', som på spansk betyr 'ren'. Sigarer er fremdeles håndrullet den dag i dag og regnes som verdens nest beste sigarer – bare overgått av de kubanske.

Så sett deg godt til rette og nyt sigaren i selskap med gode venner, eller helt alene med en god bok, noen spill på et nettcasino, aviser, blader eller bare nyt stillheten og roen uten forstyrrelser. 

En flaske kanarisk rom

I tillegg til sigarer er Kanariøyene også kjent for sin fantastiske og unike rom. Noen mener at europeisk romproduksjon i sin tid startet på Kanariøyene – dette siden sukkerroer var en av de viktigste avlingene for øyas økonomi. Dette har historikerne ikke klart å bevise, men tradisjonene på øyene er uansett utrolig gode, og det samme er kvaliteten. På Kanariøyene er det tre store merker som er verdt å prøve: Arehucas, Artemi og La Aldea.

Mer enn 1000 års erfaring med keramikk

En tredje og siste ting man ikke finner bedre og mer autentisk andre steder i Europa enn på Kanariøyene, er keramiske vaser. Kanariøyene har i over 1000 år produsert keramiske vaser, noe som gjør dem til noen av de eldste og dermed mest erfarne keramikkprodusentene som finnes. Hvis du virkelig vil gi hjemmet ditt et spansk preg, så har du kommet til rett sted. Mange av de keramiske vasene som er knyttet til antikken i dag, og ikke minst Italia, er enten inspirert eller produsert av spanske keramikere som mest sannsynlig har vært gjennom den kanariske keramikkskolen.